2016 08 04

JAV rinktinės žvaigždynas Jonui Valančiūnui ruošia keletą smūgių iš alkūnės

„Didysis draugužis!“ – išgirdęs lietuvio pavardę net nušvito Kyle'as Lowry. JAV rinktinės įžaidėjas sezono metu diriguoja Jonui Valančiūnui „Toronto Raptors“ komandoje. Joje yra bent du olimpinės JAV rinktinės nariai. Kyle'as Lowry su DeMaru DeRozanu mielai susitiktų su J.Valančiūnu aikštėje. „Keletą kartų kalčiau jam iš alkūnės“, – juokavo K.Lowry.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ne veltui jį vadinu didžiuoju draugužiu. Bet dabar jis toks nėra, – turėdamas omeny, kad komandos draugai dabar atsidūrė priešingoje barikadų pusėje, juokėsi K.Lowry. – Jis mano vyrukas! Jei žaisime su Lietuva, keletą kartų kalsiu jam iš alkūnės.

K.Lowry šypsosi. Jei tik turės progą, krepšininkas sutikęs J.Valančiūną jį draugiškai apkabins. Tiesa, tai padaryti bus nelengva, nes kitaip nei didžioji dalis visų olimpinių žaidynių sportininkų, amerikiečiai gyvena kruiziniame laive.

„Bet aš dėl jo džiaugiuosi. Tikiuosi, kad olimpinės žaidynės jam bus sėkmingos“, – gero J.Valančiūnui linkėjo K.Lowry.

Pasikalbėti su J.Valančiūnu norėtų ir D.DeRozanas. Su lietuviu apie olimpines žaidynes jiedu jau šnektelėjo sezono metu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas

Beje, kitaip nei K.Lowry, D.DeRozanas jau buvo susitikęs aikštėje prieš komandos draugą 2014-ųjų pasaulio čempionate, kai amerikiečiai pusfinalyje nugalėjo Lietuvą.

„Lietuva yra stipri komanda, ypač su Valančiūnu. Smagu matyti, kad JV yra rinktinės lyderis ir tempia lietuvius į priekį“, – 24-erių vidurio puolėją gyrė D.DeRozanas.

Į Rio amerikiečiai atvyko lyg surepetavę dainelę apie pagarbą kiekvienam varžovui. Kita vertus, po smūgių tarptautinėje arenoje 2004 ir 2006 metais, JAV krepšininkai daugiau nebedalija varžovams dovanėlių.

„Kiekvieną komandą vertiname rimtai. Kiekvieną kaip pavojų mūsų pergalei. Todėl turime neatsipalaiduoti. Negalime užsižiūrėti per toli“, – tikino K.Lowry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius