Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 08 13

Joną Kazlauską stebina Pau Gasolio vaidmuo Ispanijos rinktinėje

Jono Kazlausko krepšinyje paprastai jau niekas nebestebina. Bet net jis kiek nusistebėjo peržiūrėjęs Ispanijos rinktinės rungtynių vaizdo įrašus. Kol ispanai nerimauja dėl Pau Gasolio formos, Jonas Kazlauskas stebisi jo indėliu į ispanų žaidimą. „Labiausiai į akis krito tai, kad Ispanija yra labai priklausoma nuo Pau Gasolio“, – akcentavo lietuvių strategas.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Alfredo Pliadžio nuotr,
Rio 2016 | Lietuva – Ispanija | 01:00

Dvi visiškai skirtingos Ispanijos komandos – su ir be Pau Gasolio. Toks ketvirtasis Lietuvos krepšininkų varžovas Rio de Žaneire.

„Tikrai galinga komanda, bet kad taip priklausytų nuo Gasolio... Buvo akivaizdu, kai jis buvo aikštėje, ir kai ne. Tai buvo skirtingos komandos“, – pabrėžė J.Kazlauskas.

Kadangi vėlavo į ispanų pasirengimą Rio, P.Gasolis nėra geriausios formos, tačiau „Carioca“ arenoje vis tiek demonstruoja solidžią statistiką – per 29 minutes pelno vid. 18,3 taško, atkovoja 8,7 kamuolio ir renka 19,3 naudingumo balo.

„Bet reikia nepamiršti, kad jie turi daug aukšto lygio žaidėjų, kurie bet kurią dieną gali pridaryti daug nemalonumų“, – perspėjo specialistas.

Tiesa, praraja tarp P.Gasolio ir kitų krepšininkų yra didžiulė. Labiausiai „San Antonio Spurs“ atstovui talkina vienintelis dviženklį taškų skaičių renkantis Nikola Mirotičius (10,7 tšk.). Sergio Llullas prideda 9,7, Sergio Rodriguezas – 8,3 taško.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis

Tačiau J.Kazlausko neužmigdė du ispanų pralaimėjimai Kroatijai ir Brazilijai. Treneris neabejoja, kad prieš Lietuvą Europos čempionai ant stalo mes visus kozirius.

„Kai jų vieta turnyro lentelėje nėra gera, ispanai daro išvadas ir griebsis visų arsenalų. Jei pradžioje improvizavo sudėtimi, tai paskutinėse rungtynėse matėsi, kad eksperimentų buvo vis mažiau“, – pasakojo J.Kazlauskas.

Pastoviai laimėti prieš tokią stiprią komandą sudėtinga.

Ispanai taip prisižaidė, kad jiems iškilo reali grėsmė nepatekti į olimpinių žaidynių ketvirtfinalį.

Prastą ispanų žaidimą J.Kazlauskas bandė paaiškinti lėtu įsibėgėjimu, kuris dažniausiai baigiasi galingu finišu.

„Jeigu prisiminsime ispanus tarptautinuose turnyruose, jie niekada atvažiavę nežaisdavo gerai. Jie visada būdavo ta komanda, kuri įsibėgėdavo per čempionatą.

Jie žiūrėdavo, kad yra pakankamai stiprūs ir planuodavo formą lemiamiems mačams. Galvoju, kad ir dabar gali būti tas pats“, – spėjo J.Kazlauskas.

Ar galima Lietuva trečią kartą per vieną vasarą nugalėti Ispaniją?

J.Kazlauskas šypsosi: „Pastoviai laimėti prieš tokią stiprią komandą sudėtinga. Bet gal tos pergalės davė vyrams psichologinio pasitikėjimo?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius