Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 21

Jonas Kazlauskas – apie savo planą, LKL finalą, Šarą ir R.Kurtinaičio situaciją

Jono Kazlausko penkios pastarosios vasaros buvo labai užimtos ir įtemptos, bet šeštoji turėtų būti kitokia. 63 metų treneris nieko prieš ilgiau pabūti laisvu žmogumi krepšinio rinkoje.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

2013, 2014, 2015 ir 2016 metų vasaros buvo skirtos Lietuvos rinktinei, su ja laimėti du sidabro medaliai Europos pirmenybėse, o 2017-aisiais panašiu metu J.Kazlauskas jau darbavosi Kinijoje.

Lietuvio treniruojami Gangdongo „Southern Tigers“ krepšininkai reguliariajame Kinijos čempionate laimėjo 28 rungtynes iš 38, o atkrintamosiose varžybose nukeliavo iki pusfinalio, kur nusileido būsimiems čempionams „Lyaoning Flying Leopards“.

2013 ir 2014 metais taip pat Gangdongo komandai vadovavęs J.Kazlauskas kviečiamas sugrįžti pas „tigrus“, bet pats atsakyti neskuba.

„Esu kviečiamas, bet dabar dar nenoriu priimti sprendimų“, – sakė buvęs Lietuvos, Graikijos ir Kinijos rinktinių treneris.

Ne paslaptis, kad Kinijos lygos klubai dosnūs atlyginimais, kuriais nuvilioja geriausius krepšininkus ir trenerius net iš Eurolygos klubų.

Tačiau J.Kazlausko prioritetų sąrašo viršuje, regis, įrašyti kiti dalykai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jonas Kazlauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jonas Kazlauskas

Jis prisidėjo, kad buvęs jo asistentas Lietuvos rinktinėje Gintaras Krapikas išvažiuotų dirbti į Kiniją, kur komandos jau pradeda darbus su rezerviniais žaidėjais, jaunimu, bet pats mieliau renkasi vasarą Lietuvoje.

J.Kazlauskas: „Aš spręsiu, kai ateis ruduo“.

„Penkias vasaras jau atidaviau – keturias Lietuvos rinktinei, o pernai vasarą anksti išvažiavau į Kiniją.

Bet šiuo metu ten treneriai dirba su antromis sudėtimis, su jaunimu, nes pagrindiniai žaidėjai kviečiami į Kinijos rinktinę. Nebematau prasmės sėdėti ten ir dar vieną vasarą atiduoti treniruotėms.

Jei vėliau nebeliks pasiūlymo, tai neliks. Aš spręsiu, kai ateis ruduo“, – sakė J.Kazlauskas.

Sugrįžęs iš Kinijos jis stebėjo Lietuvos krepšinio lygos finalines kovas, kuriose ir pats yra vaidinęs svarbių vaidmenų.

J.Kazlausko kolekcijoje yra šeši LKL čempionų žiedai, iš kurių penki laimėti su Kauno „Žalgiriu“ (1994–1999 m.) ir vienas su Vilniaus „Lietuvos rytu“ (2002 m.).

„Scanpix“ nuotr./Jonas Kazlauskas ir jo treniruojamas Kauno „Žalgiris“ yra triumfavęs Eurolygoje 1999 metais.
„Scanpix“ nuotr./Jonas Kazlauskas ir jo treniruojamas Kauno „Žalgiris“ yra triumfavęs Eurolygoje 1999 metais.

Dabar, stebėdamas iš šalies, jis galėjo mėgautis penkiais aukšto lygio mačais, po kurių „Žalgiris“ šventė galutinę pergalę serijoje 4-1.

„Finalas buvo labai pavykęs – dideli komplimentai dėl to Rimui Kurtinaičiui. Negalvojau, kad jo „Lietuvos rytas“ taip stipriai pasipriešins, bet komanda buvo labai gerai užvesta ir labai gerai žaidė, – vertino J.Kazlauskas. – Be abejo, buvo sudėtinga tikėtis, kad „Žalgiris“ kovos maksimaliai, kaip Eurolygoje. Jei jiems būtų svilę padai, – tada taip. Vis tik žalgiriečiai jautėsi stipresni ir turėjo ieškoti būdų, kaip maksimaliai atsiduoti rungtynėms.

Tačiau tai buvo gražios varžybos, gražus mūšis.“

J.Kazlauskas apie R.Kurtinaičio situaciją: „Manau, tai buvo liapsusas. Jie pasimokys iš to“.

J.Kazlauskas mano, kad tas metas nebuvo pats saldžiausias R.Kurtinaičiui, apie kurio numatytą įpėdinį Vilniaus klube – Dainių Adomaitį – žinios pasigirdo dar per „Lietuvos ryto“ pusfinalio seriją su Klaipėdos „Neptūnu“.

„Klubo vadovai gali kurti planus ir galvoti, ką jie nori. Tačiau tokie dalykai iš jų neturėtų išeiti į viešą erdvę, – kalbėjo J.Kazlauskas. – Kartais tai išeina iš varžovų pusės, bet šįkart toks informacijos išėjimas buvo negerai.

Aš nemačiau paneigimų. Todėl, manau, kad tai buvo liapsusas. Jie pasimokys iš to.“

Per LKL uždarymo vakarą J.Kazlauskas įteikė apdovanojimą geriausiam praėjusio sezono treneriui. Juo tapo Šarūnas Jasikevičius, šioje nominacijoje nugalėjęs Kazį Maksvytį („Neptūnas“) ir Antaną Sireiką („Šiauliai“).

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Kazlauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Kazlauskas

„Žalgiris“ siekia pratęsti sutartį su Š.Jasikevičiumi, bet Kauno klubas nėra vienintelis geidžiantis 42 metų kauniečio, kuris įprastai karjeros sprendimus priima gerai pasvarstęs visus „už“ ir „prieš“.

Gal J.Kazlauskas, per karjerą treniravęs ne tik stipriausius Lietuvos klubus, bet ir Pirėjo „Olympiakos“ bei Maskvos CSKA, turėtų patarimų Šarui?

„Jis turi pats priimti sprendimus, – sakė J.Kazlauskas apie buvusį savo auklėtinį Lietuvos jaunimo ir vyrų rinktinėse. – Šarūnas yra protingas, mąstantis treneris ir galiausiai pats nuspręs, kas geriausia tiek jam, tiek jo šeimai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius