-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 19

Jonas Kazlauskas: „Aš renku naują rinktinės trenerį? Didžiulė nesąmonė“

Jonas Kazlauskas šiuo metu yra užsienyje ir nėra patenkintas žiniomis, sklindančiomis iš Lietuvos. „Tai yra didžiulė nesąmonė. Tas pasakymas, kad aš renku rinktinės trenerį“, – visas kalbas apie jo galimą įtaką daug triukšmo keliančiuose Lietuvos rinktinės trenerio rinkimuose nukerta J.Kazlauskas.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Vytauto Dranginio nuotr.

Su Lietuvos rinktine po olimpinių žaidynių atsisveikinęs strategas patikino, kad į federacijos darbą nesikiša, nes tai paprasčiausiai nėra jo reikalas.

„Tai yra Arvydo Sabonio ir federacijos darbas. Jis yra ne ta figūra, kad jam kas nors patarinėtų“, – 24sek apie didžiausią Lietuvos krepšinio autoritetą kalba J.Kazlauskas.

Tiesa, 61-erių krepšinio treneris žino, kad federacija svarstė tris kandidatūras – Dainiaus Adomaičio, Šarūno Jasikevičiaus ir Rimo Kurtinaičio. Visus juos J.Kazlauskas laiko savo draugais ir nenori garsiai kalbėti apie favoritą.

2017 metais laukia Europos krepšinio čempionatas, tačiau buvusio rinktinės dirigento nuomone, turėtume mąstyti ir žiūrėti plačiau – į 2019 metų pasaulio čempionatą Kinijoje ir 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

„Europos čempionatas bus Europos čempionatas, bet jis niekaip nelems to, kas dalyvaus pasaulio pirmenybėse. Galima treneriui duoti ir prisišaudyti“, – netiesiogiai apie perspektyvaus trenerio poreikį rinktinei 24sek prasitarė J.Kazlauskas.

Vyriausiojo trenerio rinkimai nėra gražuolių konkursas.

– Lietuvoje daug ir garsiai kalbama apie jūsų įpėdinio rinkimus. Pasigirdo net kalbų, kad jūs pats renkatės, kas jus pakeis...

– Pirmiausia, tai yra didžiulė nesąmonė pasakymas, kad aš renku rinktinės trenerį. Aš išvis neatsimenu, kada paskutinį kartą kalbėjausi su kuo nors iš federacijos. Gal kokias tris savaites nekalbėjau su Mindaugu Špoku, Arvydu Saboniu ar kuo nors kitu. Ir, apskritai, esu išvykęs. Ne mano reikalas yra rinkti vyriausiąjį trenerį. Tai yra Arvydo Sabonio ir federacijos darbas. Jis yra ne ta figūra, kad jam kas nors patarinėtų. Tai yra grynai jo nuomonė.

Pirmas apie tai parašė krepsinis.net žurnalistas Edgaras Pulkovskis. Tai noriu pasakyti, kad iš jo užpakalio ar kažkur kyšo Mindaugo Balčiūno ausys. Jis nori mus sukiršinti ir supykdyti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

– Visuomenėje diskutuojama, ar federacija neturėjo rengti oficialaus konkurso su nustatytais kriterijais. Ką jūs apie tai manote?

– Pasakysiu savo nuomonę. Vyriausiojo trenerio rinkimai nėra gražuolių konkursas. Be abejonės, turi išrinkti geriausią ir tinkamiausią žmogų. Kiek man žinoma, buvo svarstomos trys kandidatūros – Dainius Adomaitis, Šarūnas Jasikevičius ir Rimas Kurtinaitis. Visi jie yra mano draugai ir aš nenorėčiau komentuoti. Bet pabrėžiu, kad tai yra tikrai ne mano reikalas. Daugiausia, tai yra Arvydo Sabonio pasirinkimas. Federacija ir jis po to jau bus atsakingi už priimtus sprendimus.

Klausykite, kokie dar ten konkursai... Tai ką, jei ateis kažkoks gabus studentas ir parašys gerą kursinį, pasitaręs su dėstytoju, tai mes jį skirsime rinktinės treneriu? Baikime. Tai yra labai rimtas dalykas. Ši pareigybė yra labai svarbi Lietuvai. Reikia labai rimtai apsvarstyti ir išrinkti patį geriausią.

– Tai neišduosite savo favorito?

– Man būtų nekorektiška kištis į rinkimus ir patarinėti federacijai. Nenoriu net įvardyti savo favorito.

– Tačiau, jei federacija kreiptųsi į jus kaip į buvusį trenerį ir teirautųsi jūsų nuomonės?

– Jeigu pasiklaus mano nuomonės, tai aš, be abejo, ją išsakysiu jiems. Bet aš nemanau, kad apie tai turi būti kalbama viešai.

– Įvardijote tris kandidatus. Gana anksti iš šių savotiškų rinkimų pasitraukė Šarūnas Jasikevičius, kuris gana tvirtai pareiškė, kad susikoncentruos į darbą klube. Jūsų tai nestebina?

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

– Galbūt jis nori susikoncentruoti į klubinį darbą. Aš pats buvau toje situacijoje – labai sudėtinga yra vienu metu treniruoti klubą ir rinktinę. Kai aš treniravau „Žalgirį“, jo žaidėjų branduolys žaidė ir rinktinėje. Dabar rinktinė yra iš visur, o tu treniruoji tokį stiprų klubą kaip „Žalgiris“, tai gali sukonfliktuoti su žaidėju. Jeigu tu paiimsi ar nepaiimsi jo į rinktinę. Manau, kad jis viską apgalvojo.

– Viešojoje erdvėje kalbama ir apie du požiūrius, renkantis naują trenerį. Vieni kalba, kad turi būti pasirinktas pats geriausias šiuo metu esantis specialistas, kiti kalba apie galimą ateities lyderį. Ką jūs manote?

– Matote, kitas Europos čempionatas bus Europos čempionatas, bet jis niekaip nelems to, kas dalyvaus pasaulio pirmenybėse. Galima treneriui duoti ir prisišaudyti. O paskui jau ateis pasaulio čempionatas, kurio rezultatai nulems, kas dalyvaus olimpinėse žaidynėse. Tai jau bus labai svarbu. Tačiau jau tai yra skaičiavimai – kas yra svarbiau, o kas ne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius