Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 22

Jonas Mačiulis: „Atrodo, kad Kalnietis bloką atliko švariai“

Sėkmė atvėrė Lietuvos rinktinei vartus į Europos čempionatą, – po mūsų šalies rinktinės dramatiškos pergalės prieš Daniją pripažino komandos veteranas Jonas Mačiulis.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Tuo metu, kai Danijos rinktinės treneris ėjo keiktis ir protestuoti prieš teisėjų sprendimą, Jonas Mačiulis tiesiai šviesiai įvardino priežastį, kodėl Lietuva laimėjo vienu tašku prieš Daniją.

„Sėkmė, – TV3 sakė nuo 2007 metų Lietuvos rinktinei atstovaujantis puolėjas. – Man atrodo, kad Kalnietis švariai bloką atliko, bet mus lydėjo ir sėkmė truputį šiandien.“

Dariaus Maskoliūno rinktinei prireikė fortūnos ir M.Kalniečio bloko paskutinėmis sekundėmis, kad Lietuvos krepšininkai 77:76 palaužtų Daniją paskutinėse 2022 metų Europos čempionato atrankos rungtynėse.

Belgija ir Lietuva pačiupo du bilietus į žemyno pirmenybes, nors viskas galėjo baigtis viena didžiausių sensacijų Europos krepšinyje.

Jei Adama Darboe būtų pabaigęs savo prasiveržimą dvitaškiu, veikiausiai lietuviai pirmą kartą nuo 1993 metų būtų nepatekę į Europos krepšinio pirmenybes.

„Žioplos klaidos, – sudėtingas rungtynes TV3 aiškino J.Mačiulis. – Regis, turėjome 9 taškų skirtumą, bet aš padariau pražangą tritaškio metimo metu, Tomas Dimša padarė pražangą ir jie sugrįžo į rungtynes.

Atrodo, kad pasigauname, 6-8 taškais pirmaujame, likus pusantros minutės irgi pirmavome 6 taškais, o jie tada įmeta tokį tritaškį kamuoliui įsisukant į krepšį. Tokie mūsų nesusikalbėjimai, nesutarimai ir lėmė, kad susikūrę pranašumą vėl jį paleisdavome.“

C grupės lentelė

Vieta Komanda Pergalės Pralaimėjimai
1. Belgija 4 2
2. Lietuva 4 2
3. Čekija 2 4
4. Danija 2 4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius