Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 16

Jonas Mačiulis turi klaustukų – ir dėl klubo, ir dėl Lietuvos rinktinės

Jonas Mačiulis pradeda atostogas, bet jos bus tokios savotiškos. Grįžus iš Graikijos į Kauną jam reikės lankytis pas gydytoją ir tikrinti kairiąją ranką – nuo jos gijimo spartos priklauso, ar Jonas Mačiulis galės su Lietuvos rinktine ruoštis pasaulio čempionatui.
Jonas Mačiulis ir Jonas Valančiūnas atstovauja Lietuvai
Jonas Mačiulis ir Jonas Valančiūnas atstovauja Lietuvai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lūžęs kaulas plyšusios dvi sausgyslės – kovo mėnesį per Čempionų lygos rungtynes patirta trauma ilgam išvedė J.Mačiulį už aikštės ribų.

Po operacijos Lietuvoje, jis pastarąsias savaites leido Graikijoje, kur iš šalies stebėjo, kaip Atėnų AEK finišuoja šalies pirmenybėse.

Šeštadienį AEK iškovojo trečią vietą Graikijos čempionate, mažajame finale įveikęs Atėnų „Peristeri“, bet tai buvo maža šventė į finalą nepatekusiam AEK klubui.

Šįkart ambicijų būta daugiau, nes ilgametis finalininkas Pirėjo „Olympiakos“ pasitraukė iš čempionato prieš atkrintamąsias kovas, bet AEK pusfinalyje 2-3 nusileido „Promitheas“ ekipai – ši finale neprilygo Atėnų „Panathinaikos“.

Negalėdamas žaisti J.Mačiulis privalėjo būti Atėnuose, nes taip reikalauja sutartis, nors aikštėje pasirodyti nebuvo jokių šansų.

„Praktiškai jau viską galiu daryti – nuo atsispaudimų iki metimų į krepšį. Skausmų nejaučiu, o dabar reikia ranką tvirtinti, – dar būdamas Atėnuose 24sek sakė J.Mačiulis. – Viskas gyja normaliai, tik nežinia, ar spėsiu pasveikti iki pasaulio čempionato. Norint suspėti, būtų gerai, kad ranka gytų greičiau.“

34 metų krepšininkas jau daug padarė Graikijoje, kad sustiprintų ranką – po visų procedūrų pastaruoju metu lūžusi vieta buvo šildoma srovėmis, o pačiam reikėjo atlikti įvairius pratimus – pavyzdžiui, su elastinėmis gumomis.

Aiškesnė rankos būsena turėtų būti Lietuvoje, kur grįžęs J.Mačiulis ketina vėl aplankyti rinktinės gydytoją Vytenį Trumpicką, atlikti magnetinį rezonansą ir kitus tyrimus.

Ilgamečiui rinktinės puolėjui dar reikia sutvirtinti sausgysles ir raumenis, o laiko iki rinktinės stovyklos nėra daug – pasaulio čempionatui Dainiaus Adomaičio komanda pradės ruoštis liepos pabaigoje.

„Noras yra, o galimybės – velnias žino. Tai ne pirma man trauma, tad labai gerai žinau, kad viena yra nejausti skausmo dirbant svorių salėje ar su elastinėmis gumomis, o visai kitas dalykas, kai būni aikštėje – kažkas tave stumia, ranka pasikreipia kitaip, – atsargiai savo galimybes atvažiuoti į Lietuvos rinktinę svėrė J.Mačiulis, Lietuvos rinktinei atstovavęs net dešimt vasarų, išskyrus 2011 m. Europos čempionatą, kai gydėsi kryžminio kelio raiščio traumą. – Dar yra laiko. Liko daugiau nei mėnuo.

Jei būsiu nepasirengęs, nevažiuosiu ir viskas. Niekur nepriskubėsi.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Jonas Mačiulis
Alfredo Pliadžio nuotr./Jonas Mačiulis

Jis mano, kad atvažiuoti į rinktinę būtų paranku ir dėl asmeninės karjeros.

Praėjusį sezoną J.Mačiulis pradėjo Madrido „Real“, o paskui persikėlė į Krasnodaro „Lokomotiv“. Šį jis sudarė vienerių metų sutartį su AEK ir buvo vienas komandos lyderių,

Graikijos lygoje 198 cm ūgio puolėjas rinko po 11,5 taško, tritaškius pataikęs 44 proc. taiklumu, ir atkovojo po 4,6 kamuolio iki nelemto epizodo, kai rungtynėse Bamberge varžovas užkrito ant rankos.

FIBA nuotr./Jonas Mačiulis
FIBA nuotr./Jonas Mačiulis

Labiau ne dėl kaulo lūžio, bet sausgyslių plyšimo sudėtinga trauma neleidžia kurti kito sezono planus anksti.

„Visi supranta, kad esu traumuotas, ir niekas neskuba. Būtų gerai pasirodyti pasaulio čempionate arba bent stovykloje, sužaisti kontrolines rungtynes. Jei ten sužaisčiau, jau būtų aiškus signalas, kad galiu žaisti“, – mąstė J.Mačiulis.

Jis teigė, kad su AEK jo santykiai liko geri.

Praėjusią savaitę kai kurie naujienų portalai paskelbė AEK gynėjo Jordano Theodore'o skundus dėl nesumokėto atlyginimo, bet iš tiesų amerikietis žinutę skyrė buvusiai savo komandai Milano „Olimpia“, su kuria turėjo nesuvestų sąskaitų.

„Man viskas yra tvarkoje, – sakė J.Mačiulis. – Yra ir keistesnių reikalų.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Į Vilniaus oro uostą atskrido Jonas Mačiulis ir Atėnų AEK komanda
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Į Vilniaus oro uostą atskrido Jonas Mačiulis ir Atėnų AEK komanda

Beprotiški įvykiai šį sezoną supo Graikijos krepšinį, nes daugkartinis šalies čempionas Pirėjo „Olympiakos“ nepatenkintas teisėjais atsisakė žaisti, buvo diskvalifikuotas ir teoriškai kitą sezoną turėtų žaisti Eurolygoje ir antrojoje Graikijos lygoje.

2012 ir 2013 metų Eurolygos čempionai su garsiuoju treneriu Deividu Blattu ir asistentu Kęstučiu Kemzūra antrojoje lygoje?

„Lyg ir turėtų būti faktas, bet aš labai abejoju, kad taip įvyks, – šyptelėjo J.Mačiulis. – Vis dėlto tai yra Graikija.“

VIDEO: „Ginčas“: kaip atrodys Lietuvos rinktinė pasaulio čempionate?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius