Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 13

Jonui Valančiūnui pinigų negrąžinusio klaipėdiečio nuotykiai tęsiasi: klubas pasigedo BMW ir paties Neptūno

BMW automobiliai gerokai sugadino „Neptūno“ reikalus praėjusį sezoną ir neduoda ramybės iki šiol. Buvęs Klaipėdos „Neptūno“ projektų vadovas Viktoras Usovas buvo atleistas iš klubo praėjusį vasarį, bet iki šiol negrąžino automobilio, kurio vertė siekia 45 tūkst. eurų.
Klaipėdos klubas negali susigrąžinti ne tik BMW, nei komandos simbolio „Neptūno“.
Klaipėdos klubas negali susigrąžinti ne tik BMW, nei komandos simbolio „Neptūno“. / bcneptunas.lt nuotr.

Buvę „Neptūno“ vadovai Osvaldas Kurauskas ir Viktoras Usovas pernai be klubo valdybos pritarimo buvo sudarę verslo nuomos sutartis dėl keturiolikos naujų įvairių modelių BWM automobilių.

Mašinos buvo skirtos žaidėjams ir ne tik. Tuometinis klubo direktorius O.Kurauskas gavo BMW X5, o projektų vadovas V.Usovas – penktos serijos BMW.

Tačiau V.Usovas mašinos negrąžino iki šiol, nors kartu su O.Kurausku klubo valdybos buvo atleisti praėjusį vasarį.

Visi BMW, išskyrus vieną, yra grąžinti automobilių nuomos verslo bendrovei „UniCredit Leasing“, kuri yra nustačiusi sandorio sąlygas.

Nuomos verslo įmonė buvo susisiekusi su V.Usovu kelis kartus ir aptarė automobilio grąžinimo terminus ir vietas, bet atgauti mašinos taip ir nepavyko.

„Kiekvieną kartą vis išgirsdavome pasiteisinimų, kad neįmanoma automobilio grąžinti. Data vis buvo atidėliojama dėl vis naujų priežasčių. Dabar – ir „Neptūno“ klubas, ir „UniCredit“ – bandys teisiniu keliu susigrąžinti automobilį ir kaip nors išspręsti šią problemą“, – sakė dabartinis „Neptūno“ direktorius Algimantas Ercius.

15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Naujasis 5 serijos BMW
15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Naujasis 5 serijos BMW

Klaipėdos klubas jau kreipėsi pagalbos į policiją, bet pareigūnai atsakė, kad automobiliu naudojasi UAB „Oltima“ – reklamos ir viešųjų ryšių paslaugas teikianti bendrovė, kuriai anksčiau vadovavo V.Usovas.

Pats V.Usovas tvirtino, kad automobiliu naudojosi kitas įmonės darbuotojas, o grąžinti nustatytu terminu iki liepos 31 dienos nepavyko dėl nenumatytų aplinkybių.

„Automobilis važiavo, partrenkė triušį, buvo pažeistas bamperis ir juo nebegalima buvo važiuoti. Tai įvyko užsienyje. Dabar reikia parvežti iš Vokietijos – kitą savaitę parvažiuos, nes nieko baisaus nenutiko, – tvirtino V.Usovas. – Tai nėra piktybinis negrąžinimas. Grąžinsime kitą savaitę ir galėsime spaudos konferenciją surengti.“

Jis tvirtino, jog buvęs jo klubas stengiasi jį apjuodinti. Teisiniai ginčai tarp V.Usovo ir „Neptūno“ iš tiesų nėra pasibaigę. Teismas yra paskelbęs, kad V.Usovas buvo atleistas neteisėtai, bet Klaipėdos klubas sprendimą apskundė.

Neptūno klubo feisbuko nuotr./Viktoras Usovas
Neptūno klubo feisbuko nuotr./Viktoras Usovas

Kur dingo Neptūno kaukė?

BMW nėra vienintelis daiktas, kurio pasigedo Klaipėdos klubas, nusprendęs išsiskirti su V.Usovu ir O.Kurausku praėjusio sezono viduryje.

Praūžus atleidimų audrai klubo atstovai pasigedo ir kelių alaus dėžių bei komandos talismano „Neptūno“ kaukės – todėl per Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą Klaipėdos klubas į Panevėžį buvo atvykęs be savo simbolio, o naujam sezonui gamina naują kaukę.

Karolio Bakūno nuotr./Rungtynių akimirka
Karolio Bakūno nuotr./Rungtynių akimirka

V.Usovas tvirtino, jog dėl šių nuostolių nėra kaltas – jis teigė jau daug metų alkoholio iš viso nevartojantis, o ir komandos simbolis jam nereikalingas.

„Klaipėdos „Neptūnas“ buvo tarsi mano vaikas, aš prisidėjau prie jo stiprinimo ir paleidimo į platų pasaulį. Nenoriu jam kenkti, – sakė V.Usovas. – Man to talismano nereikia, kur aš jį dėsiu?

Jis buvo nuvežtas į seną salę, nes ten yra skalbyklė – tam tikros dalys yra skalbiamos dėl to, kad „Neptūną“ vaidinantis žmogus šokinėja ir prakaituoja. Viskas buvo palikta, taip pat drabužiai „Nike“ ir „Jordan“ už 10 tūkst. eurų – man nieko nereikia. Net maikutės nepaėmiau.“

Tačiau dabartinė „Neptūno“ administracija yra linkusi abejoti buvusiu projektų vadovu ne tik dėl to, kad klubo simbolio kaukė netilptų į skalbyklę.

V.Usovas: Galbūt esu padaręs klaidą arba mano draugai mane yra apgavę.

Į klubą yra suplaukusi šūsnis prašymų iš antstolių dėl įvairiausių su V.Usovu susijusių bylų – dokumentai rodo, kad buvęs klubo projektų vadovas buvo skolingas įvairiems asmenims skirtingo dydžio sumas.

„Man yra siūlę bankrotą, bet aš esu pasakęs „ne“, duokite laiko, aš susitvarkysiu, – pasakojo V.Usovas. – Galbūt esu padaręs klaidą arba mano draugai mane yra apgavę – nieko nepadarysi. Bet niekas nešneka, kiek gerų darbų padariau.“

Prieš kelerius metus dėl V.Usovo bėdų turėjo ir Jonas Valančiūnas.

Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas savo bičiuliui iš Klaipėdos 2012–2013 metais buvo paskolinęs stambią pinigų sumą.

Nepavykus jos greitai atgauti teko kreiptis į teismą. 2015 metų gegužę Lietuvos apeliacinis teismas nutarė, jog V.Usovas turi grąžinti krepšininkui beveik 44 tūkst. eurų (tuomet dar litais 153 tūkst.).

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas

„Pasakysiu, kad ši situacija yra išspręsta taikiai. Tada taip išėjo emociškai, be to, ten yra ne ta suma, truputį buvo kitaip. Ne piniguose buvo reikalas, o labiau asmeniniame bendravime. Visko pasitaiko, visi daro klaidų, bet viskas taikiai išspręsta“, – teigė V.Usovas ir pridūrė, jog nenori plačiau komentuoti aplinkybių dėl krepšininko privatumo.

Perklaustas, ar grąžino J.Valančiūnui visus pinigus, V.Usovas patikslino: „Didžiąją dalį – grąžinau. Dar liko keli momentai ir, manau, kad šiais metais viskas jau bus gerai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius