Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 23

Joshas Nebo – ant Eurolygos čempionų slenksčio

Lietuvos krepšinio lygos pusfinalyje suklupusio Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas iš mažojo LKL finalo ekipos vasarą gali persikelti į Eurolygos čempionų gretas.

„BasketNews“ žurnalistas Donatas Urbonas pranešė, jog 24-erių vidurio puolėjas veda pažengusias derybas su šeštadienį Eurolygos titulą apgynusia Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa.

206 cm ūgio galingo stoto vidurio puolėjas „Žalgiryje“ žaidžia pirmą sezoną. Pernai su Kauno klubu amerikietis pasirašė sutartį pagal formulę „1+1“, o laikinąją sostinę jis gali palikti už išpirką.

Apie tai, kad J.Nebo neketina likti „Žalgiryje“, kalbama jau kurį laiką, o pirmasis apie tai dar vasarį 15min laidoje PIKENROLAS užsiminė Linas Kleiza.

„Joshas Nebo nori išvažiuoti. Kitą sezoną jis „Žalgiryje“ būti nenori. Aš girdėjau, kad jis nori eiti į didesnę komandą. Kaip pirmam sezonui Eurolygoje, Kaune buvo gerai, bet po sezono jis norės išeiti. Agentai ties tuo jau dirba“, – po Karaliaus Mindaugo taurės lemiamų kovų sakė L.Kleiza.

Stambule J.Nebo greičiausiai pakeistų 36-ąjį gimtadienį po kelių dienų minėsiantį Bryantą Dunstoną. Taip pat „Anadolu Efes“ vidurio puolėjų grandyje Erginas Atamanas turi vokietį Tiborą Pleissą.

Pasak 15min šaltinių, iš Izraelio ekipos Eilato „Hapoel“ atvykęs įspūdingu sudėjimu ir šuoliu pasižymintis centras šį sezoną „Žalgiryje“ uždirba apie 260 tūkst. JAV dolerių.

Pirmą sezoną Eurolygoje rungtyniavęs J.Nebo buvo efektyviausias „Žalgirio“ žaidėjas. Jis per 22 su puse minutės vidutiniškai pelnė po 8,8 taško, atkovojo po 6,2 kamuolio, blokavo po 0,8 metimo ir rinko po 12,8 naudingumo balo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

LKL jo skaičiai kuklesni – vid. 6,9 taško, 5 atkovoti kamuoliai ir 9,4 naudingumo balo per 18,4 minutės.

Kaip ir visa komanda, J.Nebo nežiba ir atkrintamosiose. Centras per devynerias rungtynes prieš Klaipėdos „Neptūną“ ir Panevėžio „Lietkabelį“ vidutiniškai renka po 6,8 taško, 4,3 atkovoto kamuolio ir 9 naudingumo balus.

Primename, jog sunkiai (3-2) LKL ketvirtfinalyje perlipęs „Neptūną“, „Žalgiris“ pusfinalyje 1-3 nusileido „Lietkabeliui“ ir pirmą sykį klubo istorijoje nepateko į šalies pirmenybių finalą.

Kauniečiai trečiadienį pradės seriją iki keturių pergalių kovoje dėl LKL bronzos su „Šiaulių“ klubu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius