TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

K.Evansas – apie pirmą nekartų titulą su „Žalgiriu“ ir poilsį Vilniuje

Keenanui Evansui tai ne pirmas trofėjus vilkint Kauno „Žalgirio“ marškinėlius, bet tik dėl šito jis nejaučia burnoje kartėlio. Su komanda Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finale pranokęs amerikietis pasidalino savo džiaugsmu po finalo, kuriame pagaliau žaidė ir pats.
Apdovanojimų akimirkos
Apdovanojimų akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Keenanas Evansas buvo liūdniausias žmogus „Žalgirio“ rūbinėje lygiai prieš metus.

Kauno klubas tada Šiauliuose irgi iškovojo KMT trofėjų, bet amerikietis prie to neprisidėjo niekuo – pusantro mėnesio anksčiau Achilo sausgyslę nusitraukęs įžaidėjas galėjo palaikyti komandos draugus tik morališkai.

„Praėjusiais metais laimėjome, bet jausmas buvo karčiai saldus. Ką tik buvau patyręs traumą, nelabai galėjau vaikščioti ar kažką daryti“, – prisiminė 2023-iųjų įvykius Keenanas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Šįkart jis buvo vienas pagrindinių „Žalgirio“ pergalės kalvių.

Pusfinalyje prieš „Šiaulius“ – 10 taškų, 4 rezultatyvūs perdavimai ir 16 naudingumo balų.

Finale – 16 taškų, 4 rezultatyvūs perdavimai ir 21 naudingumo balas.

„Žalgiris“ neturėjo daug problemų ir 12 767 sirgalių akivaizdoje 86:70 pranoko „Lietkabelį“, penktą kartą iš eilės iškeldamas KMT titulą.

„Nuostabus jausmas, – atsiduso K.Evansas. – Pagrindiniai skirtumai (nuo pernai – aut. past.), kad praėjusį kartą negalėjau žaisti, o turnyras vyko Šiauliuose, tad jausmas ir šventė buvo kitokie. Džiaugiausi galėdamas patirti emocijas ir atmosferą, bet žymiai geriau laimėti namuose, prieš didelę savų sirgalių minią, kai visi gali tai išgyventi su mumis.“

Finale jo komanda net 28 minutes turėjo dviženklį pranašumą ir neleido varžovams pagalvoti apie pergalę, bet žalgirietis tikina, jog laimėti nebuvo taip paprasta.

„Nebuvo lengva. Manau, kad galėjome žaisti žymiai geriau, bet galiausiai vis tiek laimėjome ir išmušėme juos iš jų ritmo. Nepasakyčiau, kad buvo lengva nei pusfinalyje, nei finale, bet kažkuriais momentais įsibėgėjome, ėmėme pataikyti. Jie bandė vytis pabaigoje, bet mes užbaigėme solidžiai ir laimėjome“, – sakė K.Evansas.

Jis buvo naudingiausias žalgirietis KMT finalo ketverte, bet MVP apdovanojimas atiteko ne K.Evansui, o Laurynui Biručiui. Tai jau devintas kartas iš eilės, kai naudingiausiu paskelbiamas aukštaūgis arba puolėjas, o gynėjas KMT geriausio žaidėjo prizo dar nėra laimėjęs.

Vis dėlto amerikietis kartėlio dėl to nelaiko ir tikino, jog pats būtų balsavęs už komandos draugą.

„Jis to nusipelnė – gerai sužaidė ir šiandien, ir vakar. Birutis žaidžia įspūdingai nuo tada, kai atvyko naujas treneris. Dabar mes tikimės iš jo tokio žaidimo. Jei kažkas manęs būtų paklausęs, kas turėtų būti MVP, būčiau įvardinęs jį, nes jis žaidė puikiai“, – sakė K.Evansas.

LKL.LT/Laurynas Birutis
LKL.LT/Laurynas Birutis

Kitas jo komandos draugas Danielius Lavrinovičius buvo netoli nuo pergalės tritaškių konkurse. Įspūdingai pasirodęs ir surinkęs 22 taškus jis pateko į kitą etapą, bet jame žalgiriečiui pritrūko vieno taiklaus dviejų taškų vertės metimo iki finalo – jis liko ketvertas.

„Matėme jo pirmą seriją, kai jis įmetė 22 taškus, bet negalėjome pamatyti vėlesnių etapų. Kiek jis įmetė pusfinalyje? 17? Buvo smagu jį išvysti tritaškių konkurse“, – sakė K.Evansas, kurio ekipa per snaiperių konkursą ruošėsi finalui.

Dabar jam – proga atsikvėpti. Kitos rungtynės „Žalgirio“ lauks tik kovo 1-ąją, tad rinktinėse nerungtyniausiantys žaidėjai turės beveik dvi laisvas savaites.

Ką veiks K.Evansas?

„Nežinau, noriu tiesiog pailsėti... Keliausiu ten, kur papūs vėjas (šypsosi). Galbūt rytoj išvyksiu iš miesto, galbūt tiesiog atsipūsiu. Pailsėsiu Kaune, gal nuvyksiu iki Vilniaus. Reikia atsistatyti ir pasiruošti antrai sezono daliai“, – kalbėjo žalgirietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius