Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 02

K.Kemzūra: „Mūsų tikslas – būti trejetuke“

Alytaus „Wolves“ vyriausiojo trenerio pareigose pergale 85:74 prieš Jonavos „CBet“ debiutavęs Kęstutis Kemzūra po rungtynių džiaugėsi pergalingu sugrįžimu į „Betsafe-LKL“ arenas ir sakė, kad klubo vadovų keliamas tikslas yra patekti į pirmąjį trejetą.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Būti trejetuke, toks yra tikslas. Tačiau mes norime laimėti kiekvienas rungtynes, nesvarbu su kuo žaidžiame“, – po rungtynių spaudos konferencijoje apie lūkesčius sakė naujasis „vilkų“ strategas.

Kalbėdamas apie mačą, K.Kemzūra pažymėjo, kad Jonavoje sunku žaisti ir laimėti bet kuriai komandai.

„Jonava žaidė gerą krepšinį, pataikė sunkius metimus, iš karto bausdavo, jei kažkur nesusikalbėdavome. Pirmoje rungtynių pusėje neblogai gynėmės, bet 12 padarytų klaidų, jų puolime atkovoti kamuoliai ir antrų galimybių metimai mums neleido padidinti skirtumo, – kalbėjo treneris. – Antroje rungtynių pusėje sumažinome klaidų skaičių ir tik kartą suklydome paskutiniame ketvirtyje. Manau, pavyko atsiplėšti geros gynybos dėka ir todėl, kad atsakingiau elgėmės su kamuoliu. Pasiteisino mūsų gynybos sprendimai, sveikinimai vyrams, kurie šiandien parodė ir atidavė širdį.“

„Wolves“ užima tik 10-ąją vietą „Betsafe-LKL“ pagal atkovotus kamuolius, Jonavoje šis krepšinio elementas taip pat kėlė sunkumų. K.Kemzūra teigė, kad šiai detalei bus skiriama daugiau dėmesio.

„Nėra stebuklingo pratimo, skirsime tam dėmesio, – sakė naujasis alytiškių treneris. – Manau, turime pakankamai pajėgių žaidėjų, kūnų, kad kovotume geriau. Turime geriau atsitverti varžovus ir imti tuos kamuolius.“

Krepšinio specialistas nepagailėjo gerų žodžių Jeffery Taylorui, nors šis nebėra toks rezultatyvus, koks buvo anksčiau. Šį vakarą buvusi Eurolygos žvaigždė pelnė tik 3 taškus.

„Jis buvo labai svarbus tuo, kiek davė energijos, gynybos, atkovotų kamuolių. Aš žinau, kad jis gali įmesti, man tai nėra svarbu. Bet šiandien rungtynių pabaigoje jis pats pasiprašė dengti Glynną Watsoną. Ir, manau, mums pavyko jį uždaryti. Tačiau tame yra ir Arno Beručkos, ir Ahmado Caverio indėlis. Man nėra problema, kad J.Tayloras pelnė mažiau taškų. Buvo daug aspektų, kuriuose jis mums labai padėjo“, – apie legionierių kalbėjo K.Kemzūra.

Paklaustas, kiek savo naujovių įnešė į komandos žaidimą ir kiek dalykų pasiliko iš Rimo Kurtinačio įdirbio, treneris gilintis į tai nepanoro.

„Nereikia skaičiuoti. Yra geros idėjos, kuriomis pasinaudojome, bet kažką ir įvedėme naujo. Padėjo ir nauji dalykai, ir seni. Kiekvienas treneris nori įnešti kažką savo, tačiau nereikia skaičiuoti. Kai kurios koncepcijos veikia geriau, kai kurios – prasčiau, tad reikia dar padirbėti“, – sakė K.Kemzūra.

17 kartų per 25 rungtynes laimėję „Wolves“ krepšininkai „Betsafe-LKL“ dabar užima trečiąją vietą. Laipteliu aukščiau esantis „Rytas“ turi 20 pergalių, o viena pozicija atsiliekantis Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ – 15. Kitas rungtynes balandžio 8-ąją alytiškiai žais būtent su Panevėžio ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius