Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 14

Karaliaus Mindaugo taurė: rekordinis L.Biručio šou ir sunki „Žalgirio“ pergalė

Į Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalį žengė titulą ginantis Kauno „Žalgiris“. Turnyras ir toliau pasižymi intriguojančiomis kovomis. Žalgiriečiai tik po atkaklios kovos 85:78 (17:21, 26:19, 26:21, 16:17) nugalėjo „Šiaulius“. Daugiausia problemų Lietuvos čempionams kėlė karjeros rungtynes sužaidęs Laurynas Birutis, kuris pasiekė turnyro rezultatyvumo rekordą.
Laurynas Birutis
Laurynas Birutis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“ šį sezoną paskolino L.Birutį „Šiauliams“, kuriuose jaunasis talentas puikiai atsiskleidė. Lietuvos rinktinės kandidatas privertė rimtai nerimauti Šarūną Jasikevičių. Jis pelnė net 35 taškus ir pagerino Karaliaus Mindaugo taurės rezultatyvumo rekordą. L.Birutis taip pat atkovojo 11 kamuolių ir tempė „Šiaulius“ visų rungtynių metu.

Rezultatyvių perdavimų rekordą pagerino Kevinas Pangosas, kuris 10 kartų tiksliai siuntė kamuolį komandos draugams. Kanadietis pelnė 7 taškus.

Kauno klube rezultatyviausias su 13 taškų buvo Vasilije Micičius.

Žalgiriečiai per pirmąsias 5 minutes pelnė vos 4 taškus. Pirmąjį kėlinį „Šiauliai“ laimėjo 21:17, o L.Birutis pelnė 10 taškų.

Intriga nedingo ir antrajame kėlinyje. Tik Pauliaus Valinsko tritaškis prieš didžiąją pertrauką leido „Žalgiriui“ pirmauti 43:40. L.Birutis per du kėlinius beveik susirinko dvigubą dublį – 14 taškų ir 9 atkovotus kamuolius.

Trečiajame kėlinyje „Žalgiris“ buvo pabėgęs 9 taškais, tačiau „Šiauliai“ nepasidavė. Tik kėlinio pabaigoje žalgiriečiai sutvirtino savo pranašumą ir prieš lemiamą kėlinį pirmavo 69:61.

Likus žaisti dvi minutes, „Šiauliai“ atsiliko tik trimis taškais – 78:81. Lemiamą atkarpą geriau sužaidė žalgiriečiai.

VIDEO: SIL–Karaliaus Mindaugo taurės momentas: L.Biručio triuškinantis dėjimas į „Žalgirio“ krepšį

„Žalgiris“ šiauliečius šį sezoną LKL įveikė jau du kartus ir tai padarė užtikrintai. Namuose „Šiauliai“ buvo įveikti 85:67, o Šiauliuose – 80:51.

„Žalgiris“ žaidė be Beno Udriho, kuris vis dar gydosi traumą ir praleido pastarąsias dvejas rungtynes. „Šiaulių“ gretose traumuotas Arminas Urbutis.

Pusfinalyje Kauno „Žalgiris“ susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Likusiame ketvirtfinalyje trečiadienį susitiks Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Utenos „Juventus“.

„Žalgiris“: V.Micičius 14, A.Milaknis 13, A.White'as 10.

„Šiauliai“: L.Birutis 35, N.Zeisloftas 17, V.Šarakauskas 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius