Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 04

Karjeros vingiai: Aurimas Jasilionis iš „Lietuvos ryto“ siunčiamas į Regionų lygą

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube – smulki, bet netikėta naujiena. Tomo Pačėso asistentas Aurimas Jasilionis siunčiamas į Regionų krepšinio lygoje (RKL) rungtyniaujančią „Lietuvos ryto“ dublerių komandą. Ir ten dirbs ne vyr. treneriu, o asistentu.
Aurimas Jasilionis
Aurimas Jasilionis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sezoną 34-erių specialistas pradėjo kaip Marcelo Nicola asistentas „Lietuvos ryto“ klube. Vėliau jis netgi tapo laikinuoju vyr. treneriu, kai vadovai atleido argentinietį.

Tiesa, eksperimentas nepasiteisino. Laikinojo trenerio pareigas po kelių rungtynių jam teko perleisti kitam ilgamečiam „Lietuvos ryto“ asistentui Arvydui Gronskiui. 

Kai komandos vairą perėmė Tomas Pačėsas, A.Jasilionis talkino jam kaip pirmasis asistentas. Bet po pusantro mėnesio darbo kartu kaunietis netikėtai siunčiamas net ne į „Lietuvos ryto“ dublerių ekipą NKL „Perlą-MRU“, o trečio pagal pajėgumo diviziono RKL komandą, kuri sudaryta jaunimo pagrindu.

Ją treniruoja ilgametis „Lietuvos ryto“ žaidėjas Andrius Šležas, 2014-aisiais pradėjęs trenerio karjerą.

T.Pačėsui lieka talkinti du asistentai – makedonas Nikola Vasilevas ir ispanas Alberto Blanco.

Alfredo Pliadžio nuotr./Tomas Pačėsas
Alfredo Pliadžio nuotr./Tomas Pačėsas

„Lietuvos ryto“ direktorius Martynas Purlys 24sek paaiškino, kad toks sprendimas priimtas nutarus sustiprintini žemiausią, bet ne ką mažiau svarbią dublerių grandinę.

„Tai buvo klubo sprendimas. Nei juoda, nei balta katė tarp Jasilionio ir Pačėso neperbėgo, – tikino M.Purlys, pridūręs, kad T.Pačėsui užtenka dviejų asistentų.

M.Purlys: „Nei juoda, nei balta katė tarp Jasilionio ir Pačėso neperbėgo“

– Pirmus metus egzistuoja mūsų komanda RKL, kuri sudaryta Eurolygos jaunimo komandos pagrindu. Ji pakankamai gerai pasirodė atrankos turnyre, nors ir nusileido „Žalgiriui“ finale. Su Šležu tada dirbo ir Jasilionis. Jis sukaupęs didelę patirtį ir manome, kad jis padės patobulinti jaunimo komandą, kad kitais metais iš jos galėtume pasiimti dar daugiau vaikų į „Perlo-MRU“ ekipą NKL“.

Vyriausias komandos žaidėjas – septyniolikmetis, o vaikai dar žaidžia ir treniruojasi savo krepšinio mokyklose (Vilniaus krepšinio mokykla, Sostinės krepšinio mokykla, Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija), todėl dublerių treniruočių procesas nėra įprastas.

Bet rezultatai kol kas džiugina „Lietuvos rytą“.

„Yra taisomų dalykų. Visada galima padaryti geriau. Tobuliname sistemą. Laikui bėgant padarysime taip, kaip norime. Viskas dar kūrimo procese“, – pasakojo M.Purlys.

Alfredo Pliadžio nuotr./Martynas Purlys (kairėje)
Alfredo Pliadžio nuotr./Martynas Purlys (kairėje)

„Turime neblogą trenerių sudėtį, bet galvoju, kad Aurimas yra perspektyvus, geras treneris ir jo prisijungimas yra labai sveikintinas, – papildymu trenerių štabe džiaugėsi RKL „Lietuvos ryto-2“ komandos vadovas Rolandas Jarutis, taip pat pasidžiaugęs A.Šležo darbo vaisiais.

– Klubo direktorius informavo mane, kad yra toks sprendimas. Mes tikrai su malonumu priimame trenerį. Dėl ko, kas ir kaip – ne mano reikalas. Nežinau. Nesidomiu. Turime savo darbo frontą“.

Jo teigimu, A.Jasilionis „Lietuvos ryto“ dubleriuose daugiausiai šlifuos individualų žaidėjų meistriškumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius