Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 11 11

Karti pergalė: Lietuvos rinktinė pranoko suomes, bet prarado J.Jocytę

Tris iš eilės Europos čempionatus praleidusi Lietuvos moterų krepšinio rinktinė pergale pradėjo žygį į 2023-ųjų žemyno pirmenybes. Ketvirtadienį Kėdainiuose vykusiose pirmosiose atrankos rungtynėse Rimanto Grigo auklėtinės 69:59 (20:17, 15:7, 19:15, 15:20) pranoko Suomijos komandą.
Justės Jocytės trauma
Justės Jocytės trauma / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visgi pirmoji pergalė kainavo gana brangiai. Trečio kėlinio viduryje didžiausia Lietuvos talentė Justė Jocytė labai skausmingai kryptelėjo čiurną ir daugiau į aikštę negrįžo.

Lietuvos krepšininkės viso mačo metu turėjo iniciatyvą, o lemiamą spurtą surengė antrajame kėlinyje, kai varžovėms leido įmesti vos 7 taškus.

Įgiję dviženklę persvarą šeimininkės vadžias kiek atleido tik ketvirtajame kėlinyje, tačiau išsigelbėti suomės nesugebėjo.

„Noriu padėkoti merginoms, kurios atvyko į rinktinę ir dirbo, ir stengėsi padėti mūsų komandai, kad ji sužaistų gerai, – po rungtynių kalbėjo Lietuvos rinktinės vyr. treneris R.Grigas. – Klaidos pasipylė, kadangi mes turime tik vieną tikrą įžaidėją. Dar rotacijoje pabandėme J.Jocytę, bet kai ji gavo trauma, Gabrielė Šulskė liko viena. Kai mūsų įžaidėja labai stipriai pavargsta, situacija pasidaro problematiška. Bet esmė tame, kad dar gerai neskaitome derinių, jos galvoja, nėra greičio, gero išsidėstymo.

Galiu tik padėkoti mergaitėms už kovą, jos šaunuolės, stengėsi, profesionaliai žiūri į treniruotes ir rungtynes. Vienas malonumas dirbti su tokiomis mergaitėmis, nes nereikia jų raginti. Kartais reikia stabdyti, kad būtų šviežesnės rungtynėse.“

Netikėtai pasibaigė antros B grupės rungtynės, kuriose Ukraina 90:71 namuose pranoko favorite laikytą Prancūziją.

Antrąsias atrankos rungtynes lietuvės sekmadienį svečiuose žais su prancūzėmis.

Lietuva: Gintarė Petronytė ir Kamilė Nacickaitė – po 16, Laura Juškaitė 15 (8 atk. kam.), Giedrė Labuckienė 9 (10 atk. kam.), Gabrielė Šulskė ir Justė Jocytė – po 4.

Suomija: Awak Kuier 21, Elina Koskimies 10, Linda-Lotta Lehtoranta 9, Ebba Pekonen 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius