Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2021 11 07 /19:59

Katastrofa Kaune: „Rytas“ palaužė „Žalgirį“, dalis sirgalių pasitiko komandą koridoriuje

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai šeimininkavo Kaune sekmadienio vakarą. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) favoritų rungtynėse Giedriaus Žibėno treniruojama komanda pasiuntė į nokdauną šeimininkus antrajame kėlinyje ir galiausiai 84:75 (21:18, 25:8, 17:21, 21:28) įveikė „Žalgirį“ jo paties arenoje 5,6 tūkst. sirgalių akivaizdoje. Dalis jų paliko tribūną paskutinę minutę, kad išgirstų žalgiriečių pasiaiškinimus.

„Rytas“ perkėlė „Žalgirio“ skausmą iš Eurolygos į LKL varžybas.

Lietuvos čempionate Kauno krepšininkai buvo laimėję visas 8 rungtynes, bet sekmadienio vakare pasijuto dar prasčiau nei Eurolygoje, kur yra pralaimėję visas 8 dvikovas.

Likus minutei „Žalgirio“ aistruoliai iš ištikimiausių fanų tribūnos atsistojo ir paliko areną. Tai atrodė kaip protestas.

Būrys aistruolių atsidūrė Kauno arenos užkulisiuose, kur po rungtynių traukė ir nelaimingi žalgiriečiai.

Artūras Milaknis ir Mantas Kalnietis stojo komandos priešakyje paaiškinti sirgaliams, kad komanda stengiasi, bet ne viskas pavyksta.

„Mums reikia jūsų palaikymo, – sakė A.Milaknis sirgaliams. – Suprantame, kad ne viskas išeina.“

„Mes dirbame, bet rezultato nematyti. Žinau, ko nematyti, – sakė M.Kalnietis. – Mes tikrai nesėdime sumerkę kojas į baseiną.“

VIDEO: Audra po rungtynių – Kauno sirgaliai pasitiko žalgiriečius, šie ėmė aiškintis

Sirgaliai paklausė žalgiriečių ir kiek nurimo.

„Mes su jumis!“ – suriko vienas jų. Jie vėl užtraukė savo komandą palaikančią skanduotę.

„Rytas“ iškovojo 7 pergalę per aštuntąjį mačą, atlydėtas keturių šimtų sirgalių į Kauną ir spurtavęs antrajame kėlinyje.

Mindaugas Girdžiūnas per šį kėlinį pelnė 9 taškus, daugiau nei visa „Žalgirio“ komanda, beviltiškai užstrigusi aštuonias minutes puolime, per kurias „Rytas“ smogė šeimininkams 25:4 ir pabėgo 46:22.

Kaip ir M.Girdžiūnas, iš viso 21 tašką pelnęs Ivanas Buva patraukė „Rytą“ taškais antrojoje rungtynių dalyje, o Margiris Normantas gvelbė kamuolius iš žalgiriečių lyg įžūlus vagišius viso mačo metu.

Net atsarginiai „Ryto“ žaidėjai dirbo iš peties – Kauno klubo sistemoje užaugęs Lukas Uleckas spjaudėsi tritaškiais, o Marko Tejičius blokavo šeimininkų metimus. Vilniaus komandai net nelabai jautėsi, jog trūksta šią savaitę čiurną susižeidusio Vaido Kariniausko, nors kitas įžaidėjas Speedy Smithas ir neatrodė pernelyg tvirtai. Tiesa, jo tritaškis likus žaisti 40 sek. atšaldė žalgiriečių šturmą.

VIDEO: Trenerių ir krepšininkų komentarai po Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ rungtynių

„Žalgirio“ vyrai atrodė daug prasčiau – ir po vieną, ir kaip komanda.

Kauno klubo naujokas Zoranas Dragičius pasižymėjo 7 taškais per 16 min., aikštėje epizodiškai porą kartų pasirodė ir Tai Websteris – prasiveržimu jis pelnė dvitaškį iš po krepšio, bet buvo matyti, kad komandoje dar nedera. Jis liko su 2 taškais sąskaitoje per 5 žaidimo minutes.

Edgaras Ulanovas prasėdėjo didžiąją mačo dalį ant suolo, nes rungtynių pradžioje per kelias minutes suklydo 3 kartus. Jis atrodė visiškai sutrikęs.

Tačiau Lukas Lekavičius ketvirtajame kėlinyje įskraidino tris tritaškius ir sumažino skirtumą iki vienženklio. Jis buvo vienišas karys mūšio lauke, bet koks! Luko trys tritaškiai ir keli rezultatyvūs reidai priartino „Žalgirį“ iki penkių taškų (70:75).

Vis dėlto „Žalgiris“ vargo puolime visas rungtynes ir po šio mačo atrodo, kad treneriui Jure Zdovcui galvosūkių kasdien ne mažėja, o daugėja.

Paulius Jankūnas, Joffrey Lauvergne'as gydosi traumas, Emmanuelis Mudiay atleistas, o kitą savaitę „Žalgirį“ Eurolygos rungtynėse Ispanijoje egzaminuos Madrido „Real“.

„Žalgiriui“ taškų pelnė: Lukas Lekavičius 23 (4/6 trit.), Joshas Nebo 12 (8 atk. kam.), Mantas Kalnietis ir Artūras Milaknis po 8, Zoranas Dragičius 7, Janis Strelniekas 6, Marekas Blaževičius 5, Tyleris Cavanaugh 4, Tai Websteris 2 (E.Ulanovas, N.Giffey, K.Lukošiūnas).

„Rytui“ taškų pelnė: Ivanas Buva (7/8 dvit.) ir Mindaugas Girdžiūnas (5/5 dvit., 8/8 baud.) po 21, Lukas Uleckas 11, Speedy Smithas 9, Gytis Radzevičius 7, Margiris Normantas 6, Marko Tejičius 4, Arnas Butkevičius 3, Maurice'as Ndouras 2.

„Rytas“ šiose rungtynėse laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 32:25.

Vilniečių dvitaškių taiklumas siekė net 69 proc., I.Buvai pataikius 7 iš 8 dvitaškių, o M.Girdžiūnui – visus penkis. Be to, svečiai žaidė agresyviau ir metė net 33 baudas, o šeimininkai – 20.

„Žalgiris“ taikliau atakavo iš toli (8 iš 22), bet pirmą tritaškį A.Milaknis pataikė tik 18-ąją rungtynių minutę.

Abi komandos suklydo po 16 kartų.

Standings provided by SofaScore LiveScore

15min sekė svarbiausius rungtynių Kaune įvykius nuo 17 val.

Ketvirtasis kėlinys

40 min. „Rytas“ laimi rungtynes.

40 min. Likus minutei „Žalgirio“ aistruoliai iš ištikimiausių fanų tribūnos atsistojo ir paliko areną. Tai protestas? To seniai neteko regėti.

40 min. „Rytas“ kelis kartus atkovojo kamuolį puolime, o S.Smithas smeigė itin svarbų tritaškį – 78:70 ir Vilnius vėl uodžia pergalę.

39 min. Kas čia vyksta! Žalgiriečiai ėmė spausti vilniečius ir šie klysta. L.Lekavičius jau pelnė 20 taškų!

39 min. L.Lekavičius gelbėja Kauno prestižą. Jo reidas ir pataikyta bauda leido sumažinti skirtumą. Dar vienas Luko dvitaškis! Jau 70:75.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

38 min. „Žalgiris“ atrado savo žvaigždę sunkiausiu metu. Žemiausias komandos žaidėjas L.Lekavičius pataikė trečią tritaškį per ketvirtą kėlinį, prieš tai dar užmetęs kamuolį J.Nebo dėjimui. „Ryto“ persvara jau vienženklė (73:65).

38 min. Vilniečiai dominuoja kovoje po lenta. 28:22 pagal atkovotus kamuolius.

37 min. L.Lekavičius bando gaivinti Kauno ekipą. Jis įskraidino du tritaškius, po kurių „Ryto“ persvara sumenko iki 11 taškų (71:60).

36 min. Žalgiriečių taiklumas siekia tik 46 proc. dvitaškių ir tik 26 proc. tritaškių. Be to, 15 klaidų irgi veda prie rezultato 52:70 įpusėjus ketvirtam kėliniui.

34 min. M.Ndouras gavo penktąją pražangą. Jis pelnė tik 2 taškus šįvakar, bet „Rytas“ vis tiek laimi 68:52.

32 min. I.Buva jau pelnė 18 taškų, o „Rytas“ pirmauja 65:47.

Trečiasis kėlinys

30 min. „Žalgiris“ laimėjo kėlinį 21:17, bet „Rytas“ tebėra priekyje 63:47. I.Buva per šį kėlinį pelnė 7 taškus.

28 min. Koks M.Kalniečio fokusas! Jis metė iš už galinės linijos kamuolį nusisukusiam M.Normantui į nugarą ir pats pagavęs kamuolį mikliai įmetė dvitaškį iš po krepšio.

28 min. „Žalgiris“ ieško savo žaidimo, bet po M.Kalniečio tritaškio 45:59.

25 min. A.Milaknis pataikė antrąjį „Žalgirio“ tritaškį šįvakar. Lėtai, bet „Žalgiris“ artėja. 39:55.

23 min. M.Normantas jau perėmė 4 kartus kamuolį šiame mače. Šįsyk jis apvogė įžūliai L.Lekavičių ir pelnė 2 taškus.

22 min. „Žalgiris“ bando išsijudinti. 6 taškai per dvi minutes, tai daugiau, nei buvo per aštuonių minučių atkarpą antrajame kėlinyje. Bet „Rytas“ pirmauja 47:32.

Antrasis kėlinys

20 min. „Rytas“ šeimininkauja Kaune 46:26. „Žalgiris“ baigė tamsiausią ne tik šio sezono, bet turbūt dešimtmečio kėlinį. Per jį žalgiriečiai įmetė 8 taškus, o „Rytas“ 25.

„Neblogai pavyko įeiti į rungtynes nuo suolo. Džiaugiuosi ne tik už save, bet ir už komandą, – BTV per pertrauką sakė M.Girdžiūnas. – Žaidžiame gerai susitelkę. Prasižengiame kada reikia, neprasižengiame, kai reikia. Ar įmanoma geriau? Įmanoma ir 60 taškų įmesti.“

„Atėjome nepasiruošę ir nuvertinę varžovus“, – teigė M.Blaževičius, pridūręs, kad komanda turi kautis dėl garbės ir savo sirgalių.

Per pirmuosius du kėlinius „Rytui“ daugiausiai taškų pelnė M.Girdžiūnas (11), I.Buva (9), L.Uleckas (6).

„Žalgirio“ rezultatyviausi žaidėjai kol kas: M.Blaževičius (5), J.Nebo ir Z.Dragičius (po 4).

19 min. A.Milaknis pataikė pirmą tritaškį „Žalgiriui“ rungtynėse.

19 min. M.Normantas ginasi labai kibiai, o po jo baudų skirtumas jau... 24 taškai – 46:22.

17 min. „Žalgiris“ kol kas metė tik du tritaškius, abu prametė. 22:41.

15 min. „Ryto“ atsarginiai žaidėjai toliau taranuoja „Žalgirį“. Kauno klubo sistemoje užaugęs L.Uleckas tėškė dar vieną tritaškį, po kurio „Rytas“ pirmauja 40:22. Antrąjį kėlinį svečiai laimi 19:4.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“

14 min. M.Girdžiūnas jau pelnė 11 taškų. Jo vedamas „Rytas“ įgijo 17 taškų persvarą 37:20.

14 min. „Rytas“ siaučia „Žalgirio“ arenoje, pasitelkęs atsarginius žaidėjus. M.Tejičius blokavo J.Nebo po krepšiu, o L.Uleckas įskraidino tritaškį. Jau 35:20 vilniečių naudai.

12 min. Pirmuosius taškus su „Žalgirio“ apranga pelnė T.Websteris. Jis įkirto po krepšiu, gavęs M.Blaževičiaus nuostabų perdavimą. Kitoje atakoje T.Websterio metimą blokavo M.Tejičius – trečiasis „Ryto“ vidurio puolėjas.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Tai Websteris
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Tai Websteris

12 min. po M.Girdžiūno taškų serijos „Ryto“ persvara tapo dviženklė – 28:18.

11 min. Tai Websteris debiutuoja „Žalgirio“ sudėtyje. Naujosios Zelandijos gynėjas iškart tapo „Ryto“ spurto liudininku. 25:18 Vilniaus klubo naudai.

Pirmasis kėlinys

10 min. „Rytas“ laimėjo pirmą kėlinį 21:18. Vilniečiai pataikė 8 metimus iš 12. „Žalgiris“ turi spragų gynyboje, o puolant ypač krenta į akis pasitikėjimą praradęs E.Ulanovas. Žalgirietis jau suklupo 3 kartus.

9 min. M.Blaževičius aktyviai įsitraukė į rungtynes prieš savo buvusią komandą. Jaunojo vidurio puolėjo pastangomis „Žalgiris“ prisivijo iki taško.

8 min. Daug spragų „Žalgirio“ gynyboje. Neapsikentęs M.Kalnietis pažėrė priekaištų A.Milakniui, kai šis pražiopsojo kertantį M.Girdžiūną. 17:12 „Rytas“ priekyje.

6 min. S.Smithas jau pelnė 4 taškus, o svečiai atitrūko 15:9.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“

5 min. Šešis taškus įraitęs I.Buva pakeistas M.Ndouru – dabar senegalietis žais vidurio puolėju „Ryte“, kuris pirmauja 11:9.

4 min. Z.Dragičius pirmuosius taškus „Žalgiryje“ pelnė baudų metimais. Primename, per debiuto rungtynes Eurolygoje su Berlyno ALBA slovėnas nepelnė taškų.

4 min. Po G.Radzevičiaus tritaškio Vilniaus ekipa priekyje 9:4.

3 min. „Rytas“ kol kas gerai išnaudoja I.Buvą, kurio 4 taškai ir A.Butkevičiaus dvitaškis išvedė „Rytą“ į priekį 6:4.

1 min. Netradiciniai komandų starto penketai. Vilniaus komanda įtraukė retai starto penkete rungtyniaujantį Luką Ulecką, o Kauno klube rungtynes pradėjo naujokas Zoranas Dragičius. Abi komandos rungtynes pradėjo be tradicinių sunkiųjų puolėjų.

O pirmuosius taškus prasiveržimu pelnė L.Lekavičius.

„Žalgirio“ starto penketas: L.Lekavičius, J.Strelniekas, Z.Dragičius, N.Giffey, J.Nebo.

„Ryto“ starto penketas: K.Smithas, L.Uleckas, A.Butkevičius, G.Radzevičius, I.Buva.

Prieš rungtynes. Keli šimtai Vilniaus „Ryto“ sirgalių atvyko į Kauną. B Tribūnos aistruoliai iš Vilniaus pastarąjį kartą lankėsi Kaune tik 2019 metais, nuo tada skelbę boikotą dėl neva neteisingo policijos požiūrio. Be to, praėjusį sezoną rungtynės dėl pandemijos vyko be žiūrovų. Tačiau šįvakar Kaune bus gerokai karščiau. Nors trečias arenos aukštas liko uždarytas, sirgaliai labai triukšmingai pasitiko abi komandas.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius