Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 14

Kauno „Žalgirio“ vadovas – apie kovą dėl Š.Jasikevičiaus ir vasaros planus

Paulius Motiejūnas LKL sezono uždarymo šventėje Trakuose turėjo daug progų švęsti. Kauno „Žalgiris“ buvo pripažinta geriausia metų organizacija, Šarūnas Jasikevičius tapo metų treneriu, o visas klubo personalas pasidabino LKL aukso medaliais. Tai – sunkaus darbo rezultatas ir jis tikrai nesustoja vasarą.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šarūno Jasikevičiaus likimas Kaune vis dar kaitina aistras. Metų treneriu pripažintas 41-erių kaunietis yra viliojamas garsaus ir turtingo „Barcelonos“ klubo, tačiau Kauno „Žalgiris“ be kovos taip pat nepasiduoda.

Pats Šaras LKL sezono šventėje komentuoti situacijos nebuvo linkęs. Užkandęs Trakų pilies menėje ir ilgokai pakalbėjęs su Lietuvos rinktinės treneriu Dainiumi Adomaičiu, pastarųjų dienų Ispanijos ir Lietuvos žiniasklaidos herojus skubėjo namo ir į žurnalistų prašymus pasikalbėti nereagavo.

P.Motiejūnas buvo kiek kalbesnis ir patikino, kad taškai dar nesudėti ir derybos vyksta: „Mes dar dirbame. Negalvokite, kad mes norime laikyti geras naujienas sau ir neskelbti. Tiesiog paskelbiame tada, kada tas faktas įvyksta. Dabar jis dar nėra įvykęs.“

Vienas faktas jau yra įvykęs. Antradienį buvo oficialiai patvirtinta, kad Lietuvos čempionai sukirto rankomis su 24 metų 206 cm ūgio puolėju Aaronu White'u.

„Kadangi taip anksti pasirašėme su juo sutartį, tai tikrai norėjome šio žaidėjo. Manome, kad tai geras pasirinkimas. Šį sezoną labai anksti pradedame komplektaciją, nes visą sezoną galvojome apie tai, kas gali įvykti. Reikia nepamiršti, kad po gero sezono ir trenerio darbo mūsų klubas jau patrauklesnis“, – apie komandos papildymą kalbėjo P.Motiejūnas.

Komandos vadovas džiaugėsi, kad šį sezoną „Žalgiryje“ puikiai atsiskleidė ne tik lietuviai, bet ir legionieriai. Tai geras argumentas ir klubui viliojant naujus žaidėjus į Kauną.

„Labai svarbu, kad kiti gali matyti, kaip puikiai mūsų komandoje atsiskleidžia žaidėjai – ne tik lietuviai, bet ir legionieriai. Tiek agentams, tiek žaidėjams tai yra trauka atvažiuoti į Kauną. Mes žaidžiame Eurolygoje, ir žaidėjai gali čia save parodyti ir pasikelti savo vertę. Dėl to nelaukiame sezono pabaigos, o griebiame tuos, kuriuos norime. Galbūt iš mažesnių lygų, bet kad jie būtų motyvuoti“, – apie klubo strategiją žaidėjų turguje atsiliepė „Žalgirio“ vadovas.

Paklaustas apie klubo šansus išlaikyti puikiai atsiskleidusį Leo Westermanną P.Motiejūnas buvo atviras: „Jie nedideli.“

Tačiau Kauno „Žalgiris“ savo vizitinės kortelės nekeičia ir nori komandą lipdyti aplink pripažintus Lietuvos žaidėjus: „Turime stiprius lietuvius – Paulių Jankūną, Edgarą Ulanovą, Luką Lekavičių. Tai ir yra ašis, aplink kurią turime viską lipdyti. Galvojame labiau apie situaciją, o ne apie pozicijas.“

„Jau esame susibraižę planą, ką norime pas mus matyti. Su vienais seksis greičiau, su kitais gal lėčiau. Skubėti nėra kur“, – užtikrintai kalbėjo stipriausio klubo Lietuvoje vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius