-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 25

Kauno „Žalgiris“ išbandė galimybių pasą: patenkinti, bet pastebėjo ir minusą

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes Kaune tarp „Žalgirio“ ir Utenos „Juventus“ pirmą kartą stebėjo žiūrovai, patekę į areną su galimybių pasu.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Intrigos nebuvo daug per 100:75 „Žalgirio“ pergale pasibaigusias LKL pusfinalio pirmąsias rungtynes, tačiau mačas Kaune tapo istorinis dėl kitos priežasties.

Pirmą kartą į sporto renginį pateko tik tie žmonės, kurie turi galimybių pasą.

Pirmadienį iki 17 val. galimybių pasą Lietuvoje iš viso pasiėmė apie 200 tūkst. gyventojų, iš kurių dalis patraukė į Kauno areną.

„Viskas vyko gana sklandžiai. Atėjęs žmogus su bilietu taip pat pateikė QR kodą (telefone ar atspausdintą), o patikrinimas vyko labai greitai. Tai pridėjo kelias sekundes, bet viskas veikė sklandžiai“, – sakė Kauno „Žalgirio“ komunikacijos vadovas Almantas Kiveris.

Šiame pandemijos etape Lietuvoje renginiuose yra leistini tokie žiūrovų srautai:

150 žmonių – be galimybių paso uždaroje erdvėje;

300 – be galimybių paso lauke;

500 – su galimybių pasu uždaroje erdvėje;

2000 – su galimybių pasu lauke.

Renginio organizatorius gali pasirinkti tik vieną iš keturių variantų.

15 tūkst. vietų areną Kaune valdantis „Žalgiris“ pirmąjį variantą prieš LKL pusfinalį pakeitė trečiuoju ir pirmosiose rungtynėse sulaukė 164 žiūrovų.

„Skaičius nedidelis, bet dar ne visi turi galimybių pasą.

Tiesa, suteikiame galimybę atlikti greitąjį testą, kurio rezultatas sistemoje matomas po valandos. Taip žmogus gauna galimybių pasą 24 valandoms. Pirmadienį buvo pasinaudojusių šia galimybe ir tokiu būdu patekusių į areną“, – sakė A.Kiveris.

Jis teigė, kad į areną žmonės jau ėjo įsigiję bilietus, tad apie galimybių paso sąlygas žinojo ir nesklandumų nekilo.

Tačiau „Žalgirio“ klubas pažymėjo, kad galimybių pasu negali pasinaudoti COVID-19 persirgę žmonės.

„Vienas dalykas kliuvo – jei žmogus turi antikūnų, bet jie nėra užfiksuoti esveikata.lt sistemoje, galimybių paso negauni ir negali patekti į renginius. Galbūt tai nėra teisinga jau persirgusiųjų atžvilgiu, – sakė A.Kiveris. – Būtų gerai, kad galimybių pase būtų duomenys tų žmonių, kurie turi antikūnų.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Utenos „Juventus“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Utenos „Juventus“

Anot „Žalgirio“ komunikacijos vadovo, buvo nuogąstavimų, kad sistema gali užlūžti, susidaryti žmonių eilės, bet viskas vyko tikrai sklandžiai.

„Žalgiris“ ketina ir toliau naudoti galimybių paso sistemą, o trečiajame pusfinalio mače Kaune bei LKL finalo serijoje, jei titulą ginantis klubas ten pateks, galbūt sulauks ir daugiau sirgalių.

„Tikimės, kad gerėjant situacijai leistinas žmonių skaičius bus dar padidintas. Bet kuriuo atveju toliau naudosime galimybių pasą, nes, regis, su juo saugiau jaučiasi ir mūsų žiūrovai“, – sakė A.Kiveris.

Pirmenybė – abonementų savininkams

Tik su galimybių pasu antradienį į pirmąsias kito LKL pusfinalio rungtynes kviečia Vilniaus „Rytas“.

Panevėžio „Lietkabelį“ priimsiantis sostinės klubas tikisi sulaukti iki 500 žiūrovų ir yra numatę pirmenybę: 50 vietų bus skirta „B tribūnos“ sirgaliams, o likusios vietos numatytos abonementų savininkams.

Šie kviečiami atsiimti nemokamus bilietus į rungtynes per bilietų pardavimo sistemą. Jei liks laisvų vietų po abonementų savininkų, tada bilietų galima įsigyti viešojoje prekyboje internetu.

„Mes turime apie tūkstantį abonementų savininkų, kurie patikėjo mumis ir rizikavo pirkdami abonementus, tad norime sudaryti galimybę jiems dalyvauti rungtynėse, – sakė „Ryto“ direktorius Justas Jankauskas. – galimybių paso veikimo tvarka yra aiškiai išdėstyta, sirgaliai registruojasi, į renginį norintiems ateiti žmonėms yra galimybė pasidaryti testus nemokamai. Žiūrėsime, kaip bus prieš pat rungtynes, bet esame viską pabandę ir sunkumų neturėtų kilti. Tikimės, kad susirinks tiek, kiek gali susirinkti (iki 500).“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ sirgaliai grįžo į „Jeep“ areną
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ sirgaliai grįžo į „Jeep“ areną

Su galimybių pasu į Panevėžio areną antrajam pusfinalio mačui ketvirtadienį kviečia ir „Lietkabelis“.

„Gera naujiena, kad nuo gegužės 24 dienos pradėjo veikti galimybių pasas, kuris padidino žiūrovų skaičių nuo 150 iki 500, o tai reiškia, kad triukšmo lygis bus 3 kartus didesnis“, – pusfinalio seriją, kurioje kovojama iki trijų pergalių, reklamavo „Lietkabelis“.

Futbolo klubai renkasi kitą variantą

Penktadienį sostinėje bus žaidžiamos A lygos rungtynės tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir „Kauno Žalgirio“.

Į A lygos trečiąją ir antrąją vietas užimančių klubų akistatą teoriškai su galimybių pasu galėtų susirinkti iki 2 tūkst. sirgalių.

Tačiau futbolo klubai šiam mačui ir kitoms A lygos rungtynėms pasirinko kuklesnį variantą.

„Atsižvelgiant į tai, kad klubai vykdė arba šiuo metu vykdo prekybą abonementais bei klubo narystėmis ir dėl to būtų sudėtinga kartu klasifikuoti potencialius sirgalius su galimybių pasais, pasirinkta, kad nuo gegužės 24 dienos, pagal naująjį reglamentą, „Optibet A lygos“ mačuose galės dalyvauti ne daugiau 300 žiūrovų“, – skelbiama A lygos interneto puslapyje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Panevėžio „Panevėžys“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Panevėžio „Panevėžys“

Vilniaus „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė patvirtino, kad jai tai atrodo logiškas variantas.

Tačiau „Žalgirio“ vadovė mano, kad stadionuose verta būtų pabandyti taikyti du patekimo į tribūnas variantus.

„Mūsų stadione yra per 5 tūkst. vietų, rungtynės atviroje erdvėje, nieko nenutiktų, jei saugiais atstumais vienoje tribūnoje sėdėtų žiūrovai su galimybių pasu, o kitoje – be jo“, – sakė V.Venslovaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius