Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 13

Kauno „Žalgiris“ sutrypė uteniškius ir pergale pradėjo LKL pusfinalio seriją

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai žengė pirmą žingsnį LKL finalo link. Trečiadienį Kauno sporto halėje šalies čempionai 81:53 (18:15, 24:5, 18:14, 21:19) sutriuškino Utenos „Juventus“ komandą ir LKL pusfinalio serijoje pirmauja 1:0.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Kauno sporto halė. Dėl „Žalgirio“ arenoje vykstančios parodos Lietuvos čempionai laikinai turėjo grįžti į savo senuosius namus. Trečiosios pusfinalio rungtynės jau vyks didžiausioje Lietuvos arenoje.

Nuostoliai. „Juventus“ ekipa pusfinalį pradėjo be Arvydo Šikšniaus, kuris visą ketvirtfinalio seriją kentė alkūnės skausmus ir treneriai leido krepšininkui apsigydyti traumą. Į aikštelę puolėjas turėtų grįžti šeštadienį.

Taisyklė. Gintaras Krapikas viso sezono metu yra įvedęs griežtą taisyklę, jog už kalbas su teisėjais ir gautą techninę pražangą krepšininkas keliauja į rūbinę. Antro kėlinio viduryje techninę pražangą užsidirbo Darius Songaila ir iš karto paliko aikštelę bei nuėjo į komandos persirengimo kambarį.

20. Puikiai antrą kėlinį sužaidę aikštelės šeimininkai įgijo 20 taškų pranašumą (40:20). Vien per pirmą rungtynių pusę svečiai suklydo 12 kartų, o kauniečiai buvo taiklesni visose statistikos kategorijose. „Žalgiris“ surinko 60 naudingumo balų, „Juventus“ tik 13.

„Žalgiris“: Artūras Gudaitis ir Artūras Milaknis po 10 taškų, Jamesas Andersonas 9, Willas Cherry, Paulius Jankūnas ir Edgaras Ulanovas po 8.

„Juventus“: Rashaunas Broadusas 13, Egidijus Dimša 10, Edgaras Stanionis ir Vaidas Čepukaitis po 8.

Jamesas Andersonas: „Mes norėjome didinti tempą nuo pat pradžių, stengėmės būti agresyvūs abiejose aikštės pusėse ir tai mums pavyko. Žinoma, be krepšinio praleistos dienos turėjo įtakos mano sportinei formai, tačiau turėjome gerą treniruočių stovyklą, tad aš grįžau į ritmą. Jų serija buvo sunkesnė nei mūsų, gal tai ir turėjo įtakos, bet mes galvojome tik apie tai, ką turime padaryti ir apie savo žaidimo planą. Palaikymas buvo geras, juk tai pirmos pusfinalio rungtynės. Bet reikia daugiau žmonių surinkti į didžiąją areną.“

Dainius Adomaitis: „Tikėjomės, kad bus labai sunkios rungtynės, nes žaidėme prieš geriausiai besiginančią komandą ne tik LKL, bet ir vieną geriausiai besiginančių ekipų Eurolygoje. Jie perimdavo kamuolius ir pelnydavo lengvus taškus. Kauniečiai yra patyrusi komanda, kuri pajaučia priešininko silpnumą, jaučia kada padarai žingsnį atgal. Svarbiausia nedaryti to žingsnio atgal. Jeigu jie daro žingsnį į priekį, mes turime atsakyti. Pirmoje pusėje padarėme 12 klaidų, o jie pelnė 14 lengvų taškų. Matėsi, kad pritrūkome kvapo, ypač kai jie suagresyvino gynybą. Stengėmės rotuoti, kad mažiau žaistų pagrindiniai žaidėjai, bet rotacija susijaukė iškritus Arvydui Šikšniui. Pralaimėjimą priimame kaip pamoką ir ruošimės kitoms rungtynėms.“

Gintaras Krapikas: „Pirmą pergalę, kurią reikėjo pasiekti, pasiekėme. Galvoju, kad nemažą dalį rungtynių žaidėme agresyviai, neleisdami priešininkams atsipalaiduoti, žinojome, kad oponentai yra šiek tiek pavargę, juos spaudėme ir tai pasiteisino. Visada būna nerimas po ilgesnės pertraukos be rungtynių, ypatingai kai sezono pabaigoje žaidėjai įpratę žaisti kas kelias dienas. Turėjome kelias laisvas dienas, bet pavyko treniruočių metų išprovokuoti žaidybines situacijas ir nesijautė, kad nežaidėme rungtynių.“

VIDEO: BEKO-LKL dienos momentas: ideali „Žalgirio“ ataka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius