Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 08

Kauno „Žalgiryje“ – Eurolygos čempionas iš Graikijos

Kauno „Žalgirio“ klubas prieš artėjantį sezoną pasistiprino dar vienu aukštaūgiu. Lietuvos čempionai pasirašė vienerių metų sutartį su 30 metų 211 cm ūgio vidurio puolėju Ianu Vougiouku.
Ianas Vougioukas
Ianas Vougioukas / zalgiris.lt

„Kiekvienam krepšininkui žaisti „Žalgiryje“ yra garbė. Tai – viena iš labiausiai žinomų Europos komandų. Džiaugiuosi, kad galėsiu čia rungtyniauti ir laukiu akimirkos, kai susitiksiu su naujais komandos draugais. Labai puikiai pažįstu „Žalgirio“ trenerius. Esu daug bendravęs tiek su Gintaru Krapiku, tiek su Šarūnu Jasikevičiumi. Su juo kartu žaidėme Atėnų „Panathinaikos“ ekipoje.

Taip pat gerai pažįstu Martyną Pocių, Renaldą Seibutį, o prieš kitus žalgiriečius esu ne kartą žaidęs. Džiaugiuosi, kad jie bus mano komandos draugais, o pats stengsiuosi kuo daugiau padėti „Žalgiriui“, – vos padėjęs parašą ant sutarties sakė I.Vougioukas.

Praėjusį sezoną graikas rungtyniavo Stambulo „Galatasaray“ ir Ulmo „Ratiopharm“ klubuose.

„Sezoną pradėjau pasirašydamas sutartį su Stambulo „Galatasaray“ ir buvau tuo patenkintas. Deja, nuvykus ten, reikalai komandoje klostėsi tikrai prastai. Be to, nesulaukiau atlyginimo. Vėliau persikėliau į Ulmą, kur vėl galėjau mėgautis krepšiniu ir demonstravau gerą žaidimą“, – kalbėjo I.Vougioukas, kuris Vokietijos čempionate rinkdavo po 13,1 taško (69,1 proc. dvit., 86,9 proc. baud.) ir sugriebdavo po 3,6 atšokusio kamuolio.

„Žalgirio“ komplektacija 2015-2016 m. sezonui
Atvyko Mantas Kalnietis, Martynas Pocius, Brockas Motumas, Olivier Hanlanas, Renaldas Seibutis, Ianas Vougioukas
Liko Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas, Siim-Sander Venė, Vytenis Lipkevičius, Kasparas Vecvagaras
Išvyko Jamesas Andersonas, Willas Cherry, Artūras Milaknis, Artūras Gudaitis, Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Donatas Tarolis 
Treneriai Gintaras Krapikas, Šarūnas Jasikevičius, Darius Songaila, Evaldas Beržininkaitis.

„Dabar vėl esu pasiruošęs parodyti visus savo sugebėjimus aukščiausiame lygyje, – tęsė I.Vougioukas. – Manau, kad ši „Žalgirio“ sudėtis bus itin pavojinga Eurolygoje ir mes galime pasiekti gerų rezultatų. Iš savo patirties žinau, kad turėsime neįtikėtiną namų pranašumą. Kai žaisdavau Kaune, svečiams čia būdavo labai sunku rungtyniauti, o dabar mūsų komandos talento lygis yra tikrai aukštas.“

2008-2009 m. I.Vougioukas atstovavo Pirėjo „Olympiakos“, o gindamas Atėnų „Panathinaikos“ garbę 2010-2012 m., jis tapo Eurolygos čempionu (2011 m.).

2012-2014 m. graikas vilkėjo Kazanės „Unics“ aprangą. 2012-2013 m. sezoną Europos taurėje I.Vougioukas pelnydavo 13,4 taško ir atkovodavo 5,8 kamuolio, o 2013-2014 m. per 18 minučių spėdavo rinkti po 11 taškų.

„Su treneriu G.Krapiku kartu dirbome Kazanėje, o dabar kalbėjomės tiek telefonu, tiek bendravome žinutėmis. Taip pat kalbėjausi su M.Pociumi. Jaučiuosi lyg atvykčiau žaisti į jau žinomą ir savą aplinką.

Pažįstu daug žmonių ir tai turėtų padėti man kuo greičiau pereiti adaptacijos periodą, – sklandžia anglų kalba tikino graikas. – Kai žaidi tokioje komandoje kaip „Žalgiris“, negali turėti mažų tikslų. Žaidi už istorinę komandą, kuri kiekvienais metais demonstruoja gerus rezultatus. Neabejoju, kad komandoje tvyros puiki atmosfera, o tai gali būti vienu pagrindinių raktų į pergales.“

VIDEO: Kurioziškas Iano Vougiouko metimas nežiūrint į krepšį

Artimiausiu metu į Lietuvą atvyksiantis I.Vougioukas teigė įdėmiai sekantis Europos krepšinio čempionato įvykius.

„Man patinka krepšinis, todėl žiūriu daug Europos čempionato rungtynių. Lietuvos komandoje, žinoma, išsiskiria Jonas Valančiūnas. Nors ir jaunas, jis yra labai tvirtas tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Tačiau dar labiau mane džiugina, kiek daug žalgiriečių žaidžia Lietuvos rinktinėje.

Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas ir, tikiuosi gerai ištarsiu pavardę, Lukas Lekavičius – juk jie visi bus mano komandos draugais šį sezoną. Žinant, kiek daug yra pasiekusi Lietuvos rinktinė pastaraisiais metais, tikiu, kad mūsų „Žalgiryje“ laukia išskirtinis sezonas“, – emocingai pokalbį baigė naujasis Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius