Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 11

Kazio Maksvyčio Čempionų lygos burtai neišgąsdino: „Neptūnas“ brausis į kitą etapą

Klaipėdos „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis tiesioginę transliaciją iš Ženevoje (Šveicarija) vykusių FIBA Čempionų lygos 2017–2018 m. sezono burtų traukimo ceremonijos stebėjo internetu. Tuoj pat po jų krepšinio specialistas pasidalijo pirmaisiais savo įspūdžiais.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Algirdo Venskaus nuotr.

„FIBA Čempionų lyga yra sustiprėjusi ir man tai bus nauja įdomi patirtis. Nepaisant to, kad laukia akistatos su pajėgiomis komandomis, „Neptūno“ komandos tikslas – patekti į kitą turnyro etapą. Į jį patenka tik keturios iš aštuonių grupės komandų, tad dėl šio tikslo teks gerokai paprakaituoti“, – pabrėžė jis.

Tarp grupės favoritų jis išskyrė praėjusių metų FIBA Čempionų lygos nugalėtoją Tenerifės „Iberostar“ komandą, kurios gretose rungtyniaus lietuvis Marius Grigonis, taip pat Prancūzijos čempionę Šalono „Elan“ ekipą, legendinį Salonikų PAOK klubą ir finansiškai pajėgią Turkijos „Gaziantep“ ekipą.

„Jokiu būdu nereikia nuvertinti Latvijos čempionato lyderės „Ventspils“, kurią treniruos Robertas Štelmaheris. Taip pat ir papildomą atranką įveiksiančių klubų, tarp kurių gali būti ir pajėgių Rusijos klubų. Kol kas detaliau apie varžovus komentuoti yra sudėtinga, kadangi nežinome komandos sudėčių. Pirmas įspūdis toks, kad teks įdėti išties daug pastangų, norint patekti į antrąjį turnyro etapą. Žūtbūt stengsimės įgyvendinti šį tikslą", – pabrėžė K.Maksvytis.

Reguliarusis FIBA Čempionų lygos sezonas prasidės spalio 10 d.

Į keturias grupes po 8 suskirstytos 32 komandos rungtyniaus dviejų ratų sistema ir reguliariajame sezone sužais po 14 rungtynių. Į aštuntfinalį kelialapius pelnys pirmąsias keturias vietas savo grupėse užėmusios komandos. Čempionų lygos finalinis ketvertas vyks gegužės 6–8 d.

Varžybų tvarkaraštis suderintas su pirmą kartą rengiamų pasaulio čempionato atrankos varžybų „langais“, kurių metų krepšininkai bus kviečiami į savo šalių rinktines. Turnyre dalyvaus 21 šalies čempionai. Nugalėtojams atiteks 1 mln. eurų premija. Antrą vietą užėmusi komanda gaus 400 tūkst. eurų, trečią – 200 tūkst., ketvirtą – 140 tūkst.

Šiemet Čempionų lygoje, įskaitant atrankos dalyvius, iš viso varžysis 32 skirtingų valstybių klubai.

Primename, kad jau galite įsigyti abonementus visam artėjančiam sezonui. Jų kaina prasideda vos nuo 98 Eu. Į šią kainą įskaičiuotos ne tik visos „Neptūno“ reguliaraus sezono kovos Čempionų lygos ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariajame sezone Klaipėdoje, bet ir kraują kaitinantys atkrintamųjų varžybų mūšiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius