-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 27

Keista situacija: Milanas italus išsiuntė į rinktinę, o lietuvius – į Kauną

Dvigubi standartai. Milano „Olimpia“ komanda per pasaulio krepšinio čempionato atrankos langą du Italijos krepšininkus išsiuntė į mūšį su Lietuvos komanda, o lietuvius – į Kauną Eurolygos kovai su „Žalgiriu“.
Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas
Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

24sek žiniomis, Lietuvos krepšinio federacija prieš 2019-ųjų pasaulio krepšinio čempionato atrankos langą kreipėsi į Milano „Olimpia“ klubą teiraudamasi dėl Artūro Gudaičio ir Mindaugo Kuzminsko galimybių prisijungti prie rinktinės.

Tačiau ketvirtadienio vakarą potencialius rinktinės lyderius matysime ne Brešoje dalyvaujant Lietuvos ir Italijos dvikovoje, o „Žalgirio“ arenoje, su „Olimpia“ apranga rungtyniaujančius prieš žalgiriečius.

FIBA ir Eurolygos kare tai nekeltų didelių dvejonių, jei ne faktas, kad „Olimpia“ tuo pačiu metu siunčia du Italijos žaidėjus – Christianą Burnsą ir Simone Fontecchio, į Italijos rinktinę.

Aišku, jų indėlis į „Olimpia“ žaidimą nepamatuojamas, lyginant su M.Kuzminsku bei A.Gudaičiu.

Ch.Burnsas Eurolygoje sužaidė 3 iš 9, S.Fontecchio – 2 rungtynes, abu ant parketo iš viso praleido vos 14 minučių. Prie 784 Milano komandos taškų Eurolygoje šie italai prisidėjo dviem taškeliais, du lietuviai – 159.

Italijos žiniasklaida praneša, kad Italijos krepšinio federacijos prezidentą Gianni Petrucci su Milano klubo vadovu Livio Proli sieja geri santykiai, todėl klubas padarė italams išimtį. Beje, rinktinė prašė ir Andrea Cinciarini, bet dėl mažos rotacijos „Olimpia“ negalėjo išleisti kovoms su Lietuva ir Lenkija dar ir atsarginio savo atakų organizatoriaus.

Vis dėlto tokie dvigubi standartai gali tapti rimtu FIBA argumentu kovoje su Eurolyga.

Be to, „Olimpia“ atsiliepė į agresyvius Latvijos krepšinio federacijos prašymus išleisti į rinktinę ir latvį Dairį Bertanį bent jau antrosioms lango rungtynėms su Slovėnija.

Iki pasaulio čempionato atrankos finišo likus sužaisti 4 mačams, latviai su 5 pergalėmis savo grupėje užima trečią vietą ir nuo artimiausių persekiotojų juodkalniečių bei ukrainiečių yra atsiplėšę viena pergale.

Į pasaulio čempionatą pateks trys geriausios grupės komandos. Latvių grupėje pirmauja ispanai bei turkai, o labai realu, kad grupės dugne esantys Europos čempionai slovėnai, kuriuos nuo latvių skiria net trys pergalės, nepateks į planetos pirmenybes.

Italijos rinktinės situacija ne tokia įtempta.

Su 6 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais italai dviem pergalėmis atsiplėšę nuo lenkų ir vengrų ir jau artėjančiam lange gali užsitikrinti vietą į pasaulio čempionatą.

Rinktinė Perg. Pral. +/-
1. Lietuva 8 0 +163
2. Italija 6 2 +94
3. Lenkija 4 4 +12
4. Vengrija 4 4 +2
5. Nyderlandai 3 5 +1
6. Kroatija 3 5 +6
VIDEO: „Ginčas“: klubas ar rinktinė? Kas svarbiau ir ko siekė Antanas Guoga?

Milano komanda Kaune bus išretėjusi. Traumas „Olimpia“ klube dar gydosi Nemanja Nedovičius bei Amedeo Della Valle.

Tai reiškia, kad Milano ekipa rungtynėms su „Žalgiriu“ ruošis devyniese.

VIDEO: „Ginčas“: ar metas sunerimti dėl „Žalgirio“ pralaimėjimų Eurolygoje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius