Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 05

Keistas Vilniaus „Lietuvos ryto“ žingsnis: chaoso ar tylos prieš audrą ženklas?

Gedvydas Vainauskas užtikrintai žvelgė į televizijos kamerą ir pareiškė, kad jo klubas artimiausiu metu turės naują vyriausiąjį trenerį, o renkamasi iš keturių kandidatų lietuvių. Praėjus savaitei nuo interviu „Lietuvos ryto“ trenerio poste asistentą Aurimą Jasilionį keičia kitas asistentas Arvydas Gronskis. Faktai kalba patys už save – komandoje netrūksta chaoso.
Lietuviškoji krepšinio klasika: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“
Lietuviškoji krepšinio klasika: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ / Alfredo Pliadžio nuotr.

Kaip kitaip paaiškinti analogų neturinčią asistentų rokiruotę vyr. trenerio poste? Ar esate girdėję, kad koks nors vyr. trenerį atleidęs klubas laikinuoju paskirtų asistentą, o jį po dviejų savaičių laikinai pakeistų kitu asistentu?

Vladimiro Romanovo sprendimas baigti 2010-ųjų LKL finalo seriją su Marcusu Brownu ir Dainiumi Šalenga trenerio pareigose buvo blogiausia įmanoma parodija. Bet „Lietuvos ryto“ manevrai taip pat verti „Auksinės avietės“.

Ką šis keistas „Lietuvos ryto“ manevras sako apie padėtį Vilniaus klube?

  • „Lietuvos rytas“ laidoja sezoną Europos taurėje
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Antanas Kavaliauskas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Antanas Kavaliauskas

Nesuvokiama, kodėl vilniečiai žūtbūt nesiekia vietos kitame etape, kuris po truputį sprūsta iš rankų. Juk jau gruodžio 16-ąją „Lietuvos rytas“ gali likti be kovų Europos fronte. Nejaugi nieko tokio penkis mėnesius žaisti tik LKL? Iš šalies atrodo, lyg kapitonas ramia sąžine stebėtų skęstantį laivą su visais savo keleiviais ir nieko nesiimtų. Kodėl?

„Lietuvos ryto“ karstą po žeme galiausiai gali užkasti vilniečių pralaimėjimas svečiuose Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Salonikų PAOK pergalė prieš Saratovo „Avtodor“.

Jeigu vadovai būtų sureagavę greičiau ir naujas treneris dar prieš dvi savaites būtų įšokęs į nuo kelio benuvažiuojantį „Lietuvos ryto“ bolidą, galbūt ir būtų išvengta to gėdingo pralaimėjimo vengrams ar beviltiško mačo Saratove.

Tačiau „Lietuvos ryto“ vadovai lyg niekur nieko vairą paliko jauno ir nepatyrusio „vairuotojo“ Aurimo Jasilionio rankose.

  • Derybos su nauju treneriu gerokai stringa
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gedvydas Vainauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gedvydas Vainauskas

„Lietuvos rytas“ atleido Marcelo Nicola lapkričio 16-ąją. Per 19 dienų Vilniaus klubas dar nesurado naujo specialisto. Įprastai laikinieji treneriai komandai vadovauja 1-2 rungtynes, gerą savaitę. Bet trys savaitės yra visiška egzotika.

Užsitęsusios „Lietuvos ryto“ trenerio paieškos atrodo nenormaliai, kai komandos žaidimas taip buksuoja.

Jeigu aklai tikėtume G.Vainausko žodžiais, treniruoti „Lietuvos rytą“ realiausiai pretendavo keturi lietuviai. Vienas jų potencialiai galėjo būti Kazys Maksvytis, bet jis pasuko į Panevėžį.

Šiuo metu darbo neturi Kęstutis Kemzūra, trejus metus trenerio pareigų neužėmęs Tomas Pačėsas ar tai Valdemaras Chomičius.

Visi šie treneriai vienaip ar kitaip buvo „Lietuvos ryto“ radare. Galbūt dar ir yra, o su vienu iš kandidatų derybos gerokai užtruko. Tuo būtų galima paaiškinti versiją, kad esą „Lietuvos rytas“ dar prieš keletą savaičių buvo susitaręs su T.Pačėsu, bet G.Vainausko ir „Lietuvos ryto“ viceprezidento Dariaus Gudelio nuomonė dėl T.Pačėso stipriai išsiskyrė.

Kita vertus, T.Pačėsas dėjo ranką prie širdies ir kategoriškai neigė derybas su „Lietuvos rytu“. Be to, nejaugi „Lietuvos rytas“ taip ilgai lauktų, kol G.Vainauskas susitars su D.Gudeliu ir aukotų ne tik rezultatus, bet ir komandos prestižą?

O galbūt derybos užstrigo su kažkuriuo kitu kandidatu? Galbūt yra ir toks pretendentas, kuris, pavyzdžiui, dar negali greitai palikti kitos savo darbovietės ir „Lietuvos rytas“ turi luktelėti?

Bet kokiu atveju, užsitęsusios „Lietuvos ryto“ trenerio paieškos atrodo nenormaliai, kai komandos žaidimas taip buksuoja.

Ir neatrodo, kad greitu metu kažkas stipriai pasikeis. Kam tada reikėjo imtis keisto manevro ir A.Jasilionį pakeisti A.Gronskiu?

  • Komandoje trūksta tvarkos
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Aurimas Jasilionis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Aurimas Jasilionis

Trenerių asistentų rokiruotės rodo, kad „Lietuvos rytas“ neturi aiškaus šios krizės sprendimo plano. 

Jau tris savaites komanda laukia naujo trenerio ir neturi aiškios darbo krypties. Laikinai padirbėjęs Aurimas Jasilionis grandiozinių pakeitimų įvesti ir negalėjo – jo darbas buvo atstatyti psichologinę komandos būklę ir palengvinti žaidimą.

Klubas nerodo pagarbos sirgaliams, kurių pastaraisiais metais ir taip mažėja. O „Lietuvos rytas“ pastaruoju metu elgiasi taip, kad greitai nuo jo nusisuks ir ištikimiausieji.

Arvydas Gronskis, kad ir koks geras jis būtų trenerio asistentas, taip pat stebuklų nepadarys. Juolab, jo užduotis irgi neaiški – sutvarkyti rezultatus, bet kryptingai paruošti komandos nėra galimybių, kai žinai, kad atėjęs naujas treneris viską sujauks po 1-2 savaičių.

Blaškymasis tarp asistentų rodo „Lietuvos ryto“ vadovų neužtikrintumą. Tai ką, jei nepasiseks A.Gronskiui, ateis trečiojo asistento Alberto Blanco eilė?

Kodėl „Lietuvos ryto“ sirgaliai šį sezoną „Siemens“ arenoje dar taip ir neišvydo savo numylėtinių pergalės? Kodėl jie turėjo kęsti gėdos jausmą po pralaimėjimo vengrams? Kodėl žaidėjai tarsi palikti likimo valiai? Kodėl sezonas po truputį eina šuniui ant uodegos? 

Klubas nerodo pagarbos sirgaliams, kurių pastaraisiais metais ir taip mažėja. O „Lietuvos rytas“ pastaruoju metu elgiasi taip, kad greitai nuo jo nusisuks ir ištikimiausieji.

„Lietuvos ryto“ vadovai visus šiuos nugąstavimus nubrauktų vieno rankos mostu, jei pasamdytų, pavyzdžiui, Joną Kazlauską. T.y. tokio lygio specialistą, kurio laukimas pateisintų paaukotus rezultatus, žaidėjų ir sirgalių nervus.

Kitaip ši vegetacijos būsena atrodo nepateisinama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius