Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 27

Keisti „Lietuvos ryto“ vadovų manevrai nesutrikdė australo, kuriam įstrigo R.Kurtinaičio žodžiai

Kai kalba Benas Madgenas, aidi visa „Siemens“ arena. Bet gandai apie keistą „Lietuvos ryto“ vadovų manevrą su birželį įsigytu žaidėju buvo nuskambėję dar garsiau – iki pat Australijos. Tačiau Rimo Kurtinaičio auklėtinis šypsosi – vadovų ketinimai parduoti vos nupirktą žaidėją jau užmiršti.
Benas Madgenas
Benas Madgenas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Birželio 17-ąją dar Gedvydo Vainausko valdytas „Lietuvos rytas“ paskelbė, kad sudarė dvejų metų sutartį su „Lietkabelio“ lyderiu.

Vos po trijų dienų G.Vainauskas dėl rasistinio skandalo ir nesėkmingų klubo valdymo metų pasitraukė iš klubo.

Kartais sunku treniruotis, nes Kurtinaitis visada lipa ant tavęs. Bet kai atsisėdi, supranti, ką jis nori išmokyti ir kad man labai pasisekė su juo dirbti.

Jį perėmęs naujasis „Lietuvos ryto“ šeimininkas Antanas Guoga su komanda griebėsi už galvos – vilniečiai troško įsigyti Martyną Gecevičių, tačiau atakuojančių gynėjų pozicija jau buvo užpildyta.

Tad brendo kurioziškas ir labai retas reiškinys – vos pasirašęs sutartį su B.Madgenu, „Lietuvos rytas“ ieškojo galimybės, kam perleisti legionieriaus sutartį.

„Kadangi buvau Australijoje, nelabai ką žinojau, bet keli žmonės man pranešė, kas vyksta.

Tačiau nelabai į tai kreipiau dėmesį. Žinote, jei į viską reaguosi, gali vėliau išprotėti. Koncentravausi į savo žaidimą ir visą vasarą dirbau, kad patobulėčiau“, – 24sek pasakojo B.Madgenas.

Nors tema ne pati maloniausia, 193 cm ūgio krepšininko balsas toliau aidi dar tuštutėlėje „Siemens“ arenoje, į kurią treniruotei jau rinkosi žaidėjai ir treneriai.

Netrukus praėjo ir Rimas Kurtinaitis – žmogus, kuris visame Vilniuje labiausiai tikėjo B.Madgeno talentu.

Skeptikus glumino sutarties sąlygos. Už 32-ejų krepšininką „Lietuvos rytas“ sumokėjo triskart daugiau, nei legionierius pernai uždirbo „Lietkabelyje“ – 150 tūkst. eurų per sezoną, ir įteikė dvejų metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar metams.

Į „Lietuvos rytą“ M.Gecevičius prašėsi už panašius pinigus, bet su Vilniaus publikai kur kas geriau žinomu vardu ir lietuvišku pasu.

Tačiau viskas baigėsi tuo, kad M.Gecevičius šiuo metu neturi darbo, o B.Madgenas liko Vilniuje.

R.Kurtinaitis įsidėmėjo australą su „Lietuvos rytu“ bandydamas įveikti „Lietkabelį“. Patyręs specialistas buvo tas žmogus, kuris manė, kad B.Madgenas turi daugiau ką pasiūlyti nei M.Gecevičius.

Atrodo, kad kol kas treneris nesuklydo – B.Madgenas per dvejas rungtynes rinko po 12 taškų ir pataikė 66,7 proc. tritaškių.

„Aš dėkingas treneriui, kad jis mane užstojo. Žinau, kad jis labai norėjo manęs po praėjusio sezono. Tai buvo viena pagrindinių priežasčių, kodėl pasirašiau sutartį Vilniuje“, – tikino B.Madgenas.

Trečiadienį 18 val. 45 min. jis stos į kovą su buvusia komanda – Panevėžio „Lietkabeliu“, su kuriuo pernai buvo nuvertęs dabartinį savo klubą – „Lietuvos rytą“.

„O taip! Tai tikrai bus geras mačas!“ – nueidamas kvatojo B.Madgenas.

– Koks jausmas žaisti prieš komandą, kuriai priklausėte dar prieš tris mėnesius?

– Su Panevėžiu mane sieja puikūs prisiminimai. Tai puiki organizacija. Tai buvo pirmasis mano sezonas Europos taurėje ir turėjome puikų sezoną.

Buvo labai sunku palikti komandą. Mylėjau tuos žmones, todėl palikau Panevėžį sujaudintas.

Bet visada noriu laimėti kiekvienas rungtynes. „Lietkabeliui“ mano širdyje visada liks vietos. Tie žmonės, sirgaliai buvo fantastiški man ir mano šeimai.

Linkiu panevėžiečiams puikaus sezono, tik ne prieš mus (juokiasi).

K.Kavolėlio/kklietkabelis.lt nuotr./Benas Madgenas
K.Kavolėlio/kklietkabelis.lt nuotr./Benas Madgenas

– Ar jau kalbėjotės apie būsimą „Lietuvos ryto“ ir „Lietkabelio“ mačą su komandos draugu, kitu buvusiu „Lietkabelio“ nariu Mindaugu Lukauskiu, buvusiais bendražygiais Panevėžyje?

– Aš vis dar bendrauju su daugeliu vyrukų: Lorenzo Williamsu, Donatu Taroliu, Žygimantu Skuču, broliais Lavrinovičiais. Mus sieja puikūs santykiai.

Apie rungtynes dar nekalbėjome. Daugiau apie tai, kas vyksta Panevėžyje. Jie turi naują trenerį, mėgaujasi nauja komanda.

Visi galėjome pasidalinti gerais įspūdžiais apie savo organizacijas.

„Lietkabelis“ vėl žais Europos taurėje, subūrė puikią komandą ir šį sezoną mūsų laukia tikrai įdomios tarpusavio kovos.

– O kaip jums sekasi „Lietuvos ryte“?

– Mums sekasi tikrai labai gerai. Tai labai sunki lyga. Čia nėra silpnų varžovų. Bet kuri komanda gali nugalėti bet kurią.

Treniruojamės labai sunkiai. Turėjome puikų pasirengimą sezonui. Treneris buvo puikus. Jis įdiegė savo filosofiją, kurios dar visi mokomės.

Kurtinaitis davė man keletą tokių patarimų, kad jau dabar jaučiuosi geresnis skaitydamas žaidimą.

Greitai susiklijavome, atmosfera yra puiki. Mūsų žaidime kamuolys juda puikiai, išdalijame daug rezultatyvių perdavimų. Patobulinome gynybą Utenoje.

Man gera būti šios puikios organizacijos dalimi ir žaisti pas legendinį trenerį, kuris taip išmano krepšinį. Aš iš jo labai daug mokausi. Jaučiu, kad vis tobulėju.

– „Lietuvos rytas“ šį sezoną demonstruoja labai greitą krepšinį.

– Na, aš įpratęs prie greito krepšinio. Toks jis Australijoje. Greitas jis buvo ir Belgijoje.

LKL krepšinis galbūt labiau pozicinis, bet šiemet turime daugybę metikų – nuo pirmo iki penkto numerio, todėl žaidžiame greitesnį krepšinį, prieš kurį sunku gintis.

Manau, rungtynės su „Chimki“ buvo puikus pavyzdys, kaip reikia žaisti greitai, kaip turime dalintis kamuoliu, kaip pataikyti. „Chimki“ buvo labai sunku mus sulaikyti.

– Kalbant apie trenerį, su juo daug komunikuojate rungtynių metu.

– Man patinka kalbėtis rungtynių metu. Ne tik dėl geresnių mūsų santykių, bet kad žinočiau, ką darau (juokiasi).

Jis puikus treneris. Kurtinaitis labai gerai išmano krepšinį, todėl nori, kad būtų žaidžiama pagal jo planą.

Žaidžiame labai daug derinių, daug schemų. Galiu iš jo daug mokytis. Jis davė man keletą tokių patarimų, kad jau dabar jaučiuosi geresnis skaitydamas žaidimą.

Jis dažnai man meta iššūkius, kad būčiau geresnis, kad geriau skaityčiau žaidimą, geriau lįsčiau iš užtvarų. Kartais sunku treniruotis, nes jis visada lipa ant tavęs. Bet kai atsisėdi, supranti, ką jis nori išmokyti ir kad man labai pasisekė su juo dirbti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

– Buvo keista, kai ankstesnė „Lietuvos ryto“ vadovybė įteikė jums solidžią sutartį, o naujoji ieškojo, kam jus parduoti?

– Aš nelabai kreipiau į tai dėmesį. Labai apsidžiaugiau pasirašęs sutartį, bet negali nerimauti. Koncentravausi tik į žaidimą.

Visą vasarą dirbau, kad patobulėčiau. Atvykau čia labai gerai pasiruošęs. Manau, tą įrodžiau sezono pradžioje, stovykloje.

Negali trikdytis tokiais dalykais. Žinote, jei į viską reaguosi, gali vėliau išprotėti. Niekada nekreipiu dėmesio į tokius dalykus. Žiūriu tik į savo darbą. O mano darbas – žaisti krepšinį, kuo sunkiau dirbti ir tobulėti.

– Tai, kad treneris buvo jūsų pusėje, turėjo pamaloninti?

– Kadangi buvau Australijoje, nelabai žinojau, kas vyksta (juokiasi.).

Tačiau aš dėkingas, kad treneris mane užstojo. Žinau, kad jis labai norėjo manęs po praėjusio sezono. Tai buvo viena pagrindinių priežasčių, kodėl pasirašiau kontraktą. Jis puikus treneris ir lyderis.

Jis manimi tiki ir aš tikiu jo filosofija. Esu laimingas čia būdamas.

Mes visi labai gerai susiklijavome ir manau, kad galime gerai pasirodyti tiek LKL, tiek Europos taurėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius