Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 15

Gražus krepšinio tango Kaune: Lietuva atsirevanšavo Prancūzijai

Lietuvos rinktinė sužaidė geriausias rungtynes pakeliui į Europos čempionatą. Pagaliau naudingu žaidimu blykstelėjo Donatas Motiejūnas, rezultatyviai atakavo Mantas Kalnietis ir Jonas Mačiulis, o dar svarbiau, kad Lietuvos komanda sužaidė solidžiai gynyboje kontrolinėse rungtynėse Kaune, kur įveikė Prancūziją 96:71 (23:16, 16:26, 30:14, 27:15).
Donatas Motiejūnas
Lietuva - Prancūzija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Likus 16 dienų iki Europos čempionato D.Adomaičio treniruojama komanda parodė, kokia gali būti stipri ir įvairi atakose bei solidi gynyboje.

M.Kalnietis pelnė 18 taškų ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus, Jonas Mačiulis įmetė 15 taškų, Donatas Motiejūnas pridėjo 13, Mindaugas Kuzminskas – 11, Jonas Valančiūnas pasiekė dvigubą dublį, o Lietuva iškovojo antrąją pergalę pasirengimo kelyje.

Lietuviai ypač puikiai atrodė antroje rungtynių dalyje, kurią laimėjo prieš prancūzus 28 taškų persvara. Tai buvo saldus revanšas už nesėkmę praėjusią savaitę per kontrolinį mačą Orleane, kur mūsų šalies komanda nusileido Prancūzijai (77:98).

VIDEO: Dainiaus Adomaičio komentaras po pergalės prieš Prancūziją

Šįkart aikštėje puikiai atrodė visi rinktinės žaidėjai, įskaitant ir naujokus. Net ir komandoje debiutavęs Evaldas Kairys spėjo pasižymėti taškais ir prisidėti prie pergalės.

Lietuviai šiame mače laimėjo kovą dėl kamuolių 40:33, o prie to daugiausiai prisidėjo J.Valančiūnas, sugriebęs 13 kamuolių.

Lietuvos komanda atliko 24 rezultatyvius perdavimus. Šioje srityje pasižymėjo ne tik M.Kalnietis (9), bet ir M.Kuzminskas (7) bei D.Motiejūnas (3).

Agresyviai Kaune rungtyniavę mūsų šalies krepšininkai metė net 43 baudų metimus ir pataikė 36.

VIDEO: J.Mačiulis: „Gal tas rezultatas Prancūzijoje mums nelabai patiko“

Lietuva: M.Kalnietis 18 (5/6 dvitaškių), J.Mačiulis 15 (4/5 dvitaškių), D.Motiejūnas 13, M.Kuzminskas 11, J.Valančiūnas 10 (13 atk. kam.), M.Gecevičius 8, A.Milaknis ir E.Bendžius po 6, A.Gudaitis 3, L.Lekavičius, E.Kairys, M.Girdžiūnas po 2.

Prancūzija: N.De Colo 16, Th.Huertelis 13, E.Jacksonas 12, E.Fournier 10, K.Seraphinas 6, K.Tillie 5, L.Labeyrie 5, L.Westermannas 3, B.Diaw 1.

Rungtynių Kaune eigą sekė 24sek:

Ketvirtasis kėlinys

40 min. Solidus revanšas. Merci beaucoup!

39 min. Tai nebuvo vykęs mačas žalgiriečiams prancūzams. Buvęs Kauno komandos gynėjas L.Westermannas per 15 min. pelnė 3 taškus, būsimasis puolėjas Axelis Toupane prametė visus 4 metimus ir taškų per 10 min. aikštėje nepelnė.

38 min. M.Kalnietis įsiveržė į rezultatyviausių Lietuvos komandos žaidėjų pirmąją vietą, pelnęs 18 taškų. Po jo gražaus reido Lietuva priekyje 88:71.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuva – Prancūzija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuva – Prancūzija

34 min. M.Gecevičiaus ranka labai karšta šį vakarą. Vilnietis Kaune jau pataikė porą tritaškių, o persvara jau pasiekė 20 taškų – 78:58.

33 min. J.Valančiūnas savo sąskaitoje jau turi dvigubą dublį – 10 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Trečiasis kėlinys

30 min. Atsarginiai Lietuvos krepšininkai reikalų nepagadino. Atvirkščiai – jiems būnant aikštėje pranašumas šoktelėjo iki trylikos taškų – 69:56. Žinoma, pamatus paklojo kiti žaidėjai. M.Kalnietis per trečią kėlinį pelnė 8 taškus.

29 min. Reta akimirka – vienu metu aikštėje E.Kairys ir E.Bendžius. E.Kairys prametė dvi baudas, bet netrukus atkovojo kamuolį ir dvitaškiu iš po krepšio pelnė savo pirmuosius taškus vilkėdamas Lietuvos rinktinės aprangą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr.Evaldas Kairys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr.Evaldas Kairys

28 min. Po M.Kalniečio tritaškio Lietuvos komandos pranašumas šoktelėjo iki vienuolikos taškų (63:51). Tai didžiausia lietuvių persvara iki šiol mače.

26 min. M.Kuzminskas blokavo B.Diaw. Jokios pagarbos prancūzui, kuris 2005 metais tritaškiais išmetė Lietuvą iš Europos čempionato Belgrade ketvirtfinalio. M.Kuzminskas tuo metu dar žaidė krepšinį Šarūno Marčiulionio akademijoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuva – Prancūzija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuva – Prancūzija

25 min. Lietuvos komanda šįkart laikosi lygiai (49:49), nors tritaškiai vis dar nėra svarbus ginklas. Iki šiol lietuviai pataikė tik 2 iš 14. Po sykį iš toli taiklūs buvo J.Mačiulis ir A.Milaknis.

23 min. Lietuviai antrą kėlinį pradėjo 7:0 ir staigiai susigrąžino persvarą – 46:42.

Antrasis kėlinys

20 min. Lietuvių turėtas 8 taškų pranašumas ištirpo greičiau nei ledai karštą vasaros dieną. Prancūzai surengė kelias puikias atakas ir Lietuva atsidūrė besivejančios komandos vaidmenyje – 39:42.

Per pirmuosius du kėlinius Lietuvos komandai daugiausiai taškų pelnė: Jonas Mačiulis – 10, Donatas Motiejūnas – 9, Mindaugas Kuzminskas ir Mantas Kalnietis – po 6.

Prancūzijos rinktinė turi netikėtą lyderį – tai antrojo kėlinio pabaigoje įsišaudęs Edwinas Jacksonas, jau pelnęs 11 taškų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuva – Prancūzija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuva – Prancūzija

15 min. Geriausias žaidėjas kol kas yra D.Motiejūnas. Jis šįkart rungtyniauja laisviau ir jau atliko 3 rezultatyvius perdavimus bendražygiams. O ir reidas bei metimas praskriejus krepšį buvo gražus. 32:26 po D.Motiejūno dvitaškio.

12 min. Jonas Valančiūnas labai aktyvus po krepšiais. Jam ploja net Sel'as, kuris irgi yra arenoje. Kol kas tai yra mūsų kiemas, nes pirmaujame 26:21.

VIDEO: SEL - KIEMAS

Pirmasis kėlinys

10 min. Vaizdas, ypač gynyboje, ženkliai malonesnis nei praėjusią savaitę Orleane – pirmaujame 23:16.

8 min. Evaldas Kairys pirmą kartą pasirodė aikštėje. 26 metų vidurio puolėjui – tai debiutas, iki šiol jis niekada nebuvo žaidęs Lietuvos rinktinėje. Tiesa, aikštėje jis pasirodė trumpam.

5 min. Lietuva žėri puolime. J.Mačiulis jau pelnė 8 taškus, o lietuviai pirmauja 16:6. Tai turėtų patikti ir rungtynes stebinčiam Arvydui Saboniui.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Sabonis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Sabonis

2 min. Kokia D.Motiejūno verpstė su kamuoliu ir koks kablys! Net Gintaras Einikis pavydėtų.

Svarbu ir tai, kad trys iš eilės rezultatyvios atakos padėjo lietuviams startuoti 7:0.

Lietuvos rinktinės starto penketas: Mantas Kalnietis, Artūras Milaknis, Jonas Mačiulis, Donatas Motiejūnas, Jonas Valančiūnas.

Prancūzijos starto penketas: Thomas Huertelis, Nando De Colo, Evanas Fournier, Borisas Diaw, Kevinas Seraphinas.

Prieš rungtynes „Žalgirio“ arenos žiūrovai pakilo ant kojų, kad pagerbtų Robertą Javtoką – šią vasarą karjerą baigusį vidurio puolėją, atstovavusį Lietuvos rinktinei nuo 2001 metų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Roberto Javtoko pagerbimas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Roberto Javtoko pagerbimas

Prancūzai šią vasarą neturi žinomiausių savo žaidėjų iš NBA Tony Parkerio, Nicolas Batumo, Rudy Goberto. Tačiau talentingi gynėjai Nando De Colo ir Evanas Fournier padėjo praėjusį trečiadienį pasiekti pergalę 98:77 Prancūzijai, kuriai šią vasarą atstovauja ir du su Kauno „Žalgiriu“ susiję žaidėjai – buvęs Lietuvos čempionų gynėjas Leo Westermannas ir būsimasis puolėjas Axelis Toupane.

D.Adomaitis šioms rungtynėms neregistravo keturių žaidėjų. Edgaras Ulanovas, Adas Juškevičius, Deividas Gailius ir čiurnos traumą tebesigydantis Marius Grigonis liko ant suolo, bet pirmą kartą per kontrolines rungtynes progą gavo traumą išsigydęs vidurio puolėjas Evaldas Kairys.

Iš Kauno arenos apie rungtynes praneša 24sek žurnalistas Donatas Urbonas:

Lietuvos rinktinės repeticijos iki Europos čempionato

Rugpjūčio 4 d. Klaipėda. Lietuva – Lenkija 59:58

Rugpjūčio 5 d. Klaipėda. Lietuva – Gruzija 70:81

Rugpjūčio 9 d. Orleanas (Prancūzija). Lietuva – Kroatija 80:82

Rugpjūčio 10 d. Orleanas (Prancūzija). Lietuva – Prancūzija 77:98

Rugpjūčio 15 d. Kaunas. Lietuva – Prancūzija 96:71

Rugpjūčio 18 d. Ryga. Lietuva – Rumunija

Rugpjūčio 19 d. Ryga. Lietuva – Latvija

Rugpjūčio 23 d. Šiauliai. Lietuva – Islandija

Rugpjūčio 25 d. Vilnius. Lietuva – Ispanija

Europos čempionatas Lietuvos krepšininkams prasidės rugpjūčio 31 dieną Tel Avive, kur B grupės varžybose mūsų šalies komanda žais su Gruzija, Izraeliu, Italija, Ukraina ir Vokietija.

Visi Lietuvos rinktinės kandidatai:

Gynėjai Puolėjai „Centrai“
Mantas Kalnietis Marius Grigonis Mindaugas Kuzminskas Donatas Motiejūnas Jonas Valančiūnas
Lukas Lekavičius Artūras Milaknis Edgaras Ulanovas Jonas Mačiulis Artūras Gudaitis
Mindaugas Girdžiūnas Martynas Gecevičius Deividas Gailius Eimantas Bendžius Evaldas Kairys
Adas Juškevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius