Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Kibirkštis“ penktą kartą iš eilės žais Moterų krepšinio lygos finale

Lemiamoje „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ pusfinalio akistatoje Vilniaus „Kibirkštis“ išvykoje 59:55 (13:9, 19:18, 21:16, 6:12) nugalėjo Klaipėdos „Neptūną-Amberton“ ir žengė į finalą.
„Kibirkšties“ krepšininkės
„Kibirkšties“ krepšininkės / K.Linkevičiūtės nuotr.

Titulą ginančios vilnietės pusfinalio seriją laimėjo 2-1 ir į MLKL finalą žengė jau penktus metus iš eilės. Uostamiesčio ekipa tą buvo padariusios tris sykius paeiliui.

Didžiajame finale iki trijų pergalių „Kibirkštis“ susikaus su Klaipėdos LCC tarptautiniu universitetu, o „Neptūnas-Amberton“ su „Šiaulių-Vilmers“ krepšininkėmis žais dėl trečios vietos.

Sostinės ekipoje išsiskyrė kapitonė Gabrielė Šulskė, kurios sąskaitoje per 20 minučių buvo 21 taškas (3/6 dvit., 3/5 trit., 6/8 baud.), 8 atkovoti kamuoliai, 1 rezultatyvus perdavimas bei 25 naudingumo balai.

Likus 11 paskutinių sekundžių „Kibirkštis“ buvo priekyje vieno metimo persvara (57:55), bet pražangą išprovokavusi Livija Sakevičiūtė realizavo vieną pirmąją baudą, bet prametė antrąją (58:55).

Lemiamu metu kamuolį puolime sugriebusi Šulskė privertė varžoves pažeisti taisykles ir pridėjo vieną taiklią baudą iš dviejų (59:55).

Kitoje aikštės pusėje Brigitos Sinickaitės abi baudos buvo netikslios, o po minutės pertraukėlės vilnietės užsitikrino bilietą į finalą ir paskendo euforijoje.

Klaipėdietėms Marina Solopova per 33 minutes pelnė 12 taškų (2/4 dvit., 1/6 trit., 5/7 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 14 efektyvumo balų.

„Visada kelias nėra lengvas, labai džiaugiamės ir sveikiname merginas, kurios atidavė širdį. Rungtynės nerealios, abi komandos labai norėjo, bet šiandien laimėjome mes“, – džiaugėsi „Kibirkšties“ vyr. treneris Egidijus Ženevičius.

„Neptūnas-Amberton“: Marina Solopova 12 (1/6 trit., 5/7 baud., 5 atk. kam.), Viktoria Balaban 9 (2/8 trit., 7 atk. kam.), Saulė Mikelionytė 8, Brigita Sinickaitė (2/7 trit.) ir Maria Delgado po 7.

„Kibirkštis“: Gabrielė Šulskė 21 (3/5 trit., 6/8 baud., 8 atk. kam., 4 kld., 25 naud.), Eglė Zabotkaitė 14 (2/4 trit.), Taisiia Udodenko 9 (3/7 dvit., 6 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius