-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 28

Klaipėdoje – švelnėjantis „Neptūno“ tonas bei niūri biudžeto projekcija

Uostamiestyje juntamas atšilimas ne tik termometro stulpelyje, bet ir Klaipėdos „Neptūno“ organizacijoje. Kategorišką nuomonę dėl žaidėjų atlyginimų po nutraukto LKL sezono turėję klubo vadovai, 15min žiniomis, švelnina toną bei sėdasi su krepšininkais prie derybų stalo tiek dėl buvusio, tiek dėl būsimo sezonų, kurį mėlynai balti gali pasitikti kardinaliai pasikeitę.
Bronzinė KMT dvikova: „Neptūnas“ - „Lietkabelis“
Bronzinė KMT dvikova: „Neptūnas“ - „Lietkabelis“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Klaipėdos „Neptūno“ naujoji vadovybė, vedama verslininkų Sigito Ambrazevičiaus ir Viliaus Sukono, klubo vairą perėmė 2018-ųjų sausį, o per šį laikotarpį senųjų savininkų paliktą skolų kuprą sumažino nuo 1,4 milijono iki mažiau nei 800 tūkstančių eurų.

Vis dėlto teigiama trajektorija sulig atėjusiu koronavirusu atsimušė į sieną.

15min žiniomis, Klaipėdos „Neptūno“ vadovai dar kovo pabaigoje COVID-19 pandemijos atneštus nuostolius skaičiavo apie 700 tūkstančių eurų, tarp kurių buvo – prarasti pinigai iš rėmėjų, bilietų, abonementų ir kita.

Bet prie šio skaičiaus prisirišti nereikėtų, nes uostamiesčio klube yra daugybė kintamųjų.

Neaišku, kaip jiems pavyks susitarti su žaidėjais dėl šio sezono atlyginimų, dėl kurių „Neptūnas“ jau yra linkęs tartis, bet pasiūlymais nepatenkinti žaidėjai gali varstyti teismų duris.

Neaišku, kaip pavyks susitarti su septyniais krepšininkais, turinčiais kontraktus ir kitam sezonui, kurių Klaipėdos ekipa tiesiog nebus pajėgi išlaikyti.

Neaišku ir ką nuspręs Konkurencijos taryba dėl skandalingojo LKL sezono uždarymo posėdžio bei galimo klubų vadovų bendro susitarimo jos metu.

Skolų kapšas gali pūstis, o kito sezono biudžetas neabejotinai susitrauks.

Jei Kauno „Žalgiris“ modeliuoja trečdaliu sumažėsiantį biudžetą, tai klaipėdiečiai brėžia dar didesnę liniją, galinčią siekti ir 50 proc.

nuotr. bcneptunas.lt/Tomas Gaidamavičius
nuotr. bcneptunas.lt/Tomas Gaidamavičius

Komplektacijos darbai kitam sezonui Klaipėdoje pajudėti turėtų antroje birželio pusėje, bet jau kaip ir aišku, jog komandai ir toliau vadovaus 37-erių strategas Tomas Gaidamavičius, kuriam talkins latvis Sandis Buškevicas.

15min žiniomis, sutartis su „Neptūnu“ kitam sezonui turi Deividas Gailius, Žygimantas Janavičius, Tomas Delininkaitis, Simas Galdikas, Matas Jogėla, Tadas Pažėra bei jaunasis Klaidas Metrikis.

Klaipėdoje juntamas atšilimas ne tik pagal termometro stulpelį, bet ir „Neptūno“ organizacijoje. Vadovai su žaidėjais pradėjo ieškoti kompromisų.

Neatmetama galimybė, jog naują sezoną uostamiesčio ekipa pasitiks visiškai atsinaujinusi, jei naujai pateiktos sąlygos krepšininkų netenkins.

15min šaltinių teigimu, „Neptūno“ pasiūlymas žaidėjams – susimažinti atlyginimus apie 50 proc., o planuojamas kito sezono biudžetas krepšininkų atlyginimams – apie 300-400 tūkstančių eurų.

Palyginimui, praėjusį sezoną žaidėjams skirtas pinigų kapšas siekė 700 tūkst. eurų, o brangiausiai apmokamas praėjusio sezono Klaipėdos ekipos žaidėjas buvo Deividas Gailius, per sezoną turėjęs uždirbti apie 110 tūkstančių eurų.

nuotr. FIBA /Deividas Gailius
nuotr. FIBA /Deividas Gailius

Tikslios būsimo „Neptūno“ biudžeto eilutės dar skendi migloje, nes klubo vadovai kalbasi su rėmėjais ir savivaldybe dėl paramos ateičiai.

Po „Neptūno“ skėčiu, be vyrų krepšinio komandos, dar yra dubleriai, moterų krepšinio klubas bei vyrų futbolo ekipa.

Klaipėdos komanda tikisi ir kitą sezoną kautis FIBA Čempionų lygoje.

Vilniaus „Rytas“ pakeitė barikadų puses, Panevėžio „Lietkabelis“ siekia vietos Europos taurėje, tuo metu „Neptūnas“ viliasi sezoną pradėti nuo grupių etapo, o ne atrankos.

FIBA valdybos posėdis vyks birželio pabaigoje, tuomet bus sprendžiamas mėlynai baltų klausimas.

Koronaviruso atneštas įšalas Klaipėdoje po truputį tirpsta, bet darbų dar laukia daug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius