Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 08

Klaipėdos „Neptūnas“ turi naują savininką, klubo skola siekia milijoną

Klaipėdos „Neptūnas“ turi naują savininką. 100 proc. komandos savininku tapo verslininkas Sigitas Ambrazevičius. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas juokauja, jog „Neptūną“ prarijo „Dauparų žuvis“, mat naujasis savininkas verslauja žuvies sektoriuje.
„Neptūnas“ turi naują savininką – Sigitą Ambrazevičių.
Naujasis klubo savininkas Sigitas Ambrazevičius. / Klaipėdos savivaldybės nuotr.

Pirmadienio rytą Klaipėdos rotušėje surengta spaudos konferencija, kurioje pristatytas naujas klubo savininkas. Savo nuotaikomis pasidalijo ir klubo vadovai, komandos kapitonas.

Pagrindiniu savininku neplanuoju būti, esame verslininkų grupė, kurie planuoja dalyvauti valdant komandą, būti bendraturčiais. Planuojame traukti ir miestą į savininkų grupes, – sakė 40-metis S.Ambrazevičius.

„Šiuo metu esu 100 proc. komandos savininkas, laikinai. Ėmiausi iniciatyvos paskatintas mūsų rėmėjų, didžiausių esamų ir buvusių rėmėjų, noro sutvarkyti komandos valdymą. Pavyko tai padaryti. Pagrindiniu savininku neplanuoju būti, esame verslininkų grupė, kurie planuoja dalyvauti valdant komandą, būti bendraturčiais. Planuojame traukti ir miestą į savininkų grupes“, – sakė 40-metis S.Ambrazevičius, nenorėjęs įvardyti kitų būsimų komandos savininkų. Verslininkas užsiminė, jog savininkų turėtų būti 5–6.

„Kol kas jų įvardyti nenorėčiau, galite numanyti – tai buvę ir esami pagrindiniai komandos rėmėjai“, – sakė S.Ambrazevičius, žadėjęs maksimaliai skaidrų valdymą ir raginęs grįžti rėmėjus.

S.Ambrazevičius tikino, jog naują puslapį atvertęs klubas gyvens pagal kišenę.

„Bandysime pritraukti „Lietuvos ryto“ valdymo modelį, pasisemsime jų patirties, norime turėti tą pačią akcininkų struktūrą kaip Vilniuje. Miestas turi būti komandos bendraturtis, gauti ataskaitas už kiekvieną išleistą eurą“, – sakė naujas savininkas, pats aistringas krepšinio mylėtojas, laisvalaikiu žaidžiantis krepšinį, stebintis tiek Lietuvos, tiek pasaulio krepšinį.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Naujasis klubo savininkas Sigitas Ambrazevičius.
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Naujasis klubo savininkas Sigitas Ambrazevičius.

Situacija stabilizavosi

Anot „Neptūno“ klubo direktoriaus Artūro Žalio, padėtis yra stabilizuota, atlyginimai visiems išmokėti. Tiesa, klubo pečius slegia apie milijono eurų skola.

„Šiandien ar rytoj naujas savininkas bus įregistruotas Registrų centre. Techniniai dalykai bus išspręsti, bus imtasi darbų. Iki šiol buvo laukimas. Turėjome blogą praktiką – susitarėme ir vėl grįžome prie naujos struktūros. Tikimės, kad dabar procesai negrįžtami“, – sakė A.Žalys.

Klaipėdos savivaldybės nuotr./„Neptūnas“ turi naują savininką – Sigitą Ambrazevičių ( su šaliku).
Klaipėdos savivaldybės nuotr./„Neptūnas“ turi naują savininką – Sigitą Ambrazevičių ( su šaliku).

Ar A.Žalys liks klubo direktoriumi, kol kas nežinia, tačiau tikina visokeriopai prisidėsiantis prie komandos tolesnės gerovės.

„Esu Klaipėdos patriotas, mėgstu „Neptūną“, eisiu į varžybas, kiek galėsiu, tiek padėsiu. Viskas gyvenime keičiasi, niekas nestovi“, – sakė A.Žalys, kuris, atėjęs į „Neptūną“, teigia susidūręs ne tik su rimtomis finansinėmis problemomis, tačiau dar rimtesniais politiniais iššūkiais, struktūros kaita.

„Nesakau, kad išeinu iš direktorių, tačiau buriasi nauja komanda, džiugu matyti profesionalius, naujus žmones, kurie turi daug energijos. Esu smulkus verslininkas, man reikia grįžti, uždirbti pinigus, sunku sėdėti ant dviejų kėdžių, – sakė A.Žalys. – Trumpai noriu pasakyti, kad didžiulė garbė buvo būti nors mažu varžteliu pertvarkymo mechanizme. Palaikiau Sigitą, kiek galėjau. Džiugu, kad esame šioje padėtyje. Tikiu „Neptūno“ ateitimi, buvau ir būsiu „Neptūno“ sirgaliumi. Gal keisis su laiku formos, kaip padėsiu „Neptūnui“, tačiau labai džiugu šiandien sėdėti kartu su komanda ir džiaugtis, kad „Neptūnas“ eina gera linkme.“

Treneris Kazys Maksvytis neslėpė – situacija klube palietė kiekvieną, klubas neteko trijų žaidėjų (Arno Butkevičiaus, Mindaugo Girdžiūno ir Juano Palacioso), tačiau ateitis atrodo viltingai.

Meluočiau, jei sakyčiau, kad nepaveikė paskutiniai įvykiai klube. Netekom trijų žaidėjų, nukraujavom. Džiugu, kad stabilizuojasi padėtis pačiame klubo valdyme, du žaidėjus į jų vietą jau grąžinome. Kalbant apie finansinę situaciją, jokių įsiskolinimų nėra žaidėjams, viskas padengta, – sakė treneris.

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad nepaveikė paskutiniai įvykiai klube. Netekom trijų žaidėjų, nukraujavom. Džiugu, kad stabilizuojasi padėtis pačiame klubo valdyme, du žaidėjus į jų vietą jau grąžinome. Kalbant apie finansinę situaciją, jokių įsiskolinimų nėra žaidėjams, viskas padengta, jaučiamės, kaip beveik sezono pradžioje – nauji veidai, nauji žaidėjai komandoje. Gerai, kad nepraradome daug taškų per tą periodą, komanda susitelkė. Tikiuosi, kad rezultatai bus geresni, nei yra“, – sakė treneris.

Prie komandos neseniai prisijungė V.Šulskis ir B.Fieldsas.

„Jau įsigijome žaidėjus, jie sportuoja su mumis, rytoj jau jie dalyvaus rungtynėse, o dėl ateities planų – žiūrėsime, ko ateityje galime tikėtis, kokie bus resursai, pagal tai važiuosime toliau“, – sakė klubo sporto direktorius Donatas Zavackas.

Kliūtys įveiktos

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, jog vis buvo akcentuojama, kad situacija klube neišsprendžiama, tačiau kliūtys, panašu, bus įveiktos.

„Struktūra nebuvo tas įrankis, kuri galėtų padėti išspręsti – tai buvo pagrindinė kliūtis, kuri įveikta. Natūralu, įsipareigojimai, kurie tikri, fiksuoti, teisiškai įteisinti, neprapuola. Atsiranda aiškus planas, kaip juos suvaldyti. Atsiranda žmonės, kurie pasiruošę tai daryti. Svarbiausia žinia – sugrįžta rėmėjai, kurie mato prasmę būti ne tik rėmėjų gretose, bet ir valdymo struktūrose. Pagrindinė žinia – rėmėjai atsigręžė į „Neptūną“, sugrįžta“, – sakė meras.

Atsiskaitė su žaidėjais

„Neptūno“ komandos kapitonas Simas Galdikas neslėpė – nuotaikos šiandien klube labai geros.

„Viskas gerai, dabar nebėra neaiškumų, buvo nežinomybė, kas bus toliau. Anksčiau, būdavo, gaudavome algą ir klausimas lieka, o kaip bus toliau? Atėjo rimti žmonės, turintys klestinčius verslus. Čia irgi yra verslas, nė vienas nenori, kad jis žlugtų. Tikiu, kad puoselės „Neptūną“, kad klestėtų, neštų pelną. Kadangi esame šiame klube, tikimės, kad judėsime į priekį“, – sakė S.Galdikas.

Naujasis savininkas S.Ambrazevičius suskubo pridurti, jog verslininkų grupė susivienijo ne verslą daryti, o tiesiog „turėti tokį reiškinį – krepšinis“ ir dirbti kaip ne pelno siekianti organizacija, kurios tikslas – kuo daugiau gauti ir kuo racionaliau išleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius