Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 08

Kodėl per Lietuvos rinktinės rungtynes nebegirdime Lino Kunigėlio balso?

Televizijos žiūrovai pirmosiose Lietuvos rinktinės rungtynėse Rio taip ir neišgirdo Lino Kunigėlio pasisveikinimo, prie kurio jau buvo įpratę. Dėl olimpinių žaidynių reglamento iširo pernai Europos čempionatą komentavęs Mindaugo Rainio ir Lino Kunigėlio duetas.
Linas Kunigėlis ir Mindaugas Rainys
Linas Kunigėlis ir Mindaugas Rainys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prie mikrofono M.Rainys Rio de Žaneire liko vienas. Tuo tarpu L.Kunigėlis nebegalėjo talkinti savo kolegai dėl griežto olimpinių žaidynių reglamento.

Pagal Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) taisykles, olimpinės delegacijos narys negali būti ir žiniasklaidos priemonės atstovas.

L.Kunigėlis Rio Lietuvos rinktinėje atlieka spaudos atašė pareigas, todėl jam negalima bendradarbiauti su konkrečia žiniasklaidos priemone. Šiuo atveju – komentuoti rungtynių.

Tą L.Kunigėlis pernai sėkmingai darė Europos čempionate, kai su M.Rainiu komentavo lietuvių rungtynes Rygoje ir Lilyje.

M.Rainys daugiausia koncentruodavosi į pagrindinius įvykius aikštėje, o L.Kunigėlis pateikdavo ir vidinės informacijos iš nacionalinės komandos stovyklos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugas Rainys
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugas Rainys

„Nėra jokios televizijos politikos. Priešingai, TV3 labai kvietė mane ir šiemet. Bet dalykas labai paprastais – yra olimpinė chartija, kuri neleidžia būti ir žiniasklaidos, ir delegacijos nariu.

TV3 aš dėkingas už kvietimą ir pastangas, kurias jie įdėjo, kad gaučiau išimties teisę“, – 24sek pasakojo L.Kunigėlis.

Be to, net ir išimties atveju L.Kunigėliui būtų sunku suderinti abejas pareigas. Maždaug nuo ketvirto kėlinio pradžios L.Kunigėlis jau turi budėti prie žiniasklaidos zonos ir sureguliuoti būsimus interviu Lietuvos ir užsienio žiniasklaidai. Būtų keista, jei staiga vienas iš komentatorių rungtynių įkarštyje dingtų iš eterio, ar ne?

L.Kunigėlis kartu su kolega Ryčiu Vyšniausku šią vasarą LRT televizijoje komentavo mūsiškių pasiruošimo ciklo rungtynes Lietuvoje. Tiesa, kai rinktinė paliko Lietuvą ir tęsė pasirengimą užsienyje, prie mikrofono liko vienintelis R.Vyšniauskas.

TV3 komanda svarbiausiuose krepšinio turnyruose šiemet labai keičiasi. 2014-aisiais pasaulio čempionato kovas dar komentavo Robertas Petrauskas. Pernai komentatorių duetą sudarė M.Rainys ir L.Kunigėlis, o šiemet girdime tik M.Rainio balsą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius