-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 04

Kojas Lietuvoje jau apšilęs Ignas Brazdeikis džiaugiasi sprendimu papildyti „Žalgirį“

Ignas Brazdeikis smalsiai dairydamasis žvelgė aplink, kai pirmą kartą po maždaug aštuonerių metų nutūpė Lietuvoje birželio viduryje, atvykęs pirmąsyk apsivilkti gimtosios šalies rinktinės aprangą. Dabar jis jau žymiai drąsesnis ir su nekantrumu laukia didžiojo šios vasaros iššūkio – Europos krepšinio čempionato.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Iggy su šypsenėle stebėjo formalumą – kaip Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas spaudžia ranką „Gintaro baldų“ vadovui pasirašydamas rėmimo sutartį.

Penki vyrai, tarp jų ir rinktinės strategas Kazys Maksvytis bei Mindaugas Kuzminskas, buvo susodinti ant didelės kampinės sofos per improvizuotą spaudos konferenciją likus kelioms valandoms iki pirmųjų lietuvių draugiškų rungtynių su Estija Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Kanados ir JAV aplinkoje augęs I.Brazdeikis iš visų vyrų jautėsi bene laisviausiai.

Atsakęs į 15min klausimus Iggy spustelėjo mygtuką sofos šone ir išsitiesęs kojų atramą įsipatogino taip, kad kurį laiką net nenorėjo pakilti.

„Tiesiog būk nuoširdus, būk nuoširdus“, – kvatodamas prabilo Ignas, kai Mindaugui Kuzminskui buvo užduotas klausimas apie įspūdį iš pirmųjų treniruočių kartu su trejus metus NBA aplinkoje praleidusiu ir pernai Lietuvos pilietybę atgavusiu puolėju.

„Jis neseniai atvykęs, bet jau nuo pirmos treniruotės net negaliu sakyti, kad mane maloniai nustebino, nes žinau, kad jis geras žaidėjas. Pas mus dažnai žmonės linkę įsigilinti tik į savo kiemą – mato Eurolygą, mato LKL. Aš, kaip ten (NBA – aut. past.) buvęs, žinau, kaip ten sunku žaisti ir kaip Ignas ten puikiai žaidė. Buvo laiko klausimas, kada jis persiorientuos ir gerai žais ir čia“, – apie naująjį komandos draugą kalbėjo vyriausiasis šių metų rinktinės žaidėjas M.Kuzminskas, po savo atsakymo sulaukęs ir pritariamo Iggy linktelėjimo – Kanados lietuviui patiko Kuzios liaupsės.

Pats I.Brazdeikis per pertrauką tarp rinktinių langų buvo trumpam grįžęs į Šiaurės Ameriką, bet prieš kelias dienas prisijungė prie komandos.

„Nesakyčiau, kad jaučiu spaudimą, – su šypsena į klausimą apie spaudimą dėl krepšinio pamišusioje Lietuvoje atsakė Ignas. – Tiesiog džiaugiuosi būdamas čia, man tai bus pirmas toks didelis turnyras, Europos čempionatas. Kiekvieną dieną mokausi, imu pavyzdį iš veteranų. Turime daug gerų žaidėjų, puikius trenerius, visi labai entuziastingi per treniruotes. Džiaugiuosi būdamas šiame procese, labai smagu.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

Pirmajame lange vasaros pradžioje jis pamatė gerokai nukraujavusią komandą, kurioje buvo vos keli dabartinės sudėties žaidėjai.

Dabar I.Brazdeikis jau pluša su geriausiais Lietuvos krepšininkais.

„Šioje komandoje labai daug aukšto lygio žaidėjų, daug talentingų vyrukų, – komandos draugus gyrė Iggy. – Treniruotėse visi labai kovingi, o kai stumi vienas kitą į priekį, tai yra geriausia vieta tobulėti ir žengti į priekį. Labai džiaugiuosi čia būdamas. Neabejoju, kad žengsime į priekį, mūsų tarpusavio ryšys tik gerės.“

Tiesa, jam dar neteko susidurti su dviem esminėmis Lietuvos rinktinės kolonomis – Jonu Valančiūnu ir Domantu Saboniu. NBA rungtyniaujantys lietuviai dėl stipriausios pasaulio lygos taisyklių iki šiandien negalėjo sportuoti kartu su komanda, bet jos gretas papildys jau artimiausiomis dienomis.

Bet Ignas su bokštais iš NBA kalbėjosi dar prieš tai.

„Buvau juos sutikęs, kai žaidėme NBA. Kalbėjausi su jais ir prieš atvykdamas į rinktinę, jie sakė, kad labai nori mane išvysti rinktinėje, teigė, kad priims mane išskėstomis rankomis“, – atskleidė I.Brazdeikis.

Jie sakė, kad labai nori mane išvysti rinktinėje, teigė, kad priims mane išskėstomis rankomis.

Iki tol didele paslaptimi Lietuvos krepšinio sirgaliams buvęs 23-ejų puolėjas artimiausiu metu bus stebimas per padidinamąjį stiklą, nes iš karto po Europos čempionato prisijungs prie Kauno „Žalgirio“, su kuriuo pasirašė sutartį ateinančiam sezonui su galimybe ją pratęsti dar vieneriems metams.

Pirmąsyk Europos klube rungtyniausiantis I.Brazdeikis tikino, kad sprendimą jam padėjo priimti ir patirtis pirmajame rinktinės lange šią vasarą bei pažintis su K.Maksvyčiu, kuris treniruoja ir rinktinę, ir „Žalgirį“.

„Labai džiaugiuosi dėl savo sprendimo. Pirma treniruočių stovykla buvo puiki, pamačiau, kad šiuo treneriu galiu pasitikėti. Neabejoju, kad jis mane stums į priekį, dėl jo aš galėsiu tapti geresniu žaidėju. Džiaugiuosi galėdamas atstovauti Lietuvai, atstovauti „Žalgiriui“. Mūsų laukia įdomus sezonas“, – sakė Iggy.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius