Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 02

Kontrakto metai: 8 Lietuvos krepšinio žvaigždės, kurios atsidurs karjeros kryžkelėje

Po truputį užsidarinėjant geidžiamiausiems vasaros žaidėjų turgaus prekystaliams, visi geriausi Lietuvos krepšininkai jau ramūs dėl kito sezono. Tačiau 2018–2019 m. sezonas bus labai reikšmingas kelioms Lietuvos krepšinio žvaigždėms. Kontrakto metai – terminas, kuris įpareigoja žaidėjus sužaisti geriausią sezoną, kad po metų derybose su potencialiais darbdaviais jų žodis būtų galutinis. 24sek pasižvalgė į įdomiausius Lietuvos krepšininkus, kurių sutartys baigsis kitų metų vasarą.
Kitų metų vasarą rinkoje bus daug laisvų aukščiausio lygio lietuvių
Kitų metų vasarą rinkoje bus daug laisvų aukščiausio lygio lietuvių / 15min nuotr.

Paulius Jankūnas

Atrodo, prieš šimtą metų sudaryta ilgalaikė Pauliaus Jankūno sutartis su „Žalgiriu“ jau baigsis 2019-ųjų vasarą.

Dar 2015-aisiais P.Jankūnas atmetė Maskvos CSKA, Bambergo „Brose“ ir kitų komandų pasiūlymus bei net ketveriems metams įsipareigojo „Žalgiriui“.

Savo sprendimu ir solidžiu maždaug 550 tūkst. eurų metiniu kontraktu kapitonas turėjo būti patenkintas, nes „Žalgiris“ išgyveno pakilimą ir įsiveržė į Eurolygos elitą.

2019-ųjų vasarą Jankiui bus jau 35-eri ir Lietuvoje jau imta šnabždėtis, kad gal P.Jankūnas galvoja apie karjeros pabaigą.

24sek šaltinių teigimu, P.Jankūnas taip prižiūri savo kūną, kad, ko gero, turi parako dar bent trims sezonams. Gerai, mažiausiai dviem, kad po metų pratęstų sutartį su „Žalgiriu“ dar bent iki 2020-ųjų.

Kad ta sutartis būtų solidi, 15-ąjį sezoną „Žalgiryje“ pradėsiantis krepšininkas turi išlaikyti aukštą žaidimo lygį. Išlaikyti 13,7 naudingumo balo vidurkį ir vietą antrajame simboliniame Eurolygos penkete bus mamuto dydžio užduotis, bet P.Jankūnas visai kaip „San Antonio Spurs“ – visi laukia nuosmukio, bet Greggas Popovichius nepaliauja stebinti krepšinio gerbėjų.

Sunku tikėtis, kad P.Jankūnas po metų pakeis komandą ir karjerą užbaigs kažkur kitur.

Mindaugas Kuzminskas

Tai turi būti kitokie metai Mindaugui Kuzminskui. Ir bus.

Didžiąją dalį praėjusio sezono Milano „Olimpia“ gretose 28 metų 206 cm ūgio puolėjas praleido sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Čia lietuvis negali atskleisti visų geriausių savo savybių, ką parodė ir 9,6 naudingumo balo vidurkis. Vasarą Italijos čempionai arčiau krepšio rado kitų žaidėjų, tad M.Kuzminskas daugiau laiko leis jam įprastoje vietoje aikštėje.

Maža to, kitaip nei pernai, M.Kuzminskas pradės sezoną nuo pat jo pradžios, o ne sausį, visą jo pradžią taip ir nepakilęs nuo „New York Knicks“ suolo.

Tai reiškia, kad intensyviai vasarą sportavęs krepšininkas bus geriau pasiruošęs rungtynių ritmui ir galima net neabejoti, jog jo rodikliai bus visai kitokie.

M.Kuzminsko akcijas pakeltų ir „Olimpia“ sėkmė. Kai Kuzia atvyko į Milaną, italai murkdėsi Eurolygos turnyro lentelės apačioje. „Olimpia“ padarė keletą korekcijų ir M.Kuzminskas galės padėti komandai būti konkurencingesnei kovoje dėl ketvirtfinalio.

M.Kuzminskas į Milaną atvyko susiviliojęs finansinėmis kontrakto sąlygomis (24sek žiniomis, 2018-2019 m. jo alga sieks per milijoną eurų), ir galimybe vėl atsispirti į NBA.

Sugrįžti į stipriausią krepšinio lygą pasaulyje bus nelengva, bet užsirekomenduoti topinėms Eurolygos komandoms ateičiai būtų neblogai.

Donatas Motiejūnas

Daugiausiai ne NBA uždirbantis Lietuvos krepšininkas kyla į dar vieną nuotykį Kinijoje.

Ten beveik 3 milijonus JAV dolerių gausiąs 27 metų aukštaūgis turės dar vieną galimybę atkreipti į save dėmesį.

23,6 taško ir 12 atkovotų kamuolių vidurkis Šandongo „Golden Stars“ komandoje neįtikino NBA klubų pasiūlyti lietuviui padorią sutartį su aiškiu vaidmeniu ekipos rotacijoje.

Eurolygos klubai finansinėmis sąlygomis taip pat dar negali prilygti kinų turtams, tačiau D-Mo solidžiu sezonu gali dar labiau užsikelti savo vertę Europoje arba galiausiai sulaukti šanso NBA.

Stipriausios krepšinio lygos svajone vis dar gyvenantis D.Motiejūnas Kinijoje bus didžiausias savo paties varžovas. Daugiau ten jam nėra didelių priešininkų.

Mantas Kalnietis

Rugsėjo 6-ąją 32-ąjį gimtadienį švęsiąs įžaidėjas ruošiasi įdomiam išbandymui.

Seniai kada Prancūzijos krepšinio lygoje rungtyniavo tokio aukšto lygio Lietuvos krepšininkas. Jam reikės priprasti prie kiek kitokio žaidimo stiliaus – Prancūzijoje propaguojamas greitas „bėk ir mesk“ krepšinis.

Aišku, panašių patirčių jis jau prisigaudė Italijoje, bet klubiniame krepšinyje nuo sausio jis, deja, beveik nefigūravo.

M.Kalniečio užduotis – pateisinti Tony Parkerio pasitikėjimą ir kaip pagrindiniam atakų organizatoriui vesti Vilerbano „ASVEL“ į pergales.

O po metų – jeigu ne su „ASVEL“, tai su kažkuria kita komanda grįžti į Eurolygą.

asvelbasket.com nuotr./ASVEL klubas pristato Mantą Kalnietį.
asvelbasket.com nuotr./ASVEL klubas pristato Mantą Kalnietį.

Teko girdėti, kad per 250 tūkst. eurų Prancūzijoje uždirbsiąs ir vienu geriausiai apmokamų šios lygos žaidėjų tapsiąs M.Kalnietis gerai pasiruošė prancūzams duoti lietuviškų krepšinio pamokų.

Bon chance, Mantai!

Lukas Lekavičius

24-erių mažylis artėjantį sezoną turės ūgtelėti jei ne centimetrais, tai savo žaidimo kokybe.

Atėnų „Panathinaikos“ treneris Xavi Pascualis ne veltui įsigijo 183 cm ūgio įžaidėją dvejiems metams.

Pirmąjį sezonas Lekas daugiau stebėjo fenomenalų Nicko Calatheso žaidimą, nei pats turėjo progų stebinti žalią PAO aistruolių armiją. Bet artėjantį sezoną ir „Panathinaikos“ sirgaliai, ir X.Pascualis lauks iš lietuvio fejerverkų.

!!!!!!! ????????☘️

A post shared by Lukas Lekavičius (@luuukass19) on

24sek šaltinių teigimu, beveik 500 tūkst. eurų uždirbsiąs L.Lekavičius turės rimtesnį nei 13 minučių žaidėjo Eurolygoje vaidmenį. Jis suteiks daugiau poilsio minučių N.Calathesui ir turės daugiau galimybių parodyti save stipriausioms Europos komandoms.

Jokio spaudimo – L.Lekavičius Atėnuose turi stiprų vietos palaikymą. Jeigu sezonas bus sėkmingas, galbūt L.Lekavičius išliks paklausus tarp Eurolygos elito.

O kas ten žino, gal 2019-ųjų vasarą gynėjas grįš į „Žalgirį“?

Artūras Milaknis

Kad pavyktų išlaikyti savo vertę žaidėjų rinkoje, A.Milakniui reikės pabandyti išlaikyti savo 45 proc. tritaškių taiklumą Eurolygoje.

24sek žiniomis, maždaug 330 tūkst. eurų per sezoną uždirbantis snaiperis kitą vasarą taps laisvuoju agentu.

Galima numanyti, kad Milas norės susieti savo ateitį su „Žalgiriu“ ir pasirašyti galbūt paskutinį savo pelningą kontraktą – 2019-ųjų vasarą jam jau bus 33-eji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas ir Artūras Milaknis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas ir Artūras Milaknis

Šarūno Jasikevičiaus schemose A.Milaknis jaučiasi gerai. Treneris juo taip pat pasitiki – praėjusį sezoną Eurolygoje už Milą „Žalgiryje“ ilgiau rungtyniavo tik Kevinas Pangosas su Edgaru Ulanovu.

Daug ką lems tai, kaip snaiperis padirbėjo vasarą – jam labai svarbu neprarasti greičio gynyboje.

Jonas Mačiulis

Po šešių sezonų Eurolygoje Jonas Mačiulis traukiasi iš didžiausios Europos krepšinio scenos.

Bet Atėnų AEK ir FIBA Čempionų lyga vasarį 34-ąjį gimtadienį švęsiančiam puolėjui gali tapti tramplinu atgal į elitą.

J.Mačiulis dar gali tapti patraukliu trečiuoju numeriu Eurolygos komandų rotacijoms, bet tam reikia sudrebinti Graikijos sostinę.

First practice with the team @aekbc @Athens #OAKA #basketball #team

A post shared by Jonas Mačiulis (@jonasmaciulis8) on

Šarūnas Jasikevičius

Ir kaip gi be Šaro dramos. Dar žiemos pabaigoje vėl kalbėsime, kur karjerą tęs šiuo metu karščiausias Lietuvos krepšinio treneris.

Jis kaip koks LeBronas Jamesas Klivlande sudarinėja sutartis vieneriems metams ir pasilieka visišką pasirinkimo laisvę kitai vasarai, taip kartu palikdamas maksimalią intrigą iki paskutinės akimirkos.

Kalbama, kad artėjantis sezonas Šarui bus TIKRAI paskutinis „Žalgiryje“, prieš pasikinkant kilmingesnius Eurolygos ar net NBA žirgus.

Bet Šaras yra pats savo likimo šeimininkas ir darys taip, kaip jam tuo metu bus geriausia.

24sek žiniomis, artėjantiems metams Šaro stebuklas „Žalgiriui“ atsieis beveik 900 tūkst. eurų. Bet jei taip ir toliau, 42-ejų kaunietis nesunkiai įžengs į šešių nulių zoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius