Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 12

Kosminiai lietuvio metimai pateko į Italijos televiziją ir surinko šimtus tūkstančių peržiūrų

Haroldas Saprykinas dar nėra plačiai Lietuvoje atpažįstamas krepšinio vardas, bet šio 24-erių lietuvio pavardė prieš keletą dienų nuaidėjo Italijos sporto televizijoje ir beveik tris šimtus tūkstančių kartų prasisuko socialiniuose tinkluose. 187 cm ūgio krepšininkas patraukė dėmesį savo sudėtingais akrobatiniais metimais.
Temos: 1 Krepšinis

Nusisukus nuo krepšio ir paspyrus kamuolį kulniuku, atsistojus per keliasdešimt metrų už krepšio, šveičiant kamuolį pro pažastį ar tiesiog darant atsispaudimus – išradingi H.Saprykino metimai apskriejo internetą.

Tokie milijoninę auditoriją turintys soc. tinklų kanalai kaip FIBA ir „Highlights Wave“, taip pat Italijos sporto televizija „Sportitalia“ beveik 300 tūkst. kartų išrodė „trick shots“ vadinamus triukus su kamuoliu.

Atsitiktiniai metimai – ne tik Fortūnos, bet ir kelių valandų darbo lydėtas rezultatas.

„Fiziškai sunkiausias buvo atsispaudimo metimas, o techniškai – su kulnu nusisukus nuo krepšio“, – 15min pasakojo H.Saprykinas.

VIDEO: Kosminiai lietuvio metimai pateko į Italijos televiziją ir sulaukė šimtus tūkstančių peržiūrų

Darydamas atsispaudimo metimą, H.Saprykinas tądien nuo kamuolio rankomis atsispaudė 200-300 kartų, o triuką padarė tik po 2-3 valandų bandymų.

Triukas su kulnu spiriant į krepšį buvo bandomas nereguliariai, kas keletą dienų. Pirmą kartą į krepšį įspirti jam pavyko tik po kelių mėnesių.

H.Saprykiną triukai su kamuoliu užkabino rungtyniaujant NCAA, Kalifornijos Irvino universitete. Sykį naktį užsukęs pasportuoti į salę, joje jis surado kantriai išradingus metimus bandžiusį komandos draugą Travisą Souzą.

„Jis pasižymėjo snaiperio sugebėjimais – ar tai būtų krepšinis, golfas, ar boulingas, jam labai sekėsi pataikyti. Vieną dieną sutikau jį treniruotėje, kur jis atlikinėjo labai įdomų metimą gavęs iššūkį iš bičiulio. Visai susidomėjau“, – 15min pasakojo H.Saprykinas.

Nuo to laiko kiekvienos treniruotės pabaigoje klaipėdietis bandydavo kosminiu metimu užbaigti pratybas.

„Man nepatinka, kas lengvai pasiekiama. Tie metimai labai sunkūs ir atima daug laiko. Kai pagaliau po tiek daug bandymų pataikai kokį nors sunkų metimą, apima toks didžiulis pasimėgavimas ir tikras džiaugsmas“, – pridūrė krepšininkas, kuriam karantino metu Italijoje krepšį atstojo prie namų pastatytas kibiras.

Pasaulyje „trick shots“ nėra jokia naujiena, bet Lietuvoje nedaug krepšinio entuziastų užsiiminėja tokiais išradingais metimais ir juos publikuoja internete. Tad H.Saprykinas greitai sulaukė žinomo prekinio ženklo dėmesio, kuris pasiūlė dalyvauti pasauliniuose tokių metimų konkursuose.

„Lietuvoje tuo nelabai kas užsiima, bet pasaulyje tai pritraukia nemažai žmonių. Norėjosi prajudinti tai Lietuvoje. Net nesitikėjau, kad taip seksis ir sulauksiu tiek dėmesio“, – tikino Italijos ketvirtoje lygoje rungtyniaujantis žaidėjas.

H.Saprykinas rekomenduoja stebėti tokių krepšinio virtuozų kaip Larry More ar „Dude perfect“ triukus.

O patį H.Saprykiną į priekį su šiuo įdomiu užsiėmimu veda dalyvavimas konkursuose ir Lietuvos vardo garsinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius