Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 28

Koziriu prieš Juodkalniją tapęs A.Butkevičius neslepia: „Šiais metais išskirtinai smagu“

Arnas Butkevičius šeštadienio rungtynėse su Juodkalnija buvo vienas įdomiausių Kazio Maksvyčio ginklų, kuriuos strategas iš kišenės ištraukė iš karto po pertraukos.
Arnas Butkevičius
Arnas Butkevičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Būtent naujasis žalgirietis po pertraukos startiniame penkete pakeitė Roką Giedraitį ir stipriai prisidėjo prie spurto, po kurio lietuviai perlaužė rungtynes ir į Europos krepšinio čempionatą vyksta taip ir nepatyrę pralaimėjimo kartėlio.

Trečiajame kėlinyje A.Butkevičiui pavyko sustabdyti natūralizuotą Juodkalnijos rinktinės lyderį Kendricką Perry ir šeimininkai sugebėjo atitrūkti.

„Treneriai matė, kas mus baudžia gynyboje. Gavau užduotį tvarkytis su jų įžaidėjais. Ką prašo treneris, tai stengiuosi ir atlikti. Jie mato, ko labiau reikia“, – po mačo kalbėjo vienas pagrindinių pergalės kalvių.

A.Butkevičius pastebimas buvo ne tik gynyboje, bet ir pelnė 13 taškų.

„Kaip bebūtų, viskas prasideda nuo gynybos, o puolime, ką susirinksiu, galbūt nubausiu už varžovų riziką, tai iš mano pusės nieko naujo. Toks tas mano žaidimo stilius“, – kalbėjo puolėjas.

A.Butkevičiaus teigimu, būtent vangus žaidimas prie savo krepšio lietuviams neleido susikrauti persvaros kiek anksčiau.

„Nebuvome pastovūs gynyboje, jie mus baudė panašiose situacijose, kai aukštaūgiai atšokdavo ties tritaškiu ar pataikydami tolimus metimus. Nesugebėdavo susikeisti ir nuo to kentėdavome. Kai kažkiek tai išsisprendėme, suagresyvinome gynybą, iškart atsirado kitoks rezultatas“, – mačą vertino puolėjas.

VIDEO: Lietuvos rinktinę užkūręs Arnas Butkevičius komentavo po pergalės prieš Juodkalniją

A.Butkevičius taip pat prisipažino, kad K.Maksvyčio vadovaujamoje komandoje jaučiasi vis geriau ir tvirčiau.

Akivaizdu, kad krepšininkas tokio pasitikėjimo neturėjo ne iš vieno rinktinės stratego.

„Jaučiuosi labai gerai. Visų pirma, pradedant nuo mūsų rūbinės, šiais metais išskirtinai smagu ir labai gera atmosfera, o aikštelėje žaidžiu su geriausiais Lietuvos krepšininkais. Nežinau, ar galėčiau prašyti kažko daugiau. Vienas malonumas, visi supranta krepšinį, tereikia priimti tinkamą sprendimą ir būti pasiruošusiam išsimesti metimus. Kartais gauni kamuolį tokiose situacijose, kur net nesitiki. Toks kaip Domantas Sabonis mato kiekvieną aikštės centimetrą ir reikia tikėtis perdavimo kiekvienoje situacijoje. Reikia kažkiek prisitaikyti prie to, bet čia yra ta malonioji pusė“, – šypsojosi A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius