-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 18

Krepšinio ekspertai įvardino favoritus apsivilkti K.Maksvyčiui matuotą kostiumą

Ketvirtadienio pavakarę iš Rusijos atskriejo netikėta žinia – Permės „Parma“ neleido Kaziui Maksvyčiui perimti Lietuvos rinktinės vairo, nors trenerio kostiumą specialistui iš Darbėnų jau matavo ir Lietuvos krepšinio federacija, ir žiniasklaida, ir sirgaliai. Tad kas dabar? Kas taps kitu pagrindiniu kandidatu treniruoti Lietuvos nacionalinę komandą? 24sek kalbinti krepšinio specialistai įvardino kelis kandidatus, tačiau klausimų, panašu, kol kas daugiau nei atsakymų.
Gintaras Krapikas, Antanas Sireika ir Kęstutis Kemzūra
Gintaras Krapikas, Antanas Sireika ir Kęstutis Kemzūra / nuotr. V.Dranginio ir 15min

Rūtenis Paulauskas regi tris kandidatus

Krepšinio specialistas Rūtenis Paulauskas žinią, kad Rusijos klubas uždraudė K.Maksvyčiui stoti prie rinktinės vairo, ketvirtadienio vakarą sužinojo iš 24sek.

„Aišku, kad netikėta. Net nelabai ką galiu pasakyti, tik pečiais patraukyti“, – nusistebėjo R.Paulauskas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rūtenis Paulauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rūtenis Paulauskas

Paklaustas, kuris treneris dabar gali tapti pagrindiniu kandidatu užimti rinktinės vairininko kėdę, ekspertas išskyrė tris pavardes.

Pirmasis – Kęstutis Kemzūra. „Viskas labai priklauso nuo situacijos „Olympiakos“ klube. Jei ateis Bartzokas ir Kęstas taps nereikalingas, jis būtų vienas iš labai gerų variantų“, – tikino R.Paulauskas.

Tačiau jo pastaba tiksli, mat dabar K.Kemzūra yra laikinas vyriausiasis „Olympiakos“ treneris, o Eurolygos ir FIBA grafikai kertasi nesuderinamai. Maža to, jau pavasarį startuos atrankos į Europos čempionatą langai.

K.Kemzūra prie šoninės linijos startavo pergalingai prieš savaitę Eurolygoje, tad gali būti, jog lietuviui Pirėjo ekipos vairas bus patikėtas ilgesniam laikui.

BNS foto/Kęstutis Kemzūra
BNS foto/Kęstutis Kemzūra

Antras R.Paulausko išskirtas kandidatas – Gintaras Krapikas.

„Jis daug metų buvo rinktinės štabe ir garsėjo kaip mokantis sutelkti žaidėjus į kumštį, kaip mokantis gerai priimti ar atmušti nervus, yra neblogas psichologas. Čia nereikia daug strategijų, čia reikia galvoti, kaip motyvuoti ir sutelkti komandą“, – vertino R.Paulauskas.

Trečiasis jo pasirinkimas – 2003-ųjų Europos čempionas Antanas Sireika, dabar treniruojantis „Šiaulius“.

„Jis turi milžinišką patirtį ir su savo tokiu tėvišku požiūriu galėtų rinktinei būti labai naudingas“, – 24sek kalbėjo R.Paulauskas.

Paklaustas, kuris iš trijų būtų jo asmeninis favoritas, specialistas tikino, jog būtų gerai, jei nors vienas iš jų išvis sutiktų treniruoti nacionalinę komandą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Antanas SIreika
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Antanas SIreika

Neatmestų R.Paulauskas ir trenerio iš užsienio varianto: „Galvoju, kad tai nebūtų didelis nusikaltimas. Nebūtų tai pasmerkimas savęs ar saviplaka, jei sugebėtumėme rasti gerą trenerį. Kodėl, pavyzdžiui, ispanai pasirenka trenerį iš užsienio ir niekas nesirauna plaukų nuo galvos? Gerai būtų, jei rastumėme gerą trenerį, nekalbame juk apie užsienietį, kuris niekam nežinomas.

Kodėl mes teigiamai vertiname trenerį, kuris padeda mūsų komandoms žaisti gerai? Kaip štai „Lietkabelio“ treneris, taip pat buvo ir „Ryte“ pasiteisinusių specialistų iš užsienio. Jei kalbėtume apie Šarūną Jasikevičių, tai jį pakviesti norėtų bet kuri valstybė. Ir mes jo norėtumėm, bet galimybės yra kitos.“

Kodėl, pavyzdžiui, ispanai pasirenka trenerį iš užsienio ir niekas nesirauna plaukų nuo galvos?

Virginijus Šeškus: „Bus problemėlė“

Ilgus metus Prienų komandą treniravęs Virginijus Šeškus dabar yra be darbo. Patyręs strategas 24sek tikino, kad Lietuvos krepšinio federacijai teks didžiulis galvosūkis.

„Mes neturėsim tų trenerių, kurie dirba Eurolygoje. Atkrenta Kurtinaitis, Šaras, Kęstutis Kemzūra, kuris, manau, gali net ir likti prie „Olympiakos“ vairo. Tad dabar net neįsivaizduoju, – sakė V.Šeškus. – Atrodo, kad tų trenerių mes turime daug, bet dabar bus problemėlė.“

V.Šeškaus įsitikinimu, K.Maksvytis buvo geriausias variantas, nors ir jo kandidatūra buvo vertinama dviprasmiškai.

„Vėliau nurimo visos šnekos, visi paskui suprato, kad Kaziukas yra geras variantas“, – kalbėjo treneris.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kazys Maksvytis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kazys Maksvytis

Nors iš pradžių LKL dirbančių strategų kandidatūras atmetė, vėliau V.Šeškus apsistojo ties A.Sireikos pavarde.

„Vis tiek jis turi daug patirties, dirbo su rinktine. Kai buvo svarstomos kandidatų pavardės, aš galvojau, kodėl niekas neįrašo A.Sireikos?“, – „Šiaulių“ trenerio kandidatūrą vertino V.Šeškus, tačiau suabejojo, ar pats A.Sireika dar norėtų treniruoti rinktinę.

Su krepšinio žmonėmis kalbėjęs Prienų klubo simbolis iš kolegų sakė girdėjęs ir Valdemaro Chomičiaus, ir G.Krapiko pavardes.

Kita V.Šeškaus iškelta dilema: kas būtų, jei naujasis vairininkas neišplukdytų Lietuvos rinktinės į olimpinį uostą kitą vasarą?

„Tai ką, vėl atsistatydinimas turės būti?“, – klausė V.Šeškus.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Virginijus Šeškus
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Virginijus Šeškus

Tiesa, skirtingai nei R.Paulauskas, V.Šeškus užsieniečio paskyrimui nebūtų linkęs pritarti.

„Nemanau, kad reikėtų. Mes išsiskiriame tuo, kad žaidžiame komandinį žaidimą, turime tą lietuvišką filosofiją. Gal ir galima, gal ir nepagadintų, bet mes specifiškai žaidžiame. Yra visokių žaidėjų rinktinėje, tai nežinau, ar visi jie su ugnele važiuotų turėdami užsienietį trenerį. Aš būčiau prieš, manau, kad ir visa Lietuva būtų prieš. Kaip ir prieš natūralizuotą žaidėją“, – nuomonės laikėsi V.Šeškus.

Aš būčiau prieš, manau, kad ir visa Lietuva būtų prieš

Valdemaras Chomičius: „Ne pirmas kartas“

24sek susisiekus su V.Chomičiumi, jis iškart prisiminė, kad ir pats buvo ne kartą patekęs į panašią situaciją, kokioje atsidūrė K.Maksvytis.

Dabartinis Alytaus „Dzūkijos“ treneris pasakojo, kad pačiam dėl klubo reikalų teko net triskart atsisakyti padėti rinktinei. Tiesa, kaip trenerio asistentui.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdemaras Chomičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdemaras Chomičius

„Kiekvienas profesionalus klubas galvoja apie savo reikalus ir jiems nesvarbu, ką tu ten darai“, – atvirai kalbėjo V.Chomičius.

Paprašytas įvardinti geriausią kandidatą dabar užimti rinktinės trenerio kėdę, V.Chomičius įvardino K.Kemzūrą.

„Mano tokia nuomonė. Gal jį paleis („Olympiakos“ klubas, – aut. past.), gal atvažiuos kitas treneris. Gal jau jį pasiūlė visam laikui. Leis ar neleis, tai jau kitas dalykas“, – kalbėjo V.Chomičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kęstutis Kemzūra
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kęstutis Kemzūra

Paprašytas išskirti trenerį, kuris šiuo metu nedirba Eurolygoje, su kurios grafiku kertasi FIBA langai, „Dzūkijos“ treneris ir legendinis krepšininkas pavardžių nevardino.

„Nežinau… Reikia susidaryti sąrašą žmonių, kurie nedirba Eurolygoje, kurie galėtų, ir tada aptarinėti juos. Nepatinka man spėlioti“, – tikino V.Chomičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius