Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2016 04 23

Krepšinio sirgaliai Rio nebijo nei Zika viruso, nei nusikaltėlių

Tomas Balaišis-Sėkla su savo krepšinio sirgalių kompanija jau yra pasiruošę kelionei į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Bilietai jau nupirkti, nakvyne pasirūpinta, liko tik sulaukti rugpjūčio.
Tomas Balaišis-Sėkla
Tomas Balaišis-Sėkla / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Neoficialus Lietuvos krepšinio sirgalių lyderis T.Balaišis-Sėkla interviu 15min pasakojo apie bilietų į Rio pirkimą, sirgalių planus palaikant kitus Lietuvos sportininkus ir Rio tykančius pavojus.

– Kiek žinau, jau turite bilietus į Rio, kiek visa tai kainuoja?

– Užsakyti ir rezervuoti bilietai ir birželio gale jau pas mus jie ateis gyvai. Kainos dar iki galo neišsiaiškinau, tai priklauso nuo to, kuri kategorija. Pradėjome viską daryti dar rugsėjo mėnesį, tad kainos jau dabar neatsimenu tikrai. Kaip visada, krepšininkus palaikysime iki finalo.

– Anksčiau sakėte, kad Brazilijoje labai išsipūtę nakvynės vietų kainos. Kaip išsprendėte šią problemą?

– Šį dalyką išsprendėme labai sėkmingai, nes gyvenimas mums kainuos apie 20 eurų žmogui už naktį – tai labai gera kaina. Iš pradžių buvome užsisakę didelę vilą už miesto, apie pusantros valandos iki Rio, bet gal prieš mėnesį šeimininkas atšaukė užsakymą. Dabar tiesiog susiradome tris namukus, du – vienas šalia kito, o trečias – kiek toliau, 30-40 km už miesto. Tokie atstumai ten yra juokas.

Elementarios saugumo taisyklės – nevaikščioti su grandinėlėmis, žiedais, neturėti aiškiai matomų išsipūtusių kuprinių ar piniginių, nesinešioti fotoaparatų ir telefonų atvirai rankose.

– Kiek žmonių iš Lietuvos vyks į Rio jūsų sirgalių grupėje

– Surinkome 60 žmonių – manau, kad labai gerai. Jeigu atvirai, pradžioje galvojau, kad ir 20-30 būtų buvę gerai, bet 60 tokiai kelionei yra tikrai daug. Galiausiai galėjome surinkti ir kokį 70-80, bet gavome tik 60 bilietų.

– Ar planuojate vykti ir į kitų sporto šakų varžybas, ar eisite tik į krepšinio rinktinės kovas?

– Taip, rengiamės ir kitur eiti, jei tik bus galimybė įsigyti bilietų ir palaikyti kitus Lietuvos sportininkus. Pagal galimybes ir pagal laiką tikrai rengiamės tam, o kurie sportininkai ten bus, dar juk ne visai aišku. Mėgstu aš daug sporto šakų, bet priklausys ir nuo to, kur bus lietuviai.

– Kuo sportininkų palaikymas Europos ar pasaulio čempionatuose skiriasi nuo olimpinių žaidynių?

– Olimpinėse žaidynėse neleidžiami jokie triukšmą sukeliantys instrumentai, išskyrus balsą ir delnus. Jokių švilpukų ar būgnų. Sąlygas nustatinėja ne vietiniai – visiems jos vienodos.

Vėliavų maksimalus dydis taip pat negali viršyti 1x2 m. Šios taisyklės paprastai yra griežtos – Londone ypač buvo griežtai, Atėnuose truputį labiau pro pirštus žiūrėjo. Žinoma, mes ir nesivešime tiek toli dalykų, kurie „pasėdėtų“ tik viešbutyje.

– Rio de Žaneire itin didelis nusikalstamumas. Nesibaiminate nusikaltėlių?

Olimpinėse žaidynėse neleidžiami jokie triukšmą sukeliantys instrumentai, išskyrus balsą ir delnus.

– Esu buvęs Rio 2009 m., su žmona keliavome kaip tik tuo metu, kai jie kandidatavo į olimpines žaidynes. Bijoti ten nėra ko, tik nereikia lįsti, kur nereikia. Rizika ten kažkiek padidinta, bet Karakase, Venesueloje, padėtis tikrai blogesnė.

Elementarios saugumo taisyklės – nevaikščioti su grandinėlėmis, žiedais, neturėti aiškiai matomų išsipūtusių kuprinių ar piniginių, nesinešioti fotoaparatų ir telefonų atvirai rankose. Tai tokie elementarūs dalykai, kad nepasipainiotum vagišiams. Sutemus į kai kuriuos rajonus nereikia važiuoti, po vieną ir dieną labai nešlitinėti.

– Tačiau Pietų Amerikoje egzistuoja ir sunkiau pastebima grėsmė – Zika virusas – nesibaiminate jo?

– Manęs tai visiškai negąsdina, čia daugiau farmacininkų reikalas nei reali problema. Čia mano nuomonė, turiu toje srityje dirbančių bičiulių, kurie panašiai kalba. Bijoti visko gyvenime nereikia, aš taip tiesiog manau. Čia ne kažkoks maras, ne epidemija, visi kaip lapai nekrenta, tad tikrai nesureikšminu.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius