Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Kritikams atsikertantis „Gargždų“ vadovas O.Jakubaitis: „Darydamas gera – tampi tautos priešu“

Skolų slegiamo ir į kampą įsispraudusio „Gargždų“ klubo vadovas Ovidijus Jakubaitis išplatino pranešimą, kuriame davė atkirtį Klaipėdos rajono savivaldybei bei Lietuvos krepšinio lygos (LKL) žaidėjų asociacijai. O.Jakubaitis siekia paneigti kai kuriuos viešoje erdvėje pasirodžiusius pareiškimus jo atžvilgiu. Pasak jo, „tyčia siekiama suversti kaltę klubo savininkui“.
„Gargždų“ klubo vadovas Ovidijus Jakubaitis
„Gargždų“ klubo vadovas Ovidijus Jakubaitis / „Gargždų“ klubo nuotr.

„Noriu atsikirsti į Klaipėdos raj. savivaldybės pranešimą spaudai, kad mes, kaip klubas, neneigiam, kad gavom žadėtą paramą 2023 m., kurios dalį panaudojome dar praeitam LKL čempionate ir šio sezono pradžioje, ir už tai esame dėkingi.

Man kaip klubo dalininkui yra keista, gal net nekeista, o pikta, kad savivaldybė naudoja praeitų metų skaičius, taip klaidindama visuomenę, tačiau tyčia neužsimindama apie šių metų patvirtintą sumą (biudžetas patvirtintas 2024-01-25), kurios jie klubui nebeduoda, kad būtų galima tęsti veiklą“, – 15min atsiųstame rašte teigia O.Jakubaitis.

„Toks jausmas, kad mes apie ratus, o jie apie batus, bet manau, kad tai yra daroma tyčia, kad visą kaltę ir atsakomybę suverstų klubo savininkui. Dar kartą noriu pabrėžti, kad prieš naujus metus buvau informuotas, kad klubas negaus biudžete patvirtintos sumos, todėl nusprendžiau perleisti klubą už 1 eurą“, – tęsia O.Jakubaitis.

Jis tikina, kad visus reikalingus dokumentus buvo pateikęs.

„Kaip klubas vadovas, dar sausio 10 d. pateikiau klubo įsipareigojimus, tačiau nurodžiau, kad suma gali kisti, nes dar ne visos sąskaitos gautos iš žaidėjų ir kitų tiekėjų, ir tai normalu, nes kalendoriniai metai dar tik kelios dienos kaip baigėsi“.

„Dar daugiau: informavau, kad klubas yra gyvas organizmas ir kad įsiskolinimai gali keistis, nes žaidėjai gyvena butuose, važinėja klubo automobiliais, ir galiausiai, pagal žaidėjų sutartis, 20-ą dieną yra mokėjimai, o sąskaitas žaidėjai atsiunčia dar kiek vėliau.

Buvo prašymas Ūkio komiteto, kuriam vadovauja liberalė, pateikti kreditorių-debitorių sąrašą pašifruotą; kadangi klubas debitorių neturi, tai parašėm, kad jų nėra, o kreditorių sąrašą pašifruotą pagal konkrečius tiekėjus gavo 2024-01-23, kaip, beje, ir sutartis su tiekėjais ir, aišku, žaidėjais, taikos sutartis, taigi ir šioje vietoje kategoriškai atmetu bet kokius priekaištus dėl nepateiktos informacijos“.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./LKL rungtynės: „Wolves“ – „Gargždai“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./LKL rungtynės: „Wolves“ – „Gargždai“

O.Jakubaitis taip pat stebisi, kad nebuvo kviečiamas į posėdžius, kuriuose buvo sprendžiamas klubo likimas. „Labai keista, kad nei į vieną komiteto posėdį, ar kitą susirinkimą, kur buvo svarstoma apie klubo perėmimą, nebuvau pakviestas, tai, manau, daug ką pasako“.

Pasak „Gargždų“ vadovo, jam „buvo pasiūlyta pasirašyti ant atsiųstų skolų sumos, o kas viršys – atsakyti asmeniškai“. „Nemanau, ar kas sutiktų su tokiu pasiūlymu“, – laiške 15min dėsto O.Jakubaitis, nes, pasak jo, įsipareigojimai žaidėjams kauptųsi ir po tokio susitarimo.

„Taip pat noriu paneigti krepšininkų asociacijos D.Domarko pateiktus teiginius, kad neva klubo savininkas neieško ir neieškojo būdų, kaip susitarti su Klaipėdos rajono savivaldybe. Noriu informuoti, kad pati Asociacija ir jos atstovas D.Domarkas šioje situacijoje net neskambino ir neklausė jokios mano nuomonės ar informacijos, ar nebandė kažkaip padėti spręsti situaciją. Todėl jo teiginiai yra melagingi“.

„Noriu informuoti, kad aš dar nuo 2023 metų vasaros nuolat lankiausi pas merą bei pateikdavau informaciją ir prašydavau pagalbos randant generalinį rėmėją, nuolat rašiau, siunčiau el. laiškus, paskutiniu metu nuolat net kelis kartus per savaitę lankydavausi rajono savivaldybėje – tiek pas merą, tiek pas administracijos direktorių – aptarti rūpimus klausimus su klubu ir rasti tinkamą išeitį. Susitikinėjau su galimais investuotojais, rėmėjais, kelis kartus prašiau LKF gen. sekretoriaus M.Balčiūno pagalbos“.

Dar vienu įrodymu, kad siekia „bet kokiais būdais išsaugoti klubo tęstinumą“, O.Jakubaitis laiko tai, kad sutiko susitikti su savivaldybės atstovais šį pirmadienį, sausio 29 dieną.

„Sutikau pirmadienį, tarpininkaujant LKL ir jo partneriams, susitikti su savivaldybės atstovais, tik gaila, kad pagrindinio sprendimų priėmėjo, gerb. Mero, nebus, mat atostogos turbūt šiuo metu yra svarbiau. Gaila tik, kad aš negaliu išeiti atostogų, manęs negina jokios asociacijos ir pan. Deja buvau įspėtas kolegų, kurie buvo jau panašioje situacijoje, kad gali taip atsitikti, kad darydamas gera – tampi tautos prieš. Gaila, kad šiai dienai viskas politikų rankose“.

Primename, kad gavusi „Gargždų“ pranešimą apie pasitraukimą iš LKL, lygos vadovybė tik nukėlė artimiausias „Gargždų“ rungtynes, sprendimą dėl pašalinimo atidėdama po pirmadienio susitikimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius