Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 11 07

L.Kleiza – apie beprotišką Nazo krepšinį, K.Maksvyčio kantrybę ir „Rytui“ nepalankią ASG

Po dviejų skaudžių Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimų Eurolygoje prie savų žiūrovų – Lino Kleizos mintys apie nevaldomą Nazo Mitrou-Longo krepšinį, pamesto Kazio Maksvyčio komandos identiteto paieškas ir Vilniaus „Rytui“ nepalankią ASG.

Tris pergales per pirmąsias ketverias Eurolygos sezono rungtynes iškovojęs Kauno „Žalgiris“ po dvigubos savaitės Ispanijoje sulaukė daug saldžių žodžių iš varžovų ir liaupsių iš krepšinio ekspertų, tačiau greitai buvo nuleistas ant žemės.

Nemuno saloje šeimininkavusi „Valencia“ parklupdė Kazio Maksvyčio auklėtinius 87:72, o po savaitės aštuoniolikos mačų sausrą stipriausiame Senojo žemyno turnyre nutraukė emocingojo trenerio Gianmarco Pozzecco įkvėpta Vilerbano ASVEL – 91:88.

38,5 minutės praėjusį ketvirtadienį taškų lenktynėse pirmavęs „Žalgiris“ prieš ASVEL sustojo ketvirtajame kėlinyje, kuriame iš žaidimo pataikė vos du metimus, lemiamu metu nesustabdė Timothe Luwawu-Cabarrot ir ketvirtį pralaimėjo 8:19.

„Žalgirio“ neištraukė ir fantastiškai per pirmuosius du kėlinius atrodęs Keenanas Evansas, iki ilgosios pertraukos surinkęs 23 naudingumo balus, tačiau per likusius du ketvirčius labiausiai pasižymėjęs netaikliais metimais, klaidomis bei fiksavęs -1 efektyvumo balą.

„Manau, kad ketvirtajame kėlinyje daug kas „Žalgiryje“ sustojo, ne tik K.Evansas. Jie patys save sustabdė, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza. – Nesupratau „Žalgirio“ sprendimo ilginti atakas. Jie turėjo pranašumą, bet tokiu būdu sustojo žaisti. ASVEL yra talentinga komanda, turinti nemažai gerų žaidėjų ir kūrėjų. „Žalgiris“ turi grįžti prie gynybinio ir fiziško krepšinio, kokį jie parodė ir prieš „Rytą“. Bet viena yra taip žaisti prieš Čempionų lygos komandą, kita – prieš Eurolygos. Tai yra skirtingi dalykai.“

Likus 12 sekundžių iki susitikimo pabaigos, pergalę dar galėjo išplėšti paskutines 12 mačo minučių be keitimo žaidęs K.Evansas, tačiau jo tritaškis per varžovo rankas tikslo nepasiekė, kaip ir po kelių sekundžių sekęs Edgaro Ulanovo maldūniškas metimas iš vidutinio nuotolio.

„K.Evansas dar jaučia traumos padarinius, po kurios užtrunka laiko atsigauti. Jis yra pagavęs ritmą, bet antroje mačo pusėje pavargo, kai turėjo šitaip tempti komandą. Jis metimus prametė ne be priežasties – gal kojos buvo pavargusios, gal dar kažkas. Manau, kad Keenanas ir taip žaidžia žymiai geriau nei kažkas tikėjosi, – dėstė L.Kleiza. – Iš kitos pusės – Keenano žaidimas be pertraukų visą ketvirtą kėlinį yra normalus dalykas. Kazys nori, kad K.Evansas turėtų kamuolį ir geriausias „Žalgirio“ žaidėjas puolime spręstų reikalus bei turėtų lemiamą metimą. Žinoma, geriau veržtis ir bandyti išprovokuoti pražangą, bet jis nusprendė uždaryti rungtynes tritaškiu. Treneris nenorėjo laukti mačo pabaigos, turėti antrą šansą, jeigu metimas neįkris, o tą padaryti pavyko, bet ir antro šanso Ulia neišnaudojo. Bet tas tritaškis buvo Keenano metimas.“

L.Kleiza kelia klausimus dėl savęs „Žalgiryje“ vis dar neatrandančio Nazo Mitrou-Longo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius