Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 08 22

Latvių nepasigailėjęs Kazys Maksvytis: „Buvome pasiruošę visiems scenarijams“

Lietuvos krepšinio rinktinė antradienį skambiu akordu baigė pasirengimą jau penktadienį prasidedančiam FIBA pasaulio čempionatui, Taivanyje vykusiose draugiškose rungtynėse 93:69 sutrypusi Latvijos komandą.

„Buvome pasiruošę visiems scenarijams. Labai neblogos rungtynės, su gera energija. Kažkiek galime prisikabinti prie blogos trečio kėlinio pradžios, atkovotų kamuolių bei paskutinės rungtynių atkarpos, po kurios leidome varžovams priartėti. Bet tai natūralu, nes buvome susikrovę didelį pranašumą. Komanda kiek atsipalaidavo. Visas rungtynes gerai dalijomės kamuoliu, atkarpomis gerai gynėmės. Kažką pasibandėme iš naujo, parotavome minutes ir svarbiausia, kad negavome traumų“, – po dvikovos kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

VIDEO: Kazio Maksvyčio mintys apie rungtynes

Treneris prisipažino, kad šiame mače norėjo daugiau minučių suteikti atsarginiams žaidėjams.

„Reikėtų išskirti Deividą Sirvydį. Jis nusipelnė daugiau minučių, dėl to ir žaidė. Man taip pat patiko, kaip antras penketas dirbo gynyboje, mėgavosi greitu puolimu. Bet tai tik draugiškos rungtynės, pamatėme, kokiame lygyje esame, dabar viskas prasidės nuo nulio“, – kalbėjo strategas.

Per šį mačą Lietuvos rinktinė rūbinėje sulaukė ir netikėto svečio – šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės. K.Maksvytis neslėpė, kad viešnios vizitas jį nustebino.

„Sužinojome apie ją likus kelioms dienoms. Kai toks žmogus aplanko, negalime nereaguoti. Tokie apsilankymai įkvepia, džiaugiamės, kad ji atėjo pas mus. Kiek teko pajusti, svetur lietuviai susivienija labiau nei namie, čia irgi buvo panašus jausmas“, – svarstė strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius