Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 30

Lėti įsibėgėjimai verčia K.Maksvytį galvoti apie permainas starto penkete

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai pripažino Panevėžio „Lietkabelio“ pranašumą, o po pirmosios nesėkmės šiame LKL sezone uostamiesčio komandos strategas Kazys Maksvytis pabrėžė prastą auklėtinių gynybą bei užsiminė apie galimas korekcijas startiniame penkete.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Svečiai iš Aukštaitijos pergalingame mače realizavo 75 proc. dvitaškių (27 iš 36) bei 50 proc. tritaškių (8 iš 16), o Klaipėdos ekipos treneris bedė pirštu į gynybą.

„Šiandien pelnytai laimėjo „Lietkabelio“ komanda, – sakė K. Maksvytis. – Panevėžiečiai buvo kibesni, greitesni, jie greičiau reagavo į situacijas.

Pralaimėjome daugiausiai blogos gynybos dėka, vien užtenka pažiūrėti į varžovų pataikymo procentą. Pirmoje susitikimo pusėje galbūt rizikavome, kur nereikėjo, o antroje pusėje reikėjo rizikuoti, dvigubinti, tačiau tai nepasiteisino. „Lietkabelis“ mus baudė pelnydami lengvus taškus.“

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Neptūnas“ - „Lietkabelis“ [2018-09-30]

„Neptūnui“ nesėkmingai susiklosčiusiame susitikime ypač trūko startinio penketo žaidėjų indėlio. Per pirmuosius du kėlinius Lorenzo Williamsas, Kyle‘as Weaveris, Laimonas Kisielius, Gytis Masiulis ir Jerai Grantas kartu pelnė 4 iš 33 komandos taškų.

Susitikimą startinis penketas baigė surinkęs įmetęs 23 iš 76 ekipos pelnytų taškų, o toks pasirodymas netenkino K.Maksvyčio, kuris neatmeta galimybės daryti pokyčius rungtynes pradedančiame krepšininkų penketuke.

„Jau ne pirmos rungtynės, kai turime problemų lėtai įsibėgėdami mačo pradžioje, – dėstė „Neptūno“ treneris. – Reikės daryti kažkokias korekcijas, nes negalime varžovams iškart atiduoti persvaros.

Pradžioje tiek Lorenzo Williamsas, tiek Gytis Masiulis prametė lengvus metimus. Prieš zoninę varžovų gynybą galime juos bausti ir tolimais metimais, ir gerais perdavimais, tačiau mes pasirinkome lėtą pasyvią taktiką, kuri nepasiteisino.“

Klaipėdos komanda atsitiesti po pralaimėjimo galės jau artėjantį ketvirtadienį, kuomet išvykoje susikaus su Alytaus „Dzūkija“.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Neptūnas“ - „Lietkabelis“ [2018-09-30]
VIDEO: „Vieni vartai“: nesutarimų draskomas „Man Utd“, legionieriai „A“ lygoje ir žiaurus Evra kerštas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius