-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 12 08

Liaupsės Matui Buzeliui: „Panašus į LaMelo Ballą, tik aukštesnis ir atletiškesnis“

Čikagoje viešintis Lietuvos vyrų rinktinės vadovas Valdemaras Chomičius aplankė Lemonto mokyklos krepšinio rungtynes. Čikagos priemiestyje gyvena viena didžiausių lietuvių bendruomenių, o vietos vidurinės mokyklos pagrindinėje komandoje rungtyniauja net keturi lietuviai (antrosios komandos garbę gina dar keturi lietuviai).

Antradienį vyko Lemonto ir Šepardo mokyklų pirmųjų ir antrųjų komandų rungtynės. Abejas laimėjo Lemonto krepšininkai. Pagrindinėse rungtynėse išsiskyrė lietuviai krepšininkai. Trečiuoju Ilinojaus valstijoje reitinguojamas Nojus Indrušaitis pelnė 25 taškus, dvyniai Rokas ir Matas Rekašiai – atitinkamai 15 ir 12 taškų. Lemonto komanda sutriuškino svečius rezultatu 71:29.

Visus savo taškus surinkęs per pirmuosius tris kėlinius, Nojus Indrušaitis buvo patenkintas komandos žaidimu ir savo pasirodymu. Jis taip pat džiaugėsi galimybe parodyti savo sugebėjimus Lietuvos rinktinės vadovui, olimpinės bronzos medalininkui Valdemarui Chomičiui. „Jo apsilankymas yra didelė motyvacija. Jis žaidė labai aukštame lygyje ir norint ten patekti, reikia klausytis jo patarimų“, – po rungtynių kalbėjo N.Indrušaitis.

Rungtynėse apsilankęs su lietuviais dirbantis krepšinio treneris Dimitrijus Piršinas išskyrė mūsų tautiečių aistrą ir meilę krepšiniui. „Kiti vaikai išmėgina daug sporto šakų, o lietuviai žaidžia krepšinį nuo mažų dienų. Kuo daugiau laiko skiri treniruotėms, tuo tu geresnis tampi. Ir dauguma lietuvių pasišvenčia visu šimtu procentų ir tai man labai patinka“, – pasakojo D.Piršinas.

Kalbėdamas apie Matą Buzelį, D.Piršinas prisiminė, kad iš pradžių Matas buvo tiesiog išstypęs, liesas gynėjas. „Mes matėme jame kažką ypatingo. Aišku, gera genetika padeda, 208 cm ūgis irgi padeda. Dabar jis – 208 cm ūgio įžaidėjas ir, mano nuomone, tokių krepšininkų nėra, tad sunku palyginti. Galbūt kažkiek panašus į LaMelo Ballą, tik aukštesnis ir atletiškesnis.“

VIDEO: Lemonto mokyklos krepšinio rungtynėse - Chomičiaus vizitas ir susitikimas su lietuviais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius