Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 27

Lietuvos ir Lenkijos mūšio laukas: kaip kino teatras už simbolinę kainą

Šioje šalyje karaliauja futbolas, tačiau lenkai negalėjo rasti geresnės vietos krepšinio rungtynėms. Ketvirtadienį Lietuvos krepšininkai stos į kovą su Lenkijos rinktine Gdansko „Ergo“ arenoje – centriniame taške, kuris jungia tris miestus, pulsuojančius meile oranžiniam kamuoliui.
Gdansko Ergo arena
Gdansko Ergo arena / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Gdansko, Sopoto ir Gdynės jungtis Baltijos jūros pakrantėje lenkams žinoma kaip Trójmiasto, lietuviškiau – Trimiestis.

Didžiausiame šiaurės Lenkijos uostamiestyje Gdanske gyvena kiek mažiau nei Vilniuje – apie 450 tūkst. žmonių. Bet visuose trijuose miestuose kartu sudėjus – per 1 mln. gyventojų.

Jų centre – visiškai tarp Gdansko ir Sopoto, 2010-aisiais įsiterpė „Ergo“ arena. Sakoma, kad „Ergo“ pūpso ant Gdanską ir Sopotą skiriančios ribos.

Beje, tai ketvirta didžiausia arena Lenkijoje. Nė viena iš pirmų trijų neturi reguliariai joje žaidžiančios krepšinio komandos.

Visai šalia „Ergo“ – aikštelė gimnastas, riedlentininkams, taip pat – krepšinio mėgėjams. Ramiame Žabiankos rajone Gdansko pakraštyje vargiai surasi daug žmonių. Bet didžiausias susibūrimas yra būtent prie „Ergo“ arenos, kurios apylinkėse, kaip bebūtų keista svečiuojantis Lenkijoje, nėra futbolo stadiono.

Įdomu, kad „Ergo“ arenoje rungtyniauja ne Gdansko klubas, o Sopoto „Trefl“, kurio rungtynių plakatų dar galima rasti ant pastato langų.

Gdanske nėra aukščiausioje lygoje žaidžiančios komandos. Už Sopoto esančioje Gdynėje yra dar viena, bet perpus mažesnė – 5,5 tūkst. žiūrovų talpinanti arena.

Sporto renginiuose „Ergo“ arenoje telpa daugiausiai 11 409 žiūrovai. Tiesa, krepšinio varžybose visos vietos dar niekada nebuvo užpildytos. 2012-aisiais kaip tik „Ergo“ arenoje užfiksuotas Lenkijos krepšinio lygos rekordas – Sopoto „Trefl“ ir Gdynės „Asseco Prokom“ dvikovą stebėjo 10 152 žiūrovų.

Neoficialiais skaičiavimais, tikimasi, kad į Lietuvos ir Lenkijos rungtynes susirinks maždaug 6 tūkstančiai žiūrovų, iš kurių bent 200-300 turėtų būti lietuviai.

„Pernelyg negalvoju apie fanus. Teko girdėti, kad dėl pasaulio futbolo čempionato ateis mažiau žmonių. Bet bandau susitelkti tam, ką galime kontroliuoti“, – mojo ranka ryškiausia Lenkijos krepšinio žvaigždė Maciejus Lampe.

„Ergo“ arena 2012-2013 m. sezoną buvo priėmusi Eurolygos mūšius – čia svečiavosi Malagos „Unicaja“, Berlyno „ALBA“, Sienos „Montepaschi“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Šalono „Elan“, tačiau Lietuvos nacionalinė komanda – didžiausias čia apsilankęs lenkų priešininkas.

„Tikiuosi, kad sirgaliai ateis mums padėti, – žiūrovus kvietė Lenkijos rinktinės kapitonas Adamas Waczynskis. – Manau, tai gera proga pamatyti lenkus, rungtyniaujančius užsienyje. Aišku, NBA ir Eurolygos žaidėjus iš Lietuvos. Tad tikiuosi, kad tai bus puikios rungtynės.“

„Ergo“ arenos tribūnos labai dera prie Lenkijos rinktinės spalvų. Raudonos kėdės viduje kažkuo priminė kino teatrą, bet tai labai erdvi ir jauki arena.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gdansko Ergo arena
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gdansko Ergo arena

Aišku, jokia arena rungtynių metu netampa jaukia, jei joje nesusirenka pilnos tribūnos žiūrovų. Tačiau panašu, kad viskas priklausys nuo lenkų motyvacijos, o ne nuo bilietų kainos.

Pigiausi bilietai į Lietuvos ir Lenkijos rungtynes kainuos tik 4,3 euro. Palyginimui, pigiausi bilietai į Lietuvos krepšinio rinktinės draugiškas rungtynes praėjusią vasarą kainavo nuo 10 eurų. Brangiausio bilieto Gdanske kaina – 22,84 euro.

VIDEO: Lenkų treneris: labai gerbiame Lietuvą, bet mes kausimės dėl lenkų garbės

„Ergo“ arenoje pastaraisiais metais vyko keli didžiuliai sporto renginiai: 2013-ųjų vyrų Europos tinklinio čempionatas, 2014-ųjų pasaulio lengvosios atletikos uždarųjų patalpų čempionatas, 2014-ųjų pasaulio moterų tinklinio čempionatas ir 2016-ųjų Europos rankinio čempionatas.

Čia taip pat organizuotos WWE ir UFC kovos, koncertavo tokie atlikėjai kaip Andrea Bocelli, Lady Gaga, Rammstein, Backstreet Boys, Pet Shop Boys ir kiti.

„Ergo“ arena dar gali priimti lauko ir stalo tenisininkus, jodinėtojus, ledo ritulininkus, menininkus, konferencijas ir parodas.

Ketvirtadienį „Ergo“ arena taps Lietuvos ir Lenkijos mūšio vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius