-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 06

Lietuvos krepšininkams – JAV žvaigždžių rinktinės pasiūlymas

Vietą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse užsitikrinusi Lietuvos rinktinė iškart sulaukė viliojančių pasiūlymų. Dar prieš Europos čempionato finalą su Ispanija LKF pasiekė JAV rinktinės pasiūlymas pakeliui į Rio sužaisti draugiškas rungtynes. Lietuviams rasti gerų varžovų pasirengimo cikle bus nesunku.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

JAV komandai pasirengusios atstovauti visos didžiausios NBA žvaigždės: LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas, Stephenas Curry, Anthony Davisas, Jamesas Hardenas, Dwightas Howardas, Klay Thompsonas, Chrisas Paulas, Blake'as Griffinas, Russellas Westbrookas ir daug kitų.  

Rungtynės greičiausiai vyktų Amerikos žemyne.

Elito komandų pasiūlymai

„Begalė pasiūlymų“, – neslėpė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Lietuvius sužaisti draugiškų rungtynių kviečia žaidynių šeimininkai brazilai. Argentiniečiai kviečia ne tik pasigalynėti aikštėje, bet dar ir surengti stovyklą jų valstybėje.

Natūralu, kad lietuviai jau spėjo pasidalyti mintimis apie kontrolinį mačą su Ispanija – tai kol kas vienintelės garantuotą vietą Rio turinčios Europos komandos.

Lietuviai jau turi pasiekę susitarimą su Prancūzija, tačiau rungtynės gali ir neįvykti. Prancūzai dar nežino, kurioje šalyje vyks olimpinė atranka, todėl išvyka į kitą žemyną gali sujaukti visus planus. Be to, dar reikėtų suderinti laiką su Lietuvos rinktinės pasirengimo stovykla.

Lietuvos krepšininkų tvarkaraštyje turėtų būti ir Australija

„Tie patys mūsų draugai australai... Jiems patinka mūsų infrastruktūra, sąlygos, galimybė žaisti kartu“, – pridūrė M.Špokas.

Su australais lietuviai galėtų išbandyti jėgas ne tik Lietuvoje, bet ir pakeliui į Rio. Anot M.Špoko, Brazilija bus pakeliui visoms komandoms, todėl komandų keliai gali susikirsti stovykloje už Atlanto.

Tačiau daug kas priklausys nuo burtų. Kai yra tik dvi grupės, didelė tikimybė, kad rinktines jie gali suvesti į tą patį pogrupį. LKF dar išklausys Jono Kazlausko pageidavimus.

„Kol treneris nepasakė, ko nori, negaliu sakyti, kas bus. Bet greičiausiai krepšininkai norėtų ruoštis namuose. Didesnį pasirengimo ciklą darytume čia. Viskas vėl turėtų prasidėti nuo pajūrio. Turime pakankamai varžovų, kurie norėtų su mumis žaisti“, – tikino M.Špokas.

Tarp būsimų varžovų gali būti ir Estijos, Latvijos, Ukrainos rinktinės.

„Turime įvairią varžovų paletę. Norinčių atvykti į Lietuvą yra tikrai daug. Bte reikia sulaukti trenerio“, – pridūrė M.Špokas.

Rio krepšinio turnyras
Zona Tiesioginiai kelialapiai Atrankos varžybos
Europa Lietuva, Ispanija Prancūzija, Serbija, Italija,
Graikija, Čekija
Amerikos Argentina, Venesuela Kanada, Meksika, Puerto Rikas
Azijos Kinija Filipinai, Iranas, Japonija
Afrika Nigerija Angola, Tunisas, Senegalas
Okeanija Australija Naujoji Zelandija
Pasaulio čempionė JAV  
Šeimininkė Brazilija 3 vardiniai kvietimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius