Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 07

U18 rinktinė finišavo pergale, šou surengęs P.Murauskas – rezultatyviausias turnyre

Ne toks buvo Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) rinktinės tikslas, bet Europos čempionate Turkijoje mūsų šalies aštuoniolikmečiai finišavo pergale. Sekmadienį rungtynėse jie 89:64 (23:19, 27:19, 21:17, 18:9) įveikė Izraelio komandą ir galutinėje įskaitoje užėmė septintą vietą.
Lietuvos jaunimo (iki 18) metų rinktinė. Paulius Murauskas
Lietuvos jaunimo (iki 18) metų rinktinė. Paulius Murauskas / FIBA nuotr.

Bene talentingiausią priekinę liniją Europos čempionate turėję lietuviai liko septinti turnyre, kurį pradėjo su didelėmis viltimis.

Vedami Pauliaus Murausko ir Motiejaus Krivo mūsų šalies U18 krepšininkai laimėjo pirmąsias ketverias rungtynes, sutriuškinę Juodkalniją, Italiją, Kroatiją ir Čekiją vidutiniškai 24,2 taško skirtumu.

Tačiau ketvirtfinalyje Karolio Abramavičiaus treniruojama komanda neišlaikė persvaros ir 61:64 nusileido Turkijai, o šeštadienį rungtynėse dėl 5-8 vietų 60:80 pralaimėjo Prancūzijai – ši nesėkmė paliko lietuvius be bilieto į kitų metų pasaulio čempionatą.

Paskutinėse rungtynės dėl 7 vietos su Izraeliu tik dėl garbės ir dar dėl vienos intrigos – šiame mače sprendėsi, kas taps rezultatyviausiu turnyro žaidėju.

Paulius Murauskas pelnė net 32 taškus ir aplenkė savo artimiausią varžovą taškų lenktynėse su 20,7 taško vidurkiu.

Prieš sekmadienio mačą Izraelio rinktinės 17-metis įžaidėjas Noamas Yaacovas su 19,2 taško vidurkiu dar nežymiai pirmavo, sekmadienį pelnė 20 taškų, bet Lietuvos rinktinės atakų lyderis surengė dar didesnį taškų šou.

VIDEO: LIVE - Lithuania v Israel | FIBA U18 European Championship 2022

„Žalgirio“ klubo į Panevėžio „Lietkabelį“ paskolintas 18-metis 204 cm ūgio P.Murauskas iki tol čempionate rinko po 18,8 taško, o sekmadienį atakavo ir dažnai, ir efektyviai. Per 27,5 min. jis pataikė 10 iš 12 dvitaškių, 2 tritaškius iš 7, visas 6 baudas ir pelnęs 32 taškus sužaidė savo rezultatyviausias rungtynes turnyre.

Kitas Lietuvos rinktinės aukštaūgis Motiejus Krivas pasižymėjo įspūdingu dubliu: pelnė 17 taškų ir atkovojo 15 kamuolių.

Jaunasis „Žalgirio“ 17 metų 212 cm ūgio vidurio puolėjas pirmavo čempionate pagal atkovotus kamuolius (po 13,4), buvo antras pagal naudingumą (22,3 balo), ketvirtas pagal blokus (1,7), dešimtas pagal rezultatyvumą (po 13,6).

FIBA nuotr./Lietuvos jaunimo (iki 18) metų rinktinė. Motiejus Krivas
FIBA nuotr./Lietuvos jaunimo (iki 18) metų rinktinė. Motiejus Krivas

Lyderių tandemas šįkart sulaukė paramos ir iš Roko Jocio. Šiuo metu Europos merginų (iki 18 metų) čempionate žaidžiančios Justės Jocytės brolis į Izraelio krepšį įmetė 14 taškų.

12 taškų pridėjo Kristupas Kveinys, o Kajus Kublickas pelnė 4 taškus ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Europos čempionato finale sekmadienį vakare žais Turkija ir Ispanija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius