Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 20

Lietuvos rinktinės treneris apie žudynes Permėje: „Šiokia tokia panika yra“

Kazys Maksvytis prisistatė kaip Lietuvos krepšinio rinktinės treneris pirmadienį, kai Permės universitete įvyko siaubinga tragedija. Mažiausiai aštuoni žmonės žuvo nuo ginkluoto jaunuolio kulkų Rusijos mieste, kuriame K.Maksvytis su dar trimis lietuviais gyvena ir dirba.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / VTB-League.com nuotr.

K.Maksvytis trečius metus dirba Permėje, bet tokių sukrečiančių įvykių ten dar nebuvo patyręs.

„Pats jaučiuosi saugiai, – pirmadienį sakė K.Maksvytis, 15min paklaustas apie būseną Permėje. – Žinau, kad kalbate apie teroro įvykį, kuriame, paskutiniais duomenimis, žuvo aštuoni žmonės, 19 sužeistų.

Kaip tik buvau kavinėje, gėrėme kavą su vienu iš klubo darbuotojų. Jo sūnus dirba tame universitete dėstytoju. Iškart paskambino įsitikinti, kad bent artimieji liko sveikti.

Šiokia tokia panika yra, nutrauktos pamokos ir studijos.“

Vietos Permės komandą K.Maksvytis treniruoja trečią sezoną.

Šioje Rusijos ekipoje rungtyniauja du Lietuvos krepšininkai – Adas Juškevičius ir Eigirdas Žukauskas, o trenerių štabe dirba ir Gintaras Kadžiulis.

„Iki tol mieste buvo saugu, tai labai retas atvejis. Iki šiol aiškinamos aplinkybės. Bet šiaip Permė yra šioks toks užkampis Europos mastu. Nors miestas milijoninis, tokių įvykių čia nebūna“, – sakė 44 metų K.Maksvytis.

Primename, jog aštuoni žmonės žuvo pirmadienį per ginkluoto asmens išpuolį Permės mieste veikiančiame universitete, dar 19 žmonių buvo sužeista, iš jų mažiausiai šeši – sunkiai.

Pramoninio Permės miesto, esančio daugiau nei už 1 100 kilometrų į rytus nuo Maskvos, valstybinio universiteto vadovybė informavo, kad užpuolikas buvo „likviduotas“. Tuo metu Nacionalinė gvardija pranešė, kad šaulys buvo sulaikytas. Rusijos tyrimų komitetas informavo, kad įtariamasis sulaikant buvo sužeistas.

Sveikatos apsaugos ministerijos regioninis padalinys anksčiau nurodė, kad iš viso nukentėjo daugiau kaip 10 žmonių, įskaitant asmenis, kurie susižalojo iššokę pro pastatų langus.

Kaip pranešama, mažiausiai šešių nukentėjusiųjų būklė sunki.

Universiteto vadovybė vėliau pranešė, kad sužeistųjų padaugėjo iki 19.

Apie incidentą buvo pranešta apie 11 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku. Universiteto vadovybė paragino mokyklos komplekse buvusius žmones evakuotis arba užsirakinti.

„Įtariamojo tapatybė nustatyta. Sulaikant jis priešinosi ir buvo sužeistas“, – sakoma Tyrimų komiteto pranešime.

Rusijos naujienų tarnybos praneša, kad įtariamasis yra to paties Permės universiteto studentas.

Komitetas, tiriantis sunkius nusikaltimus, po incidento pradėjo tyrimą dėl nužudymo.

„Mums turėjo būti paskaita, kai pro langą išvydome nusikaltėlį su ginklu, taip pat gulintį žmogų ant vejos, – pasakojo vienas studentų. – Užsirakinome kabinete ir užsibarikadavome, o tada laukėme pagalbos.“

„Baisu, baisu“, – sakė kitas Permės studentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius