Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos rinktinės vasaros planuose – neįprastas draugiškas mačas Amerikoje

Lietuvos vyrų nacionalinė krepšinio rinktinė prieš olimpinį atrankos turnyrą Puerto Rike ketina sužaisti ne tik du draugiškus mačus Europoje su Luka Dončičiaus atstovaujama Slovėnija, bet ir planuoja vieną neįprastą kontrolinę akistatą Amerikoje prieš lietuvių talentų pamėgtą Arizonos „Wildcats“ universiteto komandą.
Lietuvos rinktinė ketina sužaisti draugiškas rungtynes Arizonoje
Lietuvos rinktinė ketina sužaisti draugiškas rungtynes Arizonoje / 15min ir Scanpix nuotr.

Šią informaciją 15min prenumeratoriams skirtame PIKENROLO KLUBE atskleidė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

„Mes norime sužaisti vieną draugišką mačą JAV. Žiūrime vietą, kuri yra surišta su NCAA lyga, tad reikia gauti daugybę leidimų – FIBA, „USA Basketball“ ir NCAA. Viską deriname. Iš mūsų pusės visi popieriai yra sutvarkyti, esame gavę FIBA ir „USA Basketball“ leidimus, tad dar laukiame NCAA patvirtinimo. Neslėpsiu, kad kalbamės su Arizonos universitetu, kadangi šios komandos treneris (Tommy Lloydas – aut. past.) myli lietuvius ir kviečiasi mūsų žaidėjus, – 15min sakė M.Balčiūnas. – Apskritai ši partnerystė yra labai prasminga. Galbūt norėtųsi draugiško mačo kažkiek arčiau Puerto Riko, kadangi mus skirs trys laiko juostos, o iš artimesnių variantų būtų Čikaga, nuo kurios skirtų dvi laiko juostos, bet Arizona siūlo tokias sąlygas, kurių negalime atsisakyti. Tame yra ir komercinis aspektas. Mes norime turėti ir finansinės naudos. Manau, kad sutvarkysime leidimus, skrisime ten ir sužaisime vieną mačą su Arizonos universitetu.“

Pasak M.Balčiūno, Kazio Maksvyčio vadovaujama Lietuvos rinktinė šį draugišką mačą Arizonoje žaistų birželio 27 arba 28 dieną, o iki tol lauks du kontroliniai susitikimai su Slovėnijos nacionaline komanda – birželio 22-ąją dieną Kaune ir birželio 25-ąją dieną Liublianos arenoje „Stožice“.

Šį sezoną Arizonos universitete žaidžia du talentingi krepšininkai iš Lietuvos – Kauno „Žalgirio“ sistemoje augę Motiejus Krivas ir Paulius Murauskas.

Praėjusius tris sezonus „Wildcats“ marškinėlius vilkėjo broliai Ąžuolas ir Tautvilas Tubeliai.

Olimpinis atrankos turnyras Puerto Rike vyks liepos 2–7 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius