Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 31 /18:24

„Lietuvos rytas“ per kėlinį panaikino 19 taškų deficitą, bet krito Utenoje

Atrodė, kad sezono pradžioje Marcelo Nicolos vadovaujamas Vilniaus „Lietuvos rytas“ buvo pramušęs visus įmanomus dugnus, tačiau panašu, jog gruodį komandos vairą perėmęs Tomas Pačėsas yra pasirengęs šturmuoti naujus antirekordus. Per vieną mėnesį patirti pralaimėjimai Panevėžyje, Pasvalyje ir Utenoje – štai tokiu grafiku kursuoja 44-erių metų alytiškio vadovaujami vilniečiai.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sekmadienio vakarą „Lietuvos rytas“ sužaidė dar vienas varganas rungtynes ir po pratęsimo nusileido Utenos „Juventus“ – 88:92 (16:19, 7:19, 19:13, 32:13, 14:18).

Panašu, jog namų darbus „Juventus“ treneris Antanas Sireika atliko kur kas geriau už savo jaunąjį oponentą.

Nuo pat rungtynių pradžios uteniškiai kaip reikiant stvėrė savo kur kas tituluotesnius varžovus už gerklės.

„Juventus“ dvikovą pradėjo spurtu 9:2 ir persvarą išlaikė iki pat didžiosios pertraukos.

„Lietuvos rytą“ per pirmuosius du kėlinius akivaizdžiai skandino labai dažnai klydęs naujokas Kendrickas Shamaras Brownas. Keli amerikiečio metimai net nesiekė lanko, dar kelis kartus įžaidėjas tiesiog prarado kamuolį.

Tuo vilniečių problemos nesibaigė. Antrajame kėlinyje ranką susižeidė Gediminas Orelikas. Sužeista ranka puolėjui buvo sutvarstyta.

Po pirmųjų dviejų kėlinių „Juventus“ pirmavo solidžia persvara 38:23.

Trečiajame kėlinyje vaizdas visiškai nepasikeitė. Pora kartų Antano Kavaliausko ir Deivido Gailiaus dėka vilniečiams buvo pavykę sumažinti deficitą iki 12 taškų, tačiau kėlinio antroje pusėje „Juventus“ vėl pabėgo į priekį ir niekais vertė bet kokias svečių pastangas. Šeimininkai laimėjo ir trečiąjį kėlinį bei prieš paskutinį ketvirtį pirmavo milžiniška 19  taškų persvara – 61:42.

Visgi, pagalvoję, kad visas darbas jau nuveiktas ir pergalė yra kišenėje, uteniškiai buvo skaudžiai nubausti. Ketvirtą kėlinį „Lietuvos rytas“ pradėjo spurtu 14:0 ir sugrąžino intrigą. 

Sostinės komandos spurto iniciatoriumi buvo Adas Juškevičius. Jis pataikė du tolimus tritaškius ir sumažino atsilikimą iki 3 taškų (63:66), o iki rungtynių pabaigos dar buvo likę 4 minutės.

Likus kiek daugiau nei 2 minutėms tas pats A.Juškevičius pataikė tritaškį, Antanas Kavaliauskas įmetė iš po krepšio ir rezultatas tapo lygus (70:70). Gediminui Orelikui net buvo pavykę išvesti svečius į priekį, tačiau uteniškiai rezultatą išlygino (72:72).

Likus 43 sek. Antanas Kavaliauskas sumetė abu baudų metimus, bet Edgaro Želionio metimas taip pat pasiekė tikslą (74:74). Aikštėje po ilgos pertraukos pasirodęs K.Brownas paskutinio metimo iš toli nepataikė ir ekipoms teko žaisti pratęsimą. 

Pratęsimo metu iniciatyva priklausė „Juventus“. Nuo pat pradžių uteniškiai perėmė iniciatyvą, o Spencerio Butterfieldo fantastiškas žaidimas lemiamomis minutėmis padovanojo ekipai nuostabią pergalę – 92:88.

VIDEO: LKL rungtynių momentas: „žudantis“ Spencerio Butterfieldo metimas

„Juventus“: Spenceris Butterfieldas 26 taškai (6/10 dvit., 2/3 trit., 8/10 baud., 9 atk. kam.), Arminas Urbutis 13, Rolandas Alijevas ir Chavaughnas Lewisas po 12, Edgaras Želionis ir Egidijus Dimša po 8, Laurynas Samėnas 7.

„Lietuvos rytas“: Antanas Kavaliauskas 26 (8/9 dvit., 10/12 baud., 10 atk. kam.), Adas Juškevičius 18, Deividas Gailius 9, Gediminas Orelikas 7, Kendrickas Brownas 6, Žygimantas Janavičius 5, Mindaugas Lukauskis, Artūras Gudaitis ir Adamas Lapeta po 4.

VIDEO: A.Sireika: „S.Butterfieldas – amerikietiškas Macijauskas“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius