Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 08

„Lietuvos ryto“ ir R.Kurtinaičio triumfas – Vilniuje sutriuškintas „Neptūnas“

Šį sezoną „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ akistatos nepalieka abejingų. Nors anksčiau lepino sirgalius atkakliomis dvikovomis, šįkart Vilniuje „Lietuvos rytas“ sutvarkė reikalus per tris kėlinius. Rimas Kurtinaitis šventė saldžią pergalę 82:62 (19:9, 20:29, 25:9, 18:15) prieš Lietuvos rinktinės strategą Dainių Adomaitį ir išlygino tarpusavio akistatų seriją 2:2.
Drew Gordonas
LKL: Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Klaipėdos „Neptūnas“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tai buvo pirmoji Dainiaus Adomaičio ir „Lietuvos ryto“ vairininko Rimo Kurtinaičio oficiali akistata, kuomet krepšinio specialistai arenoje susitiko ne kaip žaidėjai, o treneriai.

Klaipėdos „Neptūnas“ sužibėjo tik antrajame kėlinyje. „Lietuvos rytas“ pamatus pergalei pastatė itin drausminga gynyba ir visai uždarytu Danieliu Ewingu, kuris pirmuosius taškus pelnė tik trečiojo kėlinio pabaigoje.

Vilniaus klubą į pergalę vedė 19 taškų surinkęs Rokas Giedraitis. Artūras Gudaitis pelnė 11 taškų. 10 taškų pridėjo 29-ąjį gimtadienį atšventęs Corey Fisheris.

Klaipėdos ekipai 14 taškų pelnė Jerai Grantas. Tiesa, komandos lyderis trečiojo kėlinio pabaigoje po susidūrimo su C.Fisheriu sėdo ant suolo ir nebepakilo. Greičiausiai, D.Adomaitis nusprendė nerizikuoti. Christopheris Loftonas pridėjo 11 taškų.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo „Neptūnas“ ir po reidų po krepšiais pirmavo 6:2. Tačiau tai buvo tik budrumo patikrinimas. Netrukus „Lietuvos rytas“ surengė įspūdingą spurtą 17:2 ir susikrovė solidžią persvarą. Po pirmojo kėlinio šeimininkai pirmavo 19:9.

Antrajame kėlinyje vaizdas apsivertė. Christopherio Loftono ir Jerai Granto vedami klaipėdiečiai per pusę kėlinių susigrąžino, ką praradę ir išsiveržė į priekį. Prieš didžiąją pertrauką komandas skyrė tik taškas – 39:38.

Trečiajame kėlinyje ir vėl puikiai veikė „Lietuvos ryto“ gynyba, kuri leido „Neptūnui“ pelnyti vos tašką per penkias minutes. Antroje kėlinio dalyje „Lietuvos rytas“ įgijo rekordinę, 20 taškų, persvarą. Ketvirtasis kėlinys tapo tik formalumu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“

Šiose rungtynėse „Lietuvos rytui“ dar negalėjo padėti Deividas Gailius, kuris šį sezoną išplėšė dramatišką pergalę prieš „Neptūną“.

Iškovojęs 22-ąją pergalę „Lietuvos rytas“ įsitvirtino antroje LKL vietoje, kurią dalijosi su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Klaipėdos ekipos situacija daug keblesnė. Su 17 pergalių „Neptūnas“ rikiuojasi tik ketvirtas, o vos viena pergale atsilieka Utenos „Juventus“.

Prieš tai buvusiose tarpusavio dvikovose nugalėtojas paaiškėjo rungtynių pabaigoje. Dvi pergales iškovojo „Neptūnas“, o sykį varžovus palaužė „Lietuvos rytas“. Nugalėtojas šiuose mačuose triumfuodavo vidutinišku tik 3,6 taškų skirtumu.

Tai buvo pirmasis Jimmy Barono mačas prieš buvusią ekipą. Simboliška, bet būtent jis buvo rezultatyviausias „Neptūno“ krepšininkas akistatose su vilniečiais. Šįkart jis aikštę paliko su 9 taškais.

„Lietuvos rytas“: R.Giedraitis 19, A.Gudaitis 11, C.Fisheris 10.

„Neptūnas“: J.Grantas 14, C.Loftonas 11.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL: Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Klaipėdos „Neptūnas“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL: Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Klaipėdos „Neptūnas“

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“ 82:62

D.Adomaitis ir toliau ant suolo laikė Jerai Grantą, kuris greičiausiai patyrė traumą. Rezultatas drastiškai nesikeitė ir pamažu tapo aišku, kad namų sirgaliai išvys užtikrintą pergalę. Tai patvirtino galingas R.Giedraičio dėjimas, kuris pakėlė iš vietų draugumą sirgalių.

Trečiasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“ 64:47

Trečiojo kėlinio pradžioje vėl spurtavo „Lietuvos rytas“. Įtūžęs D.Adomaitis pertraukėlės metu bandė sutelkti žaidėjus kovai, bet „Lietuvos rytas“ prisiminė drausmingą gynybą. Po spurto 11:1 šeimininkai atgavo pusiausvyrą. M.Girdžiūnas bandė žadinti komandą, bet netrukus pats prasižengė puolime. Po R.Giedraičio tritaškio vilniečiai įgijo didžiausią pranašumą šiose rungtynėse – 15 taškų. Po susidūrimo su C.Fisheriu ant suolo turėjo sėstis J.Grantas. Tik kėlinio pabaigoje pirmuosius taškus pelnė Danielis Ewingas.

Antrasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“ 39:38

Antrajame kėlinyje „Neptūnas“ budinosi 9 taškais iš eilės ir sumažino skirtumą iki penkių taškų. Svečių seriją nutraukė Drew Gordonas taškais iš po krepšio. Arvydas Šikšnius meistriškai pataisė C.Loftono tritaškį ir skirtumas mažėjo iki keturių taškų. J.Granto dvitaškis paliko vos dviejų taškų pranašumą vilniečiams.

Užsivedę J.Grantas ir C.Loftonas persvėrė rezultatą 33:28. Vilniečių tribūnas pabudino tik A.Gudaičio tritaškis. Kėlinio pabaigoje žaidimas išsilygino ir „Lietuvos rytas“ atgavo minimalų pranašumą.

Pirmasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“ 19:9

„Neptūnas“ pradėjo rungtynes atkarpa 6:2, bet vilniečius užkūrė Roko Giedraičio tritaškis. Įpusėjus kėliniui, „Lietuvos rytas“ jau pirmavo 12:6. Klaipėdiečiai net penkias minutes nepelnė taškų ir „Lietuvos rytas“ tęsė spurtą 17:0. 10 iš jų pelnė R.Giedraitis. Atrodo, kad R.Kurtinaitis itin gerai išanalizavo varžovų žaidimą ir veiksminga gynyba supančiojo „Neptūną“.

Taškų tylą nutraukė pirmą klaipėdiečių tritaškį pataikęs C.Loftonas. Tačiau kėlinio pabaiga ir vėl apkarto – A.Butkevičius nepataikė dviejų baudos metimų, o C.Loftonas nesugebėjo išsimesti kamuolio iš užribio.

Startiniai penketai:

„Lietuvos rytas“: T.Brownas, J.Baronas, R.Giedraitis, D.Gordonas, C.Fisheris.

„Neptūnas“: C.Loftonas, M.Girdžiūnas, M.Kačinas, J.Grantas, M.Mažeika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius