Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 17

„Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ dvikova – tikrasis išbandymas treneriams

Penktadienį karališkąjį „Real“ Madride išgąsdinęs Kauno „Žalgiris“ jau sekmadienį Vilniuje bandys „Lietuvos ryto“ jėgas. Prieš trečiąją sezono akistatą Tomas Pačėsas „Lietuvos rytą“ sustiprino vidurio puolėju Adamu Lapieta ir įžaidėju Kendricku Brownu. Ar tai padės išlyginti jėgas?
Šarūnas Jasikevičius ir Tomas Pačėsas
Šarūnas Jasikevičius ir Tomas Pačėsas

Varžybų grafikas Kauno klubui negailestingas. Po penktadienio Eurolygos dvikovos Madride jau sekmadienį laukia dar viena akistata Vilniuje su amžinu varžovu „Lietuvos rytu“. 

Spalio 25 dieną „Žalgiris“ Kaune šventė pergalę 79:70, lapkričio 22 dieną – Vilniuje  „Lietuvos rytas“ 68:82 nusileido „Žalgiriui“.

Tiesa, nuo to laiko prie „Lietuvos ryto“ trenerio vairo stojo Tomas Pačėsas, kuris jau spėjo sudrausminti palaidą vilniečių žaidimą ir pasikviesti pastiprinimo.

„Atsirado tvarka ir užduočių supratimas tiek rungtynėse, tiek treniruotėse. Aiški žaidimo koncepcija tiek puolime, tiek gynyboje“, – Tomo Pačėso nuopelnus Vilniaus klube vardijo Šarūnas Sakalauskas.

Pats vilniečių treneris mano, kad akistata su „Žalgiriu“ parodys, ko yra vertas „Lietuvos rytas“: „Rungtynės parodys mūsų komandos galimybes. Reikia kuo anksčiau pamatyti, ko mums trūksta. Tai bus geros rungtynės savianalizei.“


Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Tomas Pačėsas
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Tomas Pačėsas

„Lietuvos rytas“ – Kauno „Žalgiris“

  • Trenerių akistata.
  • Tomo Pačėso „Lietuvos rytui“ įtaka.
  • Nauji „Lietuvos ryto“ žaidėjai.
  • Kas laimės?

 

 


– Sekmadienį laukia „Žalgirio“ rungtynės su „Lietuvos rytu“. Ko galima tikėtis?

– Visiškai neaišku. Abejose komandose įvyko pakeitimų. Manau, kad bus daug idėjų abejose pusėse. Įdomu, kaip pavyks jas įgyvendinti. Tai bus trenerių mikrodvikova.

– Kokią įtaką „Lietuvos rytui“ padarė Tomas Pačėsas?

– Atsirado tvarka ir užduočių supratimas tiek rungtynėse, tiek treniruotėse. Aiški žaidimo koncepcija tiek puolime, tiek gynyboje.

– „Lietuvos rytas“ pasipildė naujais žaidėjais. Tai pasirengimas kovai su „Žalgiriu“?

– Nemanau, kad tai buvo rengimasis tik šios savaitės dvikovai. Manyčiau, kad tai nutaikyta į atkrintamąsias varžybas ir galbūt finalą. Didelės nuostabos čia nėra. Kauno „Žalgiris“ yra pajėgus po krepšiu, todėl „Lietuvos rytui“ reikia išlyginti persvarą šioje vietoje, kad kauniečiai negalėtų dominuoti ketvirtoje ir penktoje pozicijose.

Mantas Kalnietis yra aiškus lyderis įžaidėjas, todėl T.Pačėsas ieško, kaip į tai atsakyti. Buvo nuspręsta pasikviesti mažesnio ūgio įžaidėją, kas gali būti neparanku varžovams. Sprendimai yra įdomūs ir manau, kad geri. Pamatysime, ar nauji žaidėjai gali įvykdyti jiems skirtas užduotis.

– Kas laimės?

– Laimės komanda, kuri tą dieną geriau sužais. Tai nebūtinai bus stipresnė komanda.

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius