Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 05

LKF atkirto trenerių asociacijos prezidentui: tokie veiksmai – nesąžiningi, jie bus svarstomi

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) po daugiau nei mėnesio sureagavo į Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos (LKTA) viešai išsakytą poziciją, esą beveik absoliuti dauguma Lietuvos trenerių piestu stoja prieš naujai siūlomą licencijavimo tvarką.
Vydas Gedvilas su žmona Jolanta
Vydas Gedvilas su žmona Jolanta

Anot rugsėjo pradžioje pasirodžiusio pranešimo, iš 107 trenerių, dalyvavusių metinėje konferencijoje, absoliuti dauguma (104 prieš 3 balsus) atmetė siūlomą tvarką.

Vis tik LKF išplatino savo poziciją.

„LKF, reaguodama į V.Gedvilo išplatintą informaciją, paprašė patikslinti, kokiame renginyje buvo svarstomas šis klausimas. LKF 2020 metų rugsėjo 18 dieną gavo atsakymą iš LKTA prezidento, jog klausimas buvo svarstomas kasmetinio Lietuvos krepšinio trenerių seminaro metu“, – galimai klaidinančius V.Gedvio pateiktus faktus dėstė LKF.

„Priešingai nei išplatintoje informacijoje, V.Gedvilas teigė, jog tai yra Lietuvos krepšinio trenerių pozicija, išreikšta krepšinio trenerių asociacijos narių konferencijoje, tikrai ne visi nariai galėjo pateikti savo poziciją ir balsuoti dėl (ne)pritarimo, nes klausimas buvo nagrinėjamas kasmetiniame mokamame trenerių seminare, kuriame dalyvavo tik dalis trenerių asociacijos narių. Tai patvirtino ir pats LKTA prezidentas, pateikdamas atsakymą į LKF paklausimą“, – pridedama LKF savo pateiktame pranešime.

Federacijos atstovai mano, kad V.Gedvilas „ne tik klaidino krepšinio bendruomenę, kad krepšinio trenerių asociacijos nariai balsavo už projektą (neva per Krepšinio trenerių asociacijos metinę konferenciją), jam nepritardami, bet ir neteisingai perteikė LKF siūlomą licencijavimo tvarkos projektą.“

„LKF mano, kad toks LKTA prezidento elgesys yra nesąžiningas ne tik LKF, bet visos krepšinio bendruomenės atžvilgiu. LKTA yra LKF narys, todėl LKTA prezidento V.Gedvilo veiksmai bus svarstomi artimiausiame LKF Vykdomojo komiteto posėdyje“, – užbaigė LKF.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius