Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 22 /20:55

LKL čempionato starte – sensacingas „Žalgirio“ kluptelėjimas Panevėžyje

Ketvirtadienį 24-ojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono startas šalies čempionui Kauno „Žalgiriui“ baigėsi košmaru Panevėžyje. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai jau pirmosiose pirmenybių rungtynėse gavo ambicijų šiemet nestokojančio vietos „Lietkabelio“ niuksą – 86:90 (17:22, 22:30, 29:17, 18:21).
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Brolius Darjušą ir Kšištofą Lavrinovičius bei Mindaugą Lukauskį tarpsezonyje įsigijęs Aukštaitijos klubas neslepia ambicijų šiemet nustebinti šalies pirmenybėse ir užimti aukščiausią vietą per klubo istoriją.

Kad „Lietkabelio“ vyrų ambicijos ne iš piršto laužtos, jie pradėjo įrodinėti jau nuo pat pirmųjų dvikovos minučių, kai šovė į priekį 14:9.

Rungtynių pradžioje labai aktyvus buvo M.Lukauskis. Į savo gimtąjį klubą sugrįžęs veteranas jau per pirmąjį kėlinį pelnė 8 taškus ir „Lietkabelis“ po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 22:17.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Lietkabelio“ kirtis Šarūną Jasikevičių privertė susimąstyti apie permainas

Kauniečių gretose rungtynių pradžioje išsiskyrė naujokas iš Prancūzijos Leo Westermannas, įmetęs 7 taškus, o jam neblogai talkino Antanas Kavaliauskas (4 taškai).

Mažinti tempo Kazio Maksvyčio auklėtiniai nesiruošė ir po pertraukėlės. Po Tado Rinkūno tolimo šūvio panevėžiečiai įgijo rekordinį devynių taškų pranašumą (34:25), o įpusėjus kėliniui, persvarą išlaikė – 39:30.

Antroje kėlinio pusėje šeimininkų dominavimas tęsėsi, o prieš pat pertrauką Simas Galdikas ir Žygimantas Janavičius smeigė po tritaškį ir „Lietkabelis“ dar pavojingiau nutolo – 52:39.

Visgi po didžiosios pertraukos svečiai pradėjo tiestis. Trečiajame kėlinyje šalies čempionai įjungė aukštesnę pavarą ir pradėjo grėsmingai artėti.

Pavyti savo priešininkus „Žalgiriui“ pavyko jau kėlinio pabaigoje, o po Brocko Motumo pataikymo kauniečiai netgi išsiveržė į priekį (68:66). Visgi kėlinio paskutinėmis sekundėmis sėkmė vėl šypsojosi šeimininkams ir po trijų kėlinių jie turėjo vieno taško persvarą – 69:68.

Ketvirtasis kėlinys sausakimšai „Cido“ areną užpildžiusiems žiūrovams padovanojo tikrą šventę. Pirmaujanti komanda keitėsi ne kartą, o dvikovos pabaigoje iniciatyvos ėmėsi Artūras Milaknis.

VIDEO: K.Lavrinovičiaus blokas, įtvirtinęs „Lietkabelio“ pergalę

Po snaiperio pataikymo iš toli likus dviems minutėms svečiai įgijo dviejų taškų persvarą (82:80) ir nors Gintaras Leonavičius sugebėjo išlyginti rezultatą, A.Milaknis taikliai įmetė baudą.

Prasidėjus paskutinei minutei, Žygimantas Skučas vis dėlto persvėrė rezultatą, tačiau baudų metimais svečiams pranašumą sugrąžino Paulius Jankūnas (84:83).

A.Milaknis prasižengė prieš Kšištofą Lavrinovičių ir šis sumetė abu baudų metimus, o Lukas Lekavičius likus 20 sek. sužingsniavo ir „Žalgiris“ atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje.

M.Lukauskis sumetė abu baudų metimus ir kauniečiams išsigelbėti jau nepavyko. Sensacingą pergalę 90:86 šventė „Lietkabelis“.

„Lietkabelis“: Žygimantas Janavičius 15 taškų (2/5 dvit., 3/3 trit., 2/2 baud.), Kšištofas Lavrinovičius 14, Mindaugas Lukauskis 13, Lorenzo Williamsas ir Žygimantas Skučas po 11, Gintaras Leonavičius 9, Simas Galdikas 6, Tadas Rinkūnas 5, Benas Madgenas 4, Donatas Tarolis 2.

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 18 (2/3 dvit., 4/6 trit., 2/5 baud.), Paulius Jankūnas 13, Leo Westermannas 12, Antanas Kavaliauskas ir Edgaras Ulanovas po 10, Augusto Lima 7, Renaldas Seibutis ir Lukas Lekavičius po 6, Brockas Motumas 4.

VIDEO: Š.Jasikevičius: „Nesame tokioje sportinėje formoje, kad išpildytume mažas detales“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius