TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 12 13

LKL: „Lietuvos rytas“ tik po pratęsimo nugalėjo autsaiderę „Dzūkiją“

LKL rungtynėse Alytuje užvirė neprognozuota intriga. „Lietuvos rytas“ po baigto sezono Europos taurėje sunkiai tvarkėsi ir su Lietuvos čempionato autsaideriais. Visgi po pratęsimo vilniečiai šventė pergalę 91:82 (10:18, 24:19, 16:16, 26:23, 15:6).
Kšištofas Lavrinovičius
Kšištofas Lavrinovičius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Rungtynes lyg sukaustyti pradėję „Lietuvos ryto“ krepšininkai po pirmojo kėlinio atsiliko 10:18. Antrajame kėlinyje jiems pavyko priartėti ir prieš didžiąją pertrauką alytiškiai turėjo tik trijų taškų persvarą.

Trečiajame kėlinyje tęsėsi atkakli kova ir prieš lemiamą kėlinį „Lietuvos rytas“ atsiliko 50:53. Atrodė, kad ketvirtajame kėlinyje rungtynių didvyriu taps ir pergalę Dzūkijai padovanos Tadas Rinkūnas, kuris pataikė net tris tolimus metimus. Tačiau lemiamos atakos metu gynyboje klydo ir pratęsimą Deividui Gailiui išplėšti leido Nerijus Varnelis.

VIDEO: Tete-a-Tete Casino-LKL rungtynių momentas: dramatiška ketvirto kėlinio pabaiga Alytuje

Pratęsimą vilniečiai laimėjo 15:6 ir įsirašė 11 pergalę.

Vilniaus ekipą į priekį vedė 18 taškų surinkęs Kšištofas Lavrinovičius ir 15 pelnęs Adas Juškevičius. 

Tadas Rinkūnas iš viso pelnė 19 taškų ir buvo rezultatyviausias Alytaus ekipoje.

Alytaus komanda su viena pergale ir dvylika pralaimėjimų yra LKL dugne.

„Lietuvos rytas“: Kšištofas Lavrinovičius 18, Adas Juškevičius 15 (8 atk. kam., 5 rez. perd.), Marius Runkauskas 13, Antanas Kavaliauskas 12, Žygimantas Janavičius 10, Mindaugas Lukauskis 9, Artūras Gudaitis ir Deividas Gailius po 4, Nicolas Laprovittola, Gediminas Orelikas ir Rokas Giedraitis po 2.

„Dzūkija“: Tadas Rinkūnas 19 (8 atk. kam.), Linas Lekavičius 18, Jeffrey Robinsonas ir Adamas Lapeta po 10.

Rungtynių eiga:

„Dzūkija“ užtikrintai pradėjo rungtynes ir po pusės kėlinio pirmavo 9:0. Vilniečiai atsibudo tik antroje kėlinio dalyje ir spėjo surinkti 10 taškų, tačiau atsiliko aštuoniais – 10:18.

Antrajame kėlinyje vaizdas stipriai nesikeitė – „Lietuvos rytui“ pavyti varžovus pavyko tik likus žaisti tris minutes. Tuomet rezultatą persvėrė Žygimanto Janavičiaus tritaškis, tačiau greitai alytiškiai ir vėl susigrąžino persvarą – 37:34.

Po pirmosios rungtynių dalies Alytaus ekipos lyderis su 14 taškų buvo Linas Lekavičius. Vilniaus ekipai po 7 taškus surinko Mindaugas Lukauskis ir Ž.Janavičius.

Įpusėjus trečiajam kėliniui alytiškiai toliau pirmavo trimis taškais – 43:40. Vilniaus ekipoje be taškų dar buvo Nicolas Laprovittola, Deividas Gailius, Rokas Giedraitis ir Gediminas Orelikas. A.Juškevičiaus ir A.Gudaičio dvitaškiai mažino skirtumą iki taško. Iki kėlinio pabaigos alytiškiai vėl atsigavo ir su T.Rinkūno tritaškiu įgijo penkių taškų persvarą. Ją sumažino D.Gailiaus dvitaškis. Prieš lemiamą kėlinį „Lietuvos rytas“ atsiliko 50:53.

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui intriga neišnyko – rezultatas buvo lygus 61:61. Antanas Kavaliauskas baudos metimais išvedė į priekį „Lietuvos rytą“. Alytaus klubo situaciją sunkino ir penkias pražangas surinkęs ir ant suolo sėdęs Adamas Lapeta. A.Kavaliauskas pridėjo dar du baudos metimus – 65:61.

Tadas Rinkūnas dviem tritaškiais išvedė dzūkus į priekį – 69:68. M.Lukauskis pataisė netaiklų A.Juškevičiaus tritaškį ir išvedė vilniečius į priekį, bet dzūkai atsakė tuo pačiu, o vilniečiai prasižengė puolime. K.Lavrinovičius gelbėjo komandą taikliais baudos metimais. Dzūkai klydo regzdami ataką ir prasižengė. M.Runkauskas baudos metimais išvedė į priekį „Lietuvos rytą“. T.Rinkūnas švystelėjo dar vieną tritaškį, o po Nerijaus Varnelio klaidos D.Gailius išplėšė pratęsimą.

Pratęsimo metu vilniečiai įrodė pranašumą ir šventė pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius