Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 12 04

LKL planas nesikeičia: į avarinę situaciją patekęs „Rytas“ laukiamas Kaune

Antroji šį sezoną Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ kaktomuša turėtų įvykti pagal planą. Tą 15min patvirtino LKL varžybų direktorė Rasa Liuimienė, pažymėjusi, kad pagal lygos nuostatus, pagrindo nukelti sekmadienio susitikimą Kaune nėra.

Vilniaus „Ryto“ treniruotės dabar labiau primena pasiruošimą finaliniam 3x3 krepšinio turui Saudo Arabijoje, nei dvejoms svarbioms rungtynėms – sekmadienį su „Žalgiriu“ ir antradienį FIBA Čempionų lygoje su Rygos VEF.

„Ryto“ komandos direktorius Justas Jankauskas ketvirtadienį 15min patvirtino, kad kai kojos raumenį patempė vilniečių puolimo lyderis Andrew Goudelockas, treniruotėse dabar pluša tik šeši sostinės klubo žaidėjai: Martynas Echodas, Augustas Marčiulionis, Mindaugas Girdžiūnas, Dovis Bičkauskis, Gytis Radzevičius ir Kristjanas Kitsingas.

Arną Butkevičių ir Roką Gustį ilgam į užribį patraukė traumos, į Senegalo rinktinę išvykęs Maurice'as Ndouras įstrigo Ruandoje pasigavęs COVID-19, nuo viruso gydosi ir „Ryto“ naujokas Ryanas Boatrightas. Lukas Uleckas, anot „Ryto“ vadovo, po ligos sunkiai įsivažiuoja į žaidimo formą. M.Ndouras penktadienį darosi dar vieną testą – jeigu gaus neigiamą atsakymą, bandys kuo greičiau atskristi į Vilnių.

Sveikų „Ryto“ žaidėjų rotacija
Įžaidėjai Dovis Bičkauskis Augustas Marčiulionis
Atakuojantys gynėjai Mindaugas Girdžiūnas
Lengvieji kraštai Gytis Radzevičius Lukas Uleckas
Sunkieji kraštai Kristjanas Kitsingas
Centrai Martynas Echodas

LKL varžybų direktorė Rasa Liuimienė teigia, kad „Rytas“ dėl galimybės nukelti susitikimą domėjosi tiek šią, tiek praėjusią savaitę. LKL iškart komunikavo, kad remsis lygos nuostatais, o šie nenurodo galimybės tokioje situacijoje nukelti dvikovos.

„Pagal LKL nuostatus, dar niekada nebuvo tokio atvejo, kad dėl traumų išretėjus komandos gretoms, nukeltume rungtynes. Pagal nuostatus, galimybių nukelti rungtynes nėra, – 15min sakė R.Liuimienė. – Todėl nuostatuose ir numatyta tokia galimybė, kad komandos savo paraiškoje gali turėti mažiausiai 16 žmonių ir taip pasiruošti įvairioms situacijoms.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rasa Liuimienė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rasa Liuimienė

LKL remiasi FIBA taisyklėmis, kurios numato, kad rungtynės negali įvykti, jeigu komandoje nėra penkių žaisti pasiruošusių krepšininkų. Jeigu komanda nesurenka penkių žaidėjų, jai įskaitomas techninis pralaimėjimas.

Pagal LKL nuostatus, komanda rungtynėms turi registruoti mažiausiai 10 žaidėjų, o jeigu registruojama mažiau – tuomet taikomos piniginės sankcijos. Dėl COVID-19 šį sezoną padaryta išimtis – jeigu dėl koronaviruso registruojama mažiau nei 10 žaidėjų, piniginės sankcijos nėra taikomos. Tačiau tokiu atveju komanda privalo pateikti LKL varžybų direktoriui medicinos įstaigų COVID-19 ligos atvejus žaidėjų tarpe patvirtinančius dokumentus.

„Dėl daugybinių atvejų COVID-19 paveikta komanda rungtynes turi žaisti, jeigu gali registruoti aštuonis koronaviruso nepaveiktus žaidėjus, – tikslino R.Liuimienė. – Šiuo atveju, žaidėjų ilgalaikės ar trumpalaikės traumos bei mikrotraumos negali būti priskiriamos aukščiau išvardintoms situacijoms.“

R.Liuimienė pridūrė, kad „Rytas“ sekmadienio rungtynėms gali registruoti Vilniaus „Perlo-Energijos“ žaidėjus iki 21 metų – jiems netaikomi nei skaičiaus ribojimai, nei LKL papildomų žaidėjų registracijos mokesčiai, išskyrus dvigubas licencijas turinčius krepšininkus.

Anot R.Liuimienės, viešai apie rungtynių nukėlimą ketvirtadienį pasisakę „Ryto“ atstovai iki penktadienio ryto dar neatsiuntė lygai oficialaus prašymo nukelti sekmadienio susitikimą.

VIDEO: „urBONUSas“: rinktinės gėda, „Ryto“ mįslės ir TOP 30 kontraktų Lietuvoje

LKL nuostatai nurodo, kad pateikus prašymą nukelti rungtynes likus daugiau nei 30 dienų iki numatyto mačo, pagal galimybes jos gali būti nukeltos ir mokesčiai netaikomi. Jeigu mažiau nei prieš 30 dienų, už rungtynių nukėlimą taikomas 2 tūkst. eurų mokestis. Jeigu prašymas pateikiamas likus mažiau nei savaitei iki ginčo kamuolio, nukėlimas kainuoja 3 tūkst. eurų.

Dėl COVID-19 priežasčių nukeltoms rungtynėms LKL mokestis netaikomas.

„Teoriškai, dar įmanoma, – paklausta, ar vilniečiai su oficialiu kreipimusi dar spėtų paprašyti nukelti rungtynes, 15min sakė R.Liuimienė. – Bet nemanau, kad jie naudotųsi šia situacija.“

R.Liuimienė teigė, kad pastarosiomis dienomis buvo sulaukusi ir „Žalgirio“ vadovų skambučio. Jie domėjosi, ar dėl sekmadienio derbio lygos planai nesikeičia.

„Atsakėme, kad nesikeičia“, – 15min pasakojo R.Liuimienė.

„Žalgirio“ ir „Ryto“ susirėmimas Kaune numatytas sekmadienį, 17 val. 20 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius